Υποβάθμισε την προοπτική της Γαλλίας η Standard and Poor's

"Καμπανάκι" για την οικονομία της Γαλλίας από την Standard & Poor's. Μπορεί ο διεθνής οίκος να διατήρησε το "ΑΑ" στην συνολική αξιολόγηση, ωστόσο, υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από "σταθερή" σε "αρνητική".

Αιτία η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με την S&P, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης "ΑΑ" τους προσεχείς μήνες. Συγκεκριμένα, ο οίκος

αξιολόγησης θεωρεί ότι η κυβέρνηση Ολάντ ενδέχεται να μην καταφέρει να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να φέρει σε πέρας, με σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης.

Ακόμα, η Standard & Poor's μείωσε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα τρία χρόνια και προέβλεψε ότι τα δημόσια ελλείμματα θα καταλαμβάνουν αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ.

Η S&P αναμένει ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Γαλλίας να αυξηθεί κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2014 - 2017. Η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στο 2,5%.

Το "AA" της αξιολόγησης της Γαλλίας υποστηρίζεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, από την παραγωγικότητα της χώρας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το χαμηλό επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα