Έρευνα Kaspersky: Θετικοί οι Έλληνες σε παρεμβάσεις στο σώμα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Νέα έρευνα αποκάλυψε γενικευμένο ενθουσιασμό για τη βελτίωση του ανθρώπινου σώματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας (human augmentation). Η έρευνα- που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky– βρήκε ότι το 95% των Ελλήνων θα άλλαζε μια φυσική πτυχή του εαυτού του αν μπορούσε, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις (67%) θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν το σώμα τους με τεχνολογία για να το βελτιώσουν- είτε μόνιμα είτε προσωρινά.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.500 ενήλικες από σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής, διαπίστωσε ότι οι Ιταλοί είναι πιο πιθανό να εξετάσουν την
Τα χαρακτηριστικά που οι Έλληνες είναι πιο πιθανό να θέλουν να βελτιώσουν περιλαμβάνουν τη συνολική σωματική τους υγεία (46%), την απόκτηση ενός πιο ελκυστικού σώματος (41%) και τη βελτίωση της όρασής τους (29%). Ένας στους πέντε (20%) θα επέλεγε επίσης μεγαλύτερη δύναμη. Μεταξύ εκείνων που δεν θα σκέφτονταν να προβούν σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, περισσότεροι από τους μισούς (56%) θα ήταν πιο πιθανό να το εξέταζαν εάν ήξεραν ότι ήταν ασφαλές και το 15% θα το έκανε αν η διαδικασία ήταν αναστρέψιμη.
Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων περιλαμβάνουν ανησυχίες για τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες (40%), το κόστος (36%), καθώς και ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια (24%). Πάνω από ένας στους τρεις (35%) Έλληνες αναφέρουν ότι είναι περισσότερο ανήσυχοι παρά ενθουσιασμένοι για την ιδέα της ενίσχυσης/βελτίωσης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Πάνω από τους μισούς (52%) πιστεύουν ότι η ενίσχυση του ανθρώπου είναι πλήρως ή ως επί το πλείστον αποδεκτή, ενώ το 15% πιστεύει ότι είναι απαράδεκτη. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους πιστεύουν ότι είναι αποδεκτή είναι επειδή θεωρούν ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής (67%) των ανθρώπων, επειδή οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την επιλογή να βελτιώσουν το σώμα τους αν το επιθυμούν (49%) και επειδή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ταλαιπωρίας/χρόνιων πόνων (41%).
Αναφορικά με τους τύπους ενίσχυσης/βελτίωσης που χρησιμοποιούνται ήδη, εννέα στους δέκα (90%) πιστεύουν ότι η χρήση βηματοδότη για τη διατήρηση ενός κανονικού καρδιακού ρυθμού είναι αποδεκτή, το ίδιο ποσοστό με εκείνους που πιστεύουν ότι η χρήση αναπηρικού αμαξίδιου ή υποβοήθησης περπατήματος για τη βελτίωση της κινητικότητας είναι αποδεκτή.
Οι υπάρχουσες ενισχύσεις/βελτιώσεις πιθανότατα θεωρούνται αποδεκτές επειδή είναι σημαντικές για τη διατήρηση μιας υγειούς ζωής. Για παράδειγμα, το 69% εκείνων που θεωρούν ότι η ανθρώπινη βελτίωση/ενίσχυση είναι απαράδεκτη, δηλώνει ότι οι βηματοδότες είναι αποδεκτοί και απαραίτητοι. Όσοι πιστεύουν ότι η χρήση ψηφιακών βοηθών για την εύρεση πληροφοριών είναι αποδεκτή, παρά το γεγονός ότι η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση είναι απαράδεκτη, είναι πολύ πιθανό να πουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν αλληλεπιδρούν άμεσα με το ανθρώπινο σώμα (33%).
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις (77%) Έλληνες πιστεύουν ότι είναι πιθανό οι εγκληματίες ή οι χάκερ να έχουν πρόσβαση σε συσκευές ενίσχυσης/βελτίωσης ανθρώπινων δυνατοτήτων και αυτό αντικατοπτρίζεται στις μεγαλύτερες ανησυχίες των Ελλήνων για όταν οι τεχνολογίες ανθρώπινης ενίσχυσης/βελτίωσης καταστούν ευρέως διαθέσιμες:
Εγκληματίες ή χάκερ που θα έχουν πρόσβαση στη συσκευή – 96%Εγκληματίες ή χάκερ που θα μπορούν να ελέγχουν τη συσκευή – 94%Συσκευές που θα προκαλούν μόνιμη βλάβη στο σώμα – 94%Συσκευές που θα δυσλειτουργούν συχνά – 94%Σκεπτόμενοι γενικά την ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση, πάνω από τέσσερις στους πέντε (82%) Έλληνες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θέλουν να ενισχύσουν/βελτιώσουν το σώμα τους. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς (53%) πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς. Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) πιστεύει ότι η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση θα είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, ωστόσο πάνω από το ένα τρίτο (33%) πιστεύει ότι θα διευκολύνει τους ανθρώπους να εκφραστούν δημιουργικά.
Ο Marco Preuss, Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας & Ανάλυσης για την Kaspersky, Ευρώπη, σχολίασε: «Η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση είναι μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα. Βλέπουμε ήδη ένα ευρύ φάσμα πρακτικών εφαρμογών να αναπτύσσονται σε καθημερινές πτυχές της ζωής μας, όπως η υγεία και η κοινωνική περίθαλψη, ο αθλητισμός, η εκπαίδευση και οι μεταφορές. Οι εξωσκελετοί για πυρόσβεση και διάσωση ή η βιo-εκτύπωση οργάνων είναι μερικά παραδείγματα. Αλλά οι άνθρωποι έχουν δίκιο να είναι προσεκτικοί. Οι λάτρεις της επαύξησης ήδη δοκιμάζουν τα όρια του δυνατού, αλλά χρειαζόμαστε κοινά συμφωνημένα πρότυπα για να διασφαλίσουμε ότι η ενίσχυση/βελτίωση φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τους κινδύνους».
Ο David Jacoby, ανώτερος ερευνητής ασφαλείας στην Kaspersky κατέληξε στο συμπέρασμα: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, κακόβουλοι φορείς ανέκαθεν εκμεταλλεύονταν νέες τεχνολογίες – αλλά σε γενικές γραμμές αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις ήταν θετικές για την ανθρωπότητα – και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και με την ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση. Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση σχετικά με την απειλή κατάχρησης ή επίθεσης, έτσι ώστε όταν αυτή τεχνολογία γίνει καθημερινή πραγματικότητα, η ασφάλεια να μην έρθει εκ των υστέρων».
Η Kaspersky παρουσίασε τα ευρήματα κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος τεχνολογίας Kate Russell, και στην οποία συμμετείχαν:
Zoltan Istvan, Συγγραφέας και ιδρυτής του Transhumanist Party.Καθηγητής Julian Savulescu, Καθηγητής Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Πρόεδρος του φορέα περί Πρακτικής Ηθικής Uehiro.David Jacoby, Ανώτερος Ερευνητής Ασφαλείας, Παγκόσμια Ομάδα Έρευνας & Ανάλυσης, Kaspersky.Marco Preuss, Διευθυντής της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας & Ανάλυσης για την Kaspersky, Ευρώπη.- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ερχονται μαζικές προσφυγές συνταξιούχων για τα αναδρομικά
- Παράταση στις δηλώσεις αυθαιρέτων ζητά το ΤΕΕ
- Eφτασε αγριεμένος o “Ιανός” και χτυπά την Δ. Ελλάδα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές – Κλείνουν σχολεία και ακτοπλοϊκές γραμμές
- Σκάνδαλο με E-shop: Χρέωσε καταναλωτές, μάζεψε χρήμα και έγινε καπνός!
- Πειραιάς: Μέτρα εν όψει εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- ΤΕΕ: Ζητεί παράταση στις δηλώσεις αυθαιρέτων
- Ο νέος χάρτης των μισθών: Πώς διαμορφώνονται από αρχές του 2021 στον ιδιωτικό τομέα
- Κορονοϊός: Δεύτερο ρωσικό εμβόλιο αναπτύσσει ανοσία για τουλάχιστον 6 μήνες
- «Ιανός»: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οκτώ περιοχές-Live η πορεία του
- Ελληνίδα ορκίστηκε η Βικτόρια Χίσλοπ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fortune
- Ο νέος χάρτης των μισθών: Πώς διαμορφώνονται από αρχές του 2021 στον ιδιωτικό τομέα
- Facebook και Ray-Ban συνεργάζονται για την δημιουργία γυαλιών, που θα έχουν μέχρι και… εφαρμογές
- ΕΛΣΤΑΤ: Τεράστια πτώση στο τζίρο των επιχειρήσεων το 2ο τρίμηνο λόγω του lockdown
- Έρευνα Kaspersky: Θετικοί οι Έλληνες σε παρεμβάσεις στο σώμα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας
- Βιβλίο με την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα θα κυκλοφορήσει μετά τις προεδρικές εκλογές
- Τελευταία Νέα Fortune
- Έρευνα Kaspersky: Θετικοί οι Έλληνες σε παρεμβάσεις στο σώμα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας
- Facebook και Ray-Ban συνεργάζονται για την δημιουργία γυαλιών, που θα έχουν μέχρι και… εφαρμογές
- Βιβλίο με την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα θα κυκλοφορήσει μετά τις προεδρικές εκλογές
- Ο νέος χάρτης των μισθών: Πώς διαμορφώνονται από αρχές του 2021 στον ιδιωτικό τομέα
- ΕΛΣΤΑΤ: Τεράστια πτώση στο τζίρο των επιχειρήσεων το 2ο τρίμηνο λόγω του lockdown
- Καμπανάκι ΠΟΥ για την Ευρώπη: Ανησυχητικό το επίπεδο μετάδοσης του ιού
- Αυτά είναι τα πρόσθετα μέτρα σε αυτοκινητόδρομους εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
- Στους 322 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού- Κατέληξε 83χρονη
- Το νέο εργοστάσιο της Alibaba φέρνει τη νέα εποχή στη λιανική (Βίντεο)
- Spotawheel: Σηκώνει νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ και επιταχύνει το πρόγραμμα ανάπτυξής της στην ΕΕ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Ταμείο Ανάκαμψης: Πως θα γίνει η διανομή των 32 δισ. ευρώ – Από τις 15 Οκτωβρίου οι προτάσεις της Ελλάδας
- Κορωνοϊός: Και τέταρτος νεκρός μέσα σε λίγες ώρες – Στους 324 οι θάνατοι
- Πειραματικό φάρμακο-αντίσωμα φαίνεται να προστατεύει από την Covid-19
- Ζίτσα: Σεμινάριο για αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά
- Πώς η πριγκίπισσα Diana άλλαξε τη διακόσμηση στο παλάτι του Buckingham
- Kaspersky: Θετικοί οι Έλληνες σε παρεμβάσεις στο σώμα τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας
- Γελοιότητες από τη Γενί Σαφάκ: Δώστε επειγόντως τουρκικά ονόματα στα 152 ελληνικά νησιά και νησίδες
- Λουξ: Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενούς της μετά τις διακοπές
- Jens Martin Jensen: Το έμπειρο στέλεχος της διεθνούς ναυτιλίας στο τιμόνι της Athenian Holdings του ομίλου Κυριακού