Θανάσιμα Εργαλεία: Η Πόλη των Οστών Review

Ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα είναι ένα ψέμα.

Φανταστείτε έναν κόσμο που λυκάνθρωποι, δαίμονες και βρικόλακες ζούσαν μαζί, αλλά ήταν αόρατοι στους απλούς θνητούς. Μόνο μία μικρή ομάδα, οι κυνηγοί των σκιών, μπορούν να τους δουν και να τους εξοντώσουν για να επαναφέρουν την ισορροπία στον κόσμο. Ο θρύλος έχει ως εξής: ο άγγελος Ραζιήλ για να βοηθήσει τους ανθρώπους στην μάχη ενάντια στο κακό, τους έδωσε ένα δισκοπότηρο με το αίμα του. Όποιος έπινε από εκεί θα γινόταν μισός άγγελος μισός άνθρωπος και θα είχε τρομερές δυνάμεις, δεν ήθελαν όμως όλοι το δισκοπότηρο για καλό.

Όλα ξεκίνησαν

όταν η μητέρα της έφηβης Clary Fray έπεσε θύμα απαγωγής από τις δυνάμεις του κακού που έψαχναν το δισκοπότηρο. Αποφασισμένη, ξεκίνησε να το αναζητά με την ελπίδα να οδηγηθεί στην μητέρα της, η οποία όταν η μόνη που γνώριζε την τοποθεσία του. Οι ελάχιστοι κυνηγοί σκιών την βοήθησαν στην αναζήτηση της, καθώς ήταν η μόνη ελπίδα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Μέσα από μια έντονη περιπέτεια θα ανακαλύψει πολλά μυστικά για την οικογένεια της και το παρελθόν της, μερικά που θα ευχόταν να μην ήταν αλήθεια. Η ταινία είναι γεμάτη από μυστήριο και δολοπλοκίες, δεμένα μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα όμορφο σενάριο.

Και τι σχέση έχει να κάνει με την πόλη των οστών; Καμία. Ή μάλλον ελάχιστη. Η λεγόμενη πόλη εμφανίζεται ελάχιστα μέσα στην ταινία και δεν αποτελεί σημαντικό κομμάτι της, πράγμα που μας απογοήτευσε. Ή ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Cassandra Clare και δυστυχώς ο σκηνοθέτης δεν έδωσε την ανάλογη βαρύτητα σε αυτήν την μακάβρια πόλη. Αντίθετα, τα οπτικά εφέ ήταν αρκετά φαντασμαγορικά, αλλά περιορισμένα. Ίσως, η προσθήκη μιας τελικής μάχης που θα συγκρουόταν οι δυνάμεις του καλού και του κακού να αρκούσε για να χορτάσουμε CGI, αλλά και πάλι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να μην δώσει την κατάλληλη βαρύτητα.

Από την άλλη, το cast ήταν δυνατό και πολλοί καλοί ηθοποιοί έκαναν την εμφάνιση τους. Στο ρόλο της Clary Fray ήταν η αισθησιακή Lily Collins (Priest, Καθρέφτη καθρεφτάκι μου), ενώ τον ρόλο της μητέρας της τον υποδυόταν η Lena Headey (300, Game of Thrones). Τους κυνηγούς τους ενσάρκωσαν οι Jamie Campbell Bower (Twilight, Sweeney Todd: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ), Kevin Zegers (Dawn of the Dead, The Colony) και Jemima West (Joan of Arc). Εξίσου σημαντικό ρόλο είχε και ο Jared Harris (Fringe, Mad Men) ως βετεράνος κυνηγός σκιών και παράλληλα ο Robert Sheehan (Season of the Witch, Misfits) στον ρόλο του κολλητού της Clary. Ο σκηνοθέτης ήταν ο Harald Zwart, γνωστός για το Karate kid και Ροζ πάνθηρας 2.

Ολοκληρώνοντας, να επισημάνουμε πως η ταινία θα σας κρατήσει καθηλωμένους για τα 130 λεπτά που διαρκεί, αλλά θα διαπιστώσετε ότι κάτι της λείπει. Είναι κατάλληλη να την απολαύσετε μαζί με το άλλο σας μισό καθώς περιέχει και στοιχεία μιας ρομαντικής ταινίας, ενώ η μουσική υπόκρουση ταιριάζει απόλυτα με το είδος της και θα σας ικανοποιήσει πλήρως. Το cast βοήθησε σημαντικά στην ολοκλήρωση της εμπειρίας ενώ αναμφίβολα, αν δινόταν περισσότερη σημασία στα αρνητικά που προαναφέραμε, τότε θα μιλούσαμε για μια ανεπανάληπτη παραγωγή.

Επίσημη Ιστοσελίδα: http://www.themortalinstrumentsmovie.com/

Σκηνοθέτης: Harald Zwart

Hθοποιοί: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Jared Harris, Robert Sheehan

Βαθμολογία IMDb: 6.8

Βαθμολογία busted

The post Θανάσιμα Εργαλεία: Η Πόλη των Οστών Review appeared first on busted.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα