Κατατέθηκε το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο- Πώς θα έρθουν επενδύσεις- Οι βασικοί άξονες

Στις 144 σελίδες του, το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (σ.σ. ο τίτλος του είναι «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις») περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις, ώστε να έρθει και η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης. Στο πολυνομοσχέδιο εντάσσονται και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Η κυβέρνηση έχει θέσει στην «αιχμή του δόρατος» της οικονομικής της πολιτικής τις παραγωγικές επενδύσεις και με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο φέρνει ρυθμίσεις που, όπως τονίζεται, απλουστεύουν τις προβλεπόμενες διατυπώσεις -και

εν γένει διαδικασίες- στους τομείς της περιβαλλοντικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και κυρίως που διευκολύνουν την ανάπτυξη επενδυτικών εγχειρημάτων στην Ελλάδα, με την παράλληλη μέριμνα του δημοσίου συμφέροντος.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο για τα εργασιακά θέματα, στο οποίο περιέχονται ρυθμίσεις που προβλέπουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από τις τοπικές και εθνικές ομοιεπαγγελματικές κλαδικές συμβάσεις, κατόπιν διαβούλευσης και συναπόφασης των κοινωνικών εταίρων για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στο ίδιο κεφάλαιο, περιλαμβάνονται και οι διατάξεις που προβλέπουν ότι στο υπουργείο Εργασίας θα τηρείται Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων εργαζομένων και ενώσεων προσώπων εργαζομένων, καθώς και Μητρώο Οργανώσεων Εργοδοτών, στα οποία καταχωρούνται κρίσιμα στοιχεία συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και των οργανώσεων εργοδοτών. Επίσης, εισάγονται μέτρα για την αδήλωτη εργασία.

Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται σημαντικές αλλαγές για την επιχειρηματικότητα, αλλαγές στις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους, ενώ γίνονται μια σειρά από αλλαγές, με στόχο να μειωθεί η γραφειοκρατία. Παράλληλα, υπάρχουν και ρυθμίσεις με αλλαγές στα εργασιακά, καθώς και τα μέτρα για την αδήλωτη εργασία, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου νόμου:

– Προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων
– Έλεγχος Επενδυτικών Σχεδίων και Πιστοποίηση Ολοκλήρωσης και Έναρξης της Παραγωγικής Λειτουργίας Επενδύσεων των ν. 4399/2016, 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998
– Δημιουργία ενιαίου ψηφιακού χάρτη για τα γεωχωρικά δεδομένα
– Συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Υποδομών
– Χωροταξική πολεοδομία
– Διατάξεις βελτίωσης της λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων
– Διατάξεις για την απλοποίηση της αδειοδότησης των βιομηχανικών δραστηριοτήτων ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της μεταποίησης στο ΑΕΠ της χώρας
– Περαιτέρω απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας
– Θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Δικαιώματα ΥΚΩ στη ΔΕΗ, περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό περιβαλλοντικό μητρώο)
– Διατάξεις για την εποπτεία της αγοράς
– Σχετικά με την ψηφιακή διακυβέρνηση περιλαμβάνονται διατάξεις σχετικές με την αδειοδότηση και τον έλεγχο κατασκευών κεραιών στην ξηρά
– Διατάξεις για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, για την ανάπτυξη σύγχρονων διαδικτυακών υποδομών
– Θέσπιση εθνικού προγράμματος απλούστευσης διαδικασιών
– Δημιουργείται Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό για την καλύτερη διαχείριση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ
– Οργανωτικά θέματα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
– Εργασιακά θέματα για τις συλλογικές και ατομικές εργασιακές σχέσεις
– Μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας
– Ασφαλιστικές διατάξεις
– Διατάξεις για την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών στη διοικητική δικαιοσύνη
– Διαταράξεις για τις δημόσιες συμβάσεις
– θέματα σχετικά με την Ελληνική εταιρεία επενδύσεων και εξωτερικού εμπορίου Α.Ε.
– Θέματα λειτουργικότητας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου
– Θέματα για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)
– Διατάξεις για το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, την έρευνα και την καινοτομία
– Λειτουργία των κέντρων διανομής και αποθηκών των επιχειρήσεων
– Θέματα Τύπου
– Επίλυση προβλημάτων σχετικές με τη συγκρότηση κλιμακίων ελέγχου
– Απλοποιημένη διαδικασία απονομής Ελληνικού Σήματος
– Αποσαφήνιση διατάξεων για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
– Μετεγκατάσταση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης από το χώρο του Ελληνικού. Η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σε τμήμα του νεκροταφείου Ελληνικού – Αργυρούπολης
– Θέματα διοίκησης λειτουργίας και πρόσληψης προσωπικού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
– Ρυθμίζονται θέματα ιδιοκτησίας για την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης
– Ρυθμίζεται η λειτουργία χώρων παιδικής αναψυχής
– Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την άδεια καζίνο
– Δίνεται παράταση για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων των επενδυτικών νόμων
– Ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Παιδείας (θέματα επαγγελματικής ισοδυναμίας, μεταπτυχιακά, δυνατότητες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εγγραφή σε πειραματικά σχολεία κλπ)
– Ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
– Ρυθμίζονται θέματα λειτουργίας του επιτελικού κράτους
– Ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Εσωτερικών (τιμητική πολιτογράφηση, ΟΤΑ)
– Ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών
– Ρυθμίζονται θέματα για την αγορά διαδικτυακών παιγνίων
– Ρυθμίζονται θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (μεταφέρεται η εποπτείας του Πάρκου «Τρίτσης» στην Περιφέρεια Αττικής, ρυθμίζονται θέματα δόμησης κτιρίων ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης, διαδικασία προέγκρισης ειδικών χωρικών σχεδίων και άλλα).

Τι συμβαίνει στο ΓΕΜΗ

Με το Μέρος ΙΣΤ’ του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.).

Ειδικότερα:

Επανακαθορίζονται ο σκοπός και οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.Συνιστάται:
– στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, Υπηρεσία Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. & ΥΜΣ, η οποία συγκροτείται σε επίπεδο Τμήματος ή Διεύθυνσης,
– σε κάθε Επιμελητήριο του ν.4497/20Ι7, ειδική Υ.Γ.Ε.ΜΗ. που αποτελεί οργανική μονάδα του Επιμελητηρίου,
– σε κάθε Υ.Γ.Ε.ΜΗ., τουλάχιστον μία (1) οργανική θέση επιστημονικού συνεργάτη πλήρους απασχόλησης. Η ανωτέρω θέση πληρούται από δικηγόρο που προσλαμβάνεται με απόφαση του εκάστοτε ενδιαφερομένου φορέα. Σε περίπτωση αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας Επιμελητηρίου ή Επιμελητηρίων να προβούν στην πρόσληψη επιστημονικού συνεργάτη, την υποστήριξη της Υ.Γ.Ε.ΜΗ. αναλαμβάνει η ΚΕΕΕ. Προς το σκοπό αυτό η Ειδική Υπηρεσία Υποστήριξης και Ανάπτυξης των Πληροφοριακών Συστημάτων Γ.Ε.ΜΗ. & ΥΜΣ της ΚΕΕΕ μπορεί να συνεργάζεται με δικηγόρο ή δικηγορικές εταιρείες που προσλαμβάνονται με ετήσια σύμβαση.Καταργείται το Εποπτικό Συμβούλιο ως όργανο εποπτείας του Γ.Ε.ΜΗ. και η αρμοδιότητα αυτή ασκείται εφεξής, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.Τα αρχεία του Γ.Ε.ΜΗ. τηρούνται σε ηλεκτρονική/ψηφιακή μορφή ως βάση δεδομένων που αποθηκεύεται σε πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης και διανέμεται μέσω δικτυακού ιστότοπου ή/και ψηφιακής πλατφόρμας. Το πληροφοριακό σύστημα Γ.Ε.ΜΗ. εγκαθίσταται στη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΑΕ (ΜΟΔ ΑΕ).Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των εγγραφών στο Γ.Ε.ΜΗ., τη διαλειτουργικότητα αυτού, την εμπορική δημοσιότητα του Γ.Ε.ΜΗ, τις πράξεις και τα στοιχεία που υποβάλλονται σε εμπορική δημοσιότητα στο Γ.Ε.ΜΗ. κ.λπ.Επικαιροποιείται η διαδικασία Καταχώρισης και Δημοσίευσης των σχετικών πράξεων και στοιχείων στο Γ.Ε.ΜΗ.Εξειδικεύονται τα ανταποδοτικά τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ως εξής:
(i) ανταποδοτικά τέλη τήρησης μερίδας,
(ii) ανταποδοτικά τέλη καταχώρησης στο Γ.Ε.ΜΗ.,
(iii) ανταποδοτικά τέλη για λήψη πιστοποιητικών και αντιγράφων,
(iv) ανταποδοτικά τέλη προέγκρισης επωνυμίας.
Τα τέλη που καταβάλλονται στις Ειδικές Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αποτελούν εξ’ ολοκλήρου έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, ενώ τα τέλη που καταβάλλονται στις Ειδικές Υ.Γ.Ε.ΜΗ. των Επιμελητηρίων αποτελούν πόρους των Επιμελητηρίων. Από τους πόρους αυτούς, τα Επιμελητήρια θα διαθέτουν ετησίως, κατ’ ελάχιστο το 5% όλων των ανωτέρω τελών, στην ΚΕΕΕ, που αποτελούν έσοδά της. Με κ.υ.α., καθορίζεται, μεταξύ άλλων, το ύψος των προαναφερόμενων ανταποδοτικών τελών.Αναπροσαρμόζονται οι διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται με μορφή προστίμου για παράβαση των υπό ψήφιση διατάξεων από τους υπόχρεους. Συγκεκριμένα αυξάνεται τόσο το κατώτατο όριο σε πεντακόσια (500) ευρώ όσο και το ανώτατο όριο του επιβαλλόμενου προστίμου σε εκατό χιλ. (100.000) ευρώ [σήμερα το επιβαλλόμενο πρόστιμο κυμαίνεται από εκατό (100) ευρώ έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ].
Σε περίπτωση που ο υπόχρεος υπάγεται στις ειδικές Υ.Γ.Ε.ΜΗ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης και αποτελούν εξ ολοκλήρου έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού. Σε περίπτωση που ο υπόχρεος υπάγεται σε Υ.Γ.Ε.ΜΗ. Επιμελητήριου τα πρόστιμα επιβάλλονται από τον προϊστάμενο της Υ.Γ.Ε.ΜΗ. και αποτελούν εν μέρει έσοδα των Υπηρεσιών αυτών (50%) και εν μέρει έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (50%). (Ισχύει και σήμερα). (άρθρα 85 — 116)

Το ΙΣΤ’ μέρος είναι διαρθρωμένο σε πέντε κεφάλαια ως εξής:

Κεφάλαιο 1ο (άρθρα 84-90) : Σκοπός και πλαίσιο λειτουργίας του ΓΕΜΗΚεφάλαιο 2ο (άρθρα 91-93) : Εμπορικό ΔημοσιότηταΚεφάλαιο 3ο (άρθρα 94-100) : Πράξεις και στοιχεία που υποβάλλονται σε εμπορική δημοσιότηταΚεφάλαιο 4ο (άρθρα 101-112)Κεφάλαιο 5ο (άρθρο 113)

Αλλαγές στο ΠΔΕ
Με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τη θέσπιση κανόνων που διέπουν την κατάρτιση, το συντονισμό, τη διαχείριση, τη χρηματοδότηση, τον έλεγχο και την εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και των επιμέρους προγραμμάτων του, που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 

Οι κυριότερες διατάξεις του Υπ. Περιβάλλοντος 

Απλούστευση της νομοθεσίας για την αδειοδότηση επιχειρήσεων με κατάργηση του συστήματος των οχλήσεων, κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων σε επιχειρηματικά πάρκα και άρση του εμπάργκο σε βιομηχανικές επενδύσεις στην Αττική προβλέπουν μεταξύ άλλων οι διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση: με το ισχύον καθεστώς οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες κατατάσσονται ανάλογα με τη ρύπανση, τους θορύβους, τα αέρια κ.λπ. που εκπέμπουν σε κατηγορίες υψηλής, μέσης ή χαμηλής όχλησης. Με βάση την κατάταξη αυτή προσδιορίζεται σε ποιές περιοχές μπορεί να λειτουργεί μια βιομηχανία ή μία βιοτεχνία. Παράλληλα εφαρμόζεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση, η οποία επίσης κατατάσσει τα έργα σε κατηγορίες Α1, Α2 και Β συνεκτιμώντας το σύνολο των επιπτώσεων που μπορεί να έχει ένα έργο ή μία δραστηριότητα στο περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να λαμβάνουν και τις δύο αδειοδοτήσεις. Με τις προτεινόμενες διατάξεις, καταργούνται οι οχλήσεις και αντικαθίστανται πλήρως από την περιβαλλοντική κατάταξη. Αναλόγως διαμορφώνεται και ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ο οποίος πλέον θα αναφέρεται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες κατηγορίας Α1, Α2 και Β αντί για δραστηριότητες υψηλής, μέσης ή χαμηλής όχλησης.

«Έτσι, σημειώνει το ΥΠΕΝ, καθιερώνεται ένα πιο ακριβές σύστημα για τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και αποφεύγεται η περιττή διπλή αδειοδότηση ενώ η εξέταση των επιπτώσεων στο περιβάλλον θα είναι ολιστική και πολύ λεπτομερέστερη».

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί ως τις 30 Ιουνίου 2020 θα καταταχθούν εκ νέου οι δραστηριότητες με κατηγοριοποίηση όχλησης στις κατηγορίες της περιβαλλοντικής κατάταξης. Επιπλέον ορίζεται ότι προκειμένου να μην επέλθει αναστάτωση στις υφιστάμενες δραστηριότητες θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 30 ετών εντός της οποίας οι δραστηριότητες θεωρούνται νόμιμες και επιτρέπεται ο εκσυγχρονισμός τους εφόσον αυτός δεν θα οδηγήσει σε υπαγωγή τους σε υψηλότερη περιβαλλοντική κατηγορία.

Με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου:

– Τα έργα και εγκαταστάσεις που εγκαθίστανται εντός επιχειρηματικών πάρκων με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, θα μπορούν να κατατάσσονται σε χαμηλότερη κατηγορία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, σε σχέση με την κατηγορία όπου θα ανήκαν, εάν ήταν αυτόνομα.

-Απλοποιείται η διαδικασία, για να διαπιστωθεί, εάν μια επιχείρηση που εκσυγχρονίζεται, απαιτεί νέους περιβαλλοντικούς όρους ή όχι. Στο εξής θα απαιτείται η κατάθεση μόνο των τεχνικών σχεδίων (και όχι νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που απαιτείται τώρα) επί των οποίων η υπηρεσία θα οφείλει να κρίνει εντός ενός μήνα εάν οι προτεινόμενες αλλαγές δεν απαιτούν τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων ή εάν, αντίθετα, απαιτείται πλήρης Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Εάν παρέλθει το χρονικό αυτό διάστημα άπρακτο ή εάν η υπηρεσία κρίνει ότι δεν απαιτούνται πρόσθετοι ή διαφορετικοί περιβαλλοντικοί όροι, τότε η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει στις διαδικασίες εκσυγχρονισμού.

-Επεκτείνεται ο συντελεστής δόμησης (0,6) που αφορά τις στρατηγικές επενδύσεις στον τομέα της βιομηχανίας, σε περισσότερες βιομηχανίες. Σήμερα, ισχύει αυξημένος συντελεστής δόμησης (0,6) για βιομηχανίες που απασχολούν πάνω από 200 εργαζομένους το έτος και επενδύουν πάνω από 200.000.000 ευρώ. Με την ρύθμιση του νομοσχεδίου, ο συντελεστής αυτός επεκτείνεται σε βιομηχανίες που επενδύουν 30.000.000 ευρώ και δημιουργούν 75 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, επεκτείνεται και σε βιομηχανίες που επενδύουν 25.000.000 ευρώ και δημιουργούν 50 νέες θέσεις εργασίας, εφόσον όμως βρίσκονται σε επιχειρηματικά πάρκα.

Τέλος, με το νομοσχέδιο επιτρέπονται πλέον δραστηριότητες κατηγορίας Α2 (που αντιστοιχούν με τις παλαιότερες δραστηριότητες μέσης όχλησης) στην Αττική, αλλά μόνον εντός οργανωμένων βιομηχανικών περιοχών/ βιομηχανικών πάρκων/ επιχειρηματικών πάρκων. Όπως είναι γνωστό, από τη δεκαετία του 1980 απαγορεύεται η εγκατάσταση νέων δραστηριοτήτων υψηλής και μέσης όχλησης στην Αττική. Η απαγόρευση οδήγησε στην αποβιομηχάνιση της Αττικής, στην αύξηση της ανεργίας και του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έχει επιτρέψει την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης και θορύβου που προκαλούν οι περισσότερες βιομηχανίες.

Keywords
πολυνομοσχεδιο, αξονες, επενδυσεις, αδωνις γεωργιαδης, περιφέρεια αττικής, ελλαδα, συμμετοχή, αεπ, υκω, δεη, εταιρεία, σχολεια, κεεε, iii, επα, πδε, ιουνίου, νέα, εθνικη τραπεζα, υπουργειο εσωτερικων, τραπεζες, σταση εργασιας, θεσσαλονικη, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, υπουργειο δικαιοσυνης, υπουργειο εργασιας, περιφέρεια αττικής, αδεια, αεπ, εμπορικη, εργασια, ιδρυμα μειζονος ελληνισμου, περιοδος, πλαισιο, προγραμμα, υκω, υψος, αγορα, αδωνις, αυξηση, αττικη, γεγονος, γινονται, διαστημα, εγγραφη, ευρω, εκπαιδευση, εν μερει, εργα, ερευνα, εσωτερικων, εταιρεία, ετων, ετος, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, ισχυει, θεσεις εργασιας, ιδρυμα, κεεε, κεφαλαιο, κυβερνηση, λειτουργια, ληψη, μειζονος ελληνισμου, μεριμνα, μορφη, νεες θεσεις εργασιας, περιβαλλον, πιστοποιηση, προβληματα, ρυθμισεις, ρυθμιση, ρυπανση, σελιδες, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, τμημα, τιτλος, ψηφιακη, εφαρμογη, ενωση, εθνικο, υπουργειο, ιουνίου, μελετη, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα