Βυθισμένοι στα πλούτη τους…

Δεν είναι νέο ,ότι ανήκουν γενικώς στους «έχοντες», αλλά όσο να΄ναι , σε τέτοιες δύσκολες ημέρες για την Ελλάδα,για την ελληνική κοινωνία ,αυτός ο πλούτος της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας ξεσηκώνει πλέον σήμερα δικαίως το θυμό των πολιτών .Αλλά και εξηγεί από μία άποψη το «άραγμα»πολλών από αυτούς στους καλούς βουλευτικούς μισθούς ,τα σκανδαλώδη αφορολόγητα τους ,και τα άλλα προνόμια και τα «τυχερά» που απολαμβάνουν. Εξηγεί όμως ακόμη καλύτερα το γιατί τους είναι δύσκολο πολύ να αντιληφθούν το μέγεθος και την έκταση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας και να

πονέσουν με τα βάσανα και τις δυστυχίες πολλών εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών τους .Ακίνητα με τη σέσουλα, εξοχικά ,σκάφη ,πλούσιες καταθέσεις έως και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ-μερικοί ξεπερνούν και το εκατομμύριο ,μετοχές ,αξίες . Σαν τις μύγες μέσα στο γάλα ξεχωρίζουν οι πολύ ολίγοι βουλευτές με λογικά ή φτωχά περιουσιακά στοιχεία .Και ορισμένοι αρχηγοί, τύπου κ.Βενιζέλου καθώς και κάποιοι γόνοι«σινιέ» πολιτικών οικογενειών, αστράφτουν και βροντούν με τον συσσωρευμένο πλούτο τους!

Μέσα από την τόση καλοπέραση - με κρυφό και παντελώς ανεξήγητο το «πόθεν» της ,για τους περισσότερους- είναι διανοητικά και ψυχολογικά πολύ δύσκολο να είναι δραστήριο ,είναι δύσκολο να σκέπτονται και να ενεργούν ως πολιτικοί ,ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι των πολιτών που τους οδήγησαν στη Βουλή. Η πολιτική τάξη αυτοδιαλύεται με τα καμώματα της ,βυθισμένη στα πλούτη της .Και δυστυχώς οδηγεί και τη χώρα σε περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα