Sunac China Holdings: Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας, άρχισε να αθετεί τις πληρωμές ομολόγων

20:00 13/5/2022 - Πηγή: Fortune

Η Sunac China Holdings Ltd. δεν πλήρωσε ένα κουπόνι ομολόγων σε δολάρια πριν από την προθεσμία της Τετάρτης και δεν αναμένει να πραγματοποιήσει πληρωμές σε άλλα ομόλογα, καθιστώντας την μια από τις μεγαλύτερες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων που αθέτησαν τις υποχρεώσεις τους εν μέσω ενός κύματος ρεκόρ χρεοκοπιών.

Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας δήλωσε σε μια κατάθεση στοιχείων στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

ότι η ικανότητά της να έχει πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση παρέμεινε δύσκολη και επιδεινώθηκε από ένα πρόσφατο ξέσπασμα Covid-19 στη χώρα, γεγονός που ενίσχυσε την πτώση των πωλήσεων του κλάδου. Η Sunac διόρισε νομικούς και οικονομικούς συμβούλους για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση της κεφαλαιακής δομής και της ρευστότητας της εταιρείας, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο κλάδος των ακινήτων της Κίνας αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους από πέρυσι, μετά από μια εθνική καταστολή της υπερβολικής μόχλευσης και μια σειρά από χρεοκοπίες. Περισσότεροι από δώδεκα κατασκευαστές έχουν αθετήσει υπεράκτιες πληρωμές, συμπεριλαμβανομένου του κολοσσού China Evergrande Group. Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης σε δολάρια από κινέζους εκδότες – το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από εταιρείες ακινήτων – επεκτείνουν τις απώλειες μετά από πτώση για οκτώ συνεχόμενους μήνες έως τον Απρίλιο.

Η Sunac είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που αθετεί πληρωμή δημόσιου ομολόγου φέτος. Η εξέλιξη τροφοδοτεί ανησυχίες για ένα νέο κύμα χρεοκοπιών μεταξύ των εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων που μέχρι πριν από λίγους μήνες θεωρούνταν οι πιο ασφαλείς δανειολήπτες. Ορισμένα από τα ομόλογα σε δολάρια της Sunac τιμολογούνταν πάνω από 80 σεντς ανά δολάριο μόλις τον Φεβρουάριο. Τώρα είναι κάτω από 30 σεντς.

Η Sunac αθέτησε μια αρχική προθεσμία τον περασμένο μήνα για πληρωμή ενός κουπονιού 29,5 εκατομμυρίων δολαρίων για το ομόλογό της σε δολάρια με επιτόκιο 7,95% λήξης το 2023 και είχε περίοδο χάριτος 30 ημερών που έληξε την Τετάρτη. Αυτό ανοίγει την πιθανότητα να δηλωθεί σε αθέτηση της υποχρέωσης και θα μπορούσε να προκαλέσει cross-default και σε άλλα υπεράκτια δάνεια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του ομολόγου.

Η εν λόγω πληρωμή ήταν η πρώτη από τέσσερα κουπόνια ομολόγων σε δολάρια που αρχικά έληγαν τον Απρίλιο, των οποίων οι κάτοχοι είπαν στο Bloomberg News ότι δεν πληρώθηκαν.

Σχεδόν όλες οι φετινές χρεοκοπίες δημοσίων ομολόγων μεταξύ Κινέζων εκδοτών έγιναν από εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων. Πολλές άλλες εταιρείες στον κλάδο έχουν ανταλλάξει ή επεκτείνει τα δάνεια για να διατηρήσουν μετρητά εν μέσω μιας αδυναμίας πωλήσεων κατοικιών και αναχρηματοδότησης των υπεράκτιων δανείων.

To άρθρο Sunac China Holdings: Η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων της Κίνας, άρχισε να αθετεί τις πληρωμές ομολόγων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα