LinkedIn: Ποιοι κλάδοι ζητούν προσωπικό μέσα στην πανδημία

09:41 2/5/2020 - Πηγή: Fortune

Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει δημιουργήσει αναταράξεις παγκοσμίως στις αγορές εργασίας, ωστόσο η εικόνα δεν είναι παντού τόσο ζοφερή. Σύμφωνα με στοιχεία του LinkedIn που επικαλείται το Reuters, οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού, τεχνολογικού κλάδου και του κλάδου των καταναλωτικών αγαθών προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες άτομα σε ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Σε επτά χώρες σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και

Ασία, οι παροχείς υπηρεσιών υγείας είναι μεταξύ αυτών που προσλαμβάνουν πυρετωδώς κόσμο, δεδομένης της συνεχιζόμενης μάχης κατά του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το LinkedIn. Όμως, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής κατά τη διάρκεια του lockdown αυξάνουν επίσης τη ζήτηση για χρηματοοικονομικούς συμβούλους, για εργάτες σε εργοστάσια, για animators και game designers, αλλά και εργαζόμενους σε delivery.

Ο ρυθμός των προσλήψεων γενικά έκανε «βουτιά» το α’ τρίμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ στα τέλη Απριλίου παραμένει χαμηλότερα απ’ ότι πέρυσι στις περισσότερες χώρες που παρακολουθεί η πλατφόρμα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, τα στοιχεία δίνουν κάποια νότα αισιοδοξίας, με σταδιακή αύξηση στην Κίνα.

Το LinkedIn, με περισσότερους από 690 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, μετρά τις νέες προσλήψεις όταν οι χρήστες προσθέτουν έναν νέο εργοδότη στο προφίλ τους. Τα στοιχεία βέβαια δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αριθμό θέσεων εργασίας σε μια οικονομία.

Οι προσλήψεις στην Κίνα έκαναν «βουτιά» 50% στο αποκορύφωμα της κρίσης του κορωνοϊού στα μέσα Φεβρουαρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όμως από τότε που χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, στις αρχές Απριλίου, ο ρυθμός των προσλήψεων έχει αυξηθεί κάπως, και την εβδομάδα που έληξε στις 24 Απριλίου ήταν 3% χαμηλότερος απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Οι προσλήψεις σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ιταλία παραμένουν εξαιρετικά πιεσμένες, όμως μειώνονται με λιγότερη ταχύτητα απ’ ότι πριν από μερικές εβδομάδες.

Μεταξύ άλλων, αλυσίδες λιανικών πωλήσεων όπως οι Walmart, Amazon και Instacart έχουν πει πως θα προσλάβουν συνολικά πάνω από 700.000 εργαζόμενους, εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων όπως η Unilever επίσης ζητούν άτομα (300 θέσεις εργασίας θέλει η Unilever να πληρώσει παγκοσμίως), η Nestle ψάχνει να προσλάβει 5.000 άτομα με πλήρες ωράριο στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fidelity Investments θέλει να προσλάβει 2.000 χρηματοοικονομικούς συμβούλους, software engineers και προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών στις ΗΠΑ. Προσλήψεις θέλουν επίσης να κάνουν στις ΗΠΑ και αλλού οι Apple, ΒyteDance,Takeda Pharmaceutical,Lockheed Martin, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα