Επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Παίζει λάθος το παιχνίδι, οι Έλληνες έχουν τρελαθεί

10:20 19/1/2020 - Πηγή: Fortune

Εκνευρισμένος και προκλητικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του λίγο πριν τη σύνοδο του Βερολίνου, προχώρησε σε αρκετές αναφορές για την Ελλάδα και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε η Ελλάδα «έχει τρελαθεί» μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αλλά και από το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στη σημερινή διάσκεψη της Λιβύης.

Αναφερόμενος

στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε ότι «παίζει λάθος το παιχνίδι, και ότι έχει κάνει λάθος βήματα».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δείχνουν ότι η κίνηση της Ελλάδας με την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα προκάλεσαν αναταραχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λίβυος στρατάρχης κατήγγειλε τον αρνητικό παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας και χαρακτήρισε άκυρα τα μνημόνια Σάρατζ- Τουρκίας- και μετά το ναυάγιο της συνάντησης στη Μόσχα για την επίτευξη εκεχειρίας, από όπου ο Χαφτάρ αποχώρησε χωρίς να υπογράψει συμφωνία.

Ερντογάν: Δεν αποχωρούμε από τη Λιβύη μέχρι να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο

«Οι επαφές του πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Αθήνα… Μάλιστα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι’ αυτό. Είχε ήδη ενοχληθεί από τις συμφωνίες μας με τη Λιβύη. Προσκάλεσαν τον Χαφτάρ στην Αθήνα με μια προσέγγιση ρεβανσισμού. Έκαναν συζητήσεις που δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, δείχνοντας με τη σειρά του τη δική του δυσαρέσκεια για την επίσκεψη του στρατάρχη Χαφτάρ στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη του Βερολίνου ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε τα εξής: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε από τώρα τι θα γίνει. Πρώτα, πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι συζητήσεις, μετά θα δούμε το αποτέλεσμα και θα το αξιολογήσουμε. Όλες μας οι ενέργειες εναντίον των πραξικοπηματιών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, είχαν αγνοηθεί. Φυσικά, προκαλεί τη σκέψη το γεγονός πως η διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται εννέα μήνες μετά την έναρξη των εχθροπραξιών. Πάντα λέγαμε πως η μόνιμη λύση θα επιτευχθεί μέσω πολιτικού διαλόγου. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας με τη Λιβύη με δυο μνημόνια κατανόησης. Η Τουρκία πρέπει πάλι να κάνει όλο το έργο που απαιτείται στο διπλωματικό πεδίο, ώστε να επιτευχθεί ειρήνη στη Λιβύη. Με αυτά τα βήματα, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και παίζουμε καθοριστικό ρόλο για την ειρήνη στη Λιβύη».

Keywords
Τυχαία Θέματα