Η νοοτροπία «κάντε περισσότερα με λιγότερα» της Silicon Valley κάνει δύσκολη την εύρεση εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο

20:02 4/6/2022 - Πηγή: Fortune

του Jacob Carpenter

Ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, Evan Spiegel, προειδοποίησε σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους ότι οι προσλήψεις θα επιβραδυνθούν εν μέσω ενός απροσδόκητα σκληρού δεύτερου τριμήνου.

«Τα πιο σημαντικά κέρδη μας τους επόμενους μήνες θα προέλθουν ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης παραγωγικότητας από τα υπάρχοντα μέλη της ομάδας μας, καθώς συνεργαζόμαστε και βοηθάμε τα νέα μέλη της ομάδας

να γνωρίσουν τη Snap και να μάθουν πώς να συνεισφέρουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους», έγραψε ο Spiegel, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με άλλα λόγια: Ετοιμαστείτε να κάνετε «περισσότερα με λιγότερα».

Αυτή η επίφοβη τάση αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη Silicon Valley.

Καθώς η αγορά του κλάδου της τεχνολογίας λυγίζει κάτω από τις οικονομικές πιέσεις, ο κατάλογος των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που προχωρούν σε απολύσεις ή ανακοινώνουν σχέδια να επιβραδύνουν τις προσλήψεις μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ένα δείγμα της λίστας: η μητρική του Facebook, Meta, το Netflix, το Twitter, η Lyft, η Uber, η DoorDash, η Coinbase, το Robinhood, η Carvana, το Vroom, η Peloton και η GoPuff.

Η μείωση προσλήψεων προσωπικού έρχεται καθώς η Wall Street μετατοπίζει την εστίασή της από τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη στις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις, μια δυσοίωνη κίνηση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που εξακολουθούν να ξοδεύουν μετρητά ή να εμφανίζουν οριακά κέρδη. Ενώ πολλές εταιρείες μειώνουν το κόστος λειτουργίας τους, εξακολουθούν να χρειάζονται αύξηση των εσόδων τους για να φτάσουν σε σταθερά σημεία ισορροπίας.

«Το βραχυπρόθεσμο σχέδιο δράσης μας θα επικεντρωθεί στην επιτάχυνση των κερδών», έγραψε την Τρίτη ο πρόεδρος της Lyft, John Zimmer, σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό που περιγράφει τις περικοπές προσλήψεων και δαπανών, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. «Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό είναι το εισιτήριο εισόδου στη σημερινή αγορά.

Το σφίξιμο της ζώνης δημιουργεί ένα περίπλοκο τοπίο απασχόλησης στον τεχνολογικό κλάδο, με την πιθανότητα να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ των κολοσσών της βιομηχανίας και των αδύναμων νέων εταιρειών.

Η εύρεση προσωπικού παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστική, αποτέλεσμα της περιορισμένης προσφοράς εργατικού δυναμικού και της τεράστιας ζήτησης για προϊόντα τεχνολογίας. Ο εμπορικός όμιλος τεχνολογικής βιομηχανίας TIAComp ανέφερε ότι οι αγγελίες θέσεων εργασίας για τεχνολογικά επαγγέλματα μέχρι τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022 αυξάνονταν κατά 40% σε ετήσια βάση – ένα ποσοστό που θα μειωθεί καθώς θα τεθεί σε ισχύ το πάγωμα των προσλήψεων.

Αρκετές εταιρείες χωρίς πρόβλημα ρευστότητας – μεταξύ άλλων, η Alphabet, η Amazon, η Apple και η Microsoft – αναδιάρθρωσαν τις μισθολογικές τους πολιτικές φέτος για να ενισχύσουν τους μισθούς των εργαζομένων εν μέσω του ισχυρού ανταγωνισμού για εργατικό δυναμικό.

To άρθρο Η νοοτροπία «κάντε περισσότερα με λιγότερα» της Silicon Valley κάνει δύσκολη την εύρεση εργασίας στον τεχνολογικό κλάδο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα