Η Google γιορτάζει τα 22α γενέθλιά της- Οι δέκα «εντολές» της

17:09 27/9/2020 - Πηγή: Fortune

Η ιδέα του Λάρι Πέιτζ και του Σεργκέι Μπριν να ιδρύσουν τη Google άλλαξε τον κόσμο ή διαφορετικά άλλαξε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εν πολλοίς την ψηφιακή πραγματικότητα.

Η πρώτη εκδοχή της μηχανής ονομάζονταν BackRub και σχεδιάστηκε το 1996. Λίγο αργότερα οι Πέιτζ και Μπριν βάφτισαν την σελίδα τους Google, δανειζόμενοι τον μαθηματικό όρο Googol, που περιγράφει το 1 με 100 μηδενικά. Η επίσημη κατοχύρωση της ονομασίας της έλαβε χώρα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1997, έναν ακριβώς χρόνο πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας

της, ως εταιρεία.

Στην αρχή το Google έτρεχε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu. Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στα μέσα του 1998 κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1 εκατ. δολάρια από επενδυτές, συγγενείς και φίλους, ώστε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 να δημιουργήσουν την Google. Στην αρχή είχε ως βάση το γκαράζ μιας φίλης τους στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια. Το 1999 έλαβε χρηματοδότηση κύκλου εργασιών 25 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία ακολούθησε γρήγορη εξέλιξη κυρίως όταν έγινε η επίσημη μηχανή αναζήτησης από τον Yahoo!, έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους. Στα μέσα του 1999 επεξεργαζόταν 500.000 αναζητήσεις ημερησίως και το 2004 έφτασε τις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως, εκτοπίζοντας έτσι τη Microsoft Corp.

Οι 10 «εντολές»  της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’ επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα