Oι ΗΠΑ αφήνουν την Τουρκία εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής των F-35

09:53 22/4/2021 - Πηγή: Fortune

Την Τετάρτη 21 Απριλίου η Ουάσινγκτον ενημέρωσε ότι η Άγκυρα θα μείνει εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής των μαχητικών F-35.

Εκτιμάται ότι η κίνηση αυτή είναι ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα των ΗΠΑ και του Tζο Μπάιντεν προς τον Ερντογάν, μετά την παραλαβή των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν διευκρίνισε τον τρόπο που θα ενημερωθεί το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Ο αποκλεισμός της Τουρκίας από την συμπαραγωγή των

F35 αλλάζει όλο το εξοπλιστικό πρόγραμμα της τουρκικής αεροπορίας, που συμμετείχε στο πρόγραμμα συμπαραγωγής (JSF) και στόχευε στην παραλαβή 100 F-35.

Επίσης, θεωρείται πως δημιουργεί τεράστιο κενό για τις μελλοντικές ανάγκες.

Από το 2018, η Ουάσιγκτον είχε «παγώσει» την παράδοση των F-35 στην Τουρκία και 6 από αυτά θα αγοραστούν και θα παραληφθούν από το Πεντάγωνο.

Η Τουρκία συμμετείχε στην παραγωγή του συγκεκριμένου μαχητικού με 1.005 ανταλλακτικά. Μεγάλο μέρος της συμμετοχής των τουρκικών εταιρειών στη συμπαραγωγή είχε ήδη «παγώσει».

To άρθρο Oι ΗΠΑ αφήνουν την Τουρκία εκτός του προγράμματος συμπαραγωγής των F-35 δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα