Δημοσκόπηση: Τι λένε πολίτες για κορωνοϊό, παιδεία, οικονομία και πανεπιστημιακή αστυνομία

14:13 29/1/2021 - Πηγή: Fortune

Δημοσκόπηση Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στο Mega, είναι η απήχηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκλογικά κοινά πέραν της ΝΔ.

Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα «Ποια είναι η γνώμη σας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης», η επιρροή του κ. Μητσοτάκη στο λεγόμενο «Κέντρο» είναι συντριπτική.

Συγκεκριμένα,

συνολικά οι θετικές γνώμες φθάνουν στο 56%.

Στη ΝΔ οι θετικές γνώμες για τον Κ. Μητσοτάκη είναι 88%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 29%.

Στο ΚΙΝΑΛ οι θετικές γνώμες για τον κ. Μητσοτάκη είναι 92%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επιβεβαιώνεται το άνετο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προηγείται με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το άλλο ενδιαφέρον εύρημα αυτής της δημοσκόπησης είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι και ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (60%), με τη Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί (39%), αφήνοντας στην τρίτη θέση δημοφιλίας τον Αλέξη Τσίπρα (36%).

Ανησυχία για την ιατρική περίθαλψη

Σε ερώτηση αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, το 48% λέει προς τη σωστή, το 41% προς τη λάθος, το 6% ούτε σωστή ούτε λάθος και το 5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Tην ανησυχία του για την πανδημία του κορωνοϊού εκφράζει το 42% των πολιτών που υποστηρίζει ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, όπως και η ιατρική περίθαλψη. Στη συνέχεια, ακολουθεί η οικονομία με 32%, η ανεργία με 8%, η εξωτερική πολιτική με 6%, οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα με 5%, άλλο με 4%, η Παιδεία με 2% και το προσφυγικό/μεταναστευτικό με 1%.

Επιπλέον, το 55% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μετά το 2021, το 29% πιστεύει μέχρι το τέλος του 2021, το 14% μέχρι τα μέσα του 2021 και το 2% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το 64% τάχθηκε υπερ, το 31% κατά και το 5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά, με τα ποσοστά να αυξάνονται σημαντικά στις μεγαλύτερες ηλικίες και σε όσους αυτοπροσδιορίζονται στον κεντρώο, κεντροδεξιό ή δεξιό πολιτικό χώρο.

Για το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που έφτασε στη χώρα μας, το 63% είπε ότι θα το κάνει, το 26% ότι δεν θα το κάνει, το 10% δεν έχει αποφασίσει και το 1% ότι το έχει ήδη κάνει.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα