Βρέθηκαν τα οστά του Ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ δε Θερβάντες (ΦΩΤΟ)

Οστά του συγγραφέα του Δον Κιχώτη, του Μιγκέλ δε Θερβάντες, ανακαλύφθηκαν στην κρύπτη εκκλησίας που βρίσκεται στο κέντρο της Μαδρίτης, ένα χρόνο μετά την έναρξη των ανασκαφών, ανακοίνωσε σήμερα ο Φρανθίσκο Ετξεμπερία, διευθυντής της επιστημονικής ομάδας αρμόδιας για τις έρευνες.

"Έπειτα από την ανάλυση κάθε πληροφορίας, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ανάμεσα στα θραύσματα οστών που ανακαλύφθηκαν στο δάπεδο της κρύπτης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν ορισμένα που ανήκουν στον Μιγκέλ δε Θερβάντες", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Εκτός

από τα οστά, στην κρύπτη είχαν βρεθεί και κομμάτια ξύλου από ένα διαλυμένο φέρετρο. Σε ένα από τα κομμάτια διακρίνονται εμφανώς τα γράμματα «M» και «C», γεγονός που είχε αναπτερώσει τις ελπίδες για την εύρεση του τάφου του Θερβάντες κατά την αρχή των ερευνών.

Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες Σααβέρδα γεννήθηκε το 1547 στην πόλη Αλκαλά δε Ενάρες, κοντά στη Μαδρίτη. Το γνωστότερο έργο του, ο "Δον Κιχώτης" εκδόθηκε σε δύο μέρη το 1605 και το 1615 και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα