Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας: Λυπάμαι που εγκαταλείπω την καλύτερη δουλειά του κόσμου

15:12 7/7/2022 - Πηγή: Fortune

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, του οποίου τα πολιτικά στελέχη παραιτούνταν το ένα μετά το άλλο τις τελευταίες ημέρες. Οπως δήλωσε η διαδικασία για την εκλογή του νέου ηγέτη θα ξεκινήσει τώρα και το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα. Οπως είπε θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο νέος ηγέτης.

«Η διαδικασία επιλογής αυτού του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», είπε ο Τζόνσον στην πόρτα της Ντάουνινγκ Στριτ. «Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως θα κάνω κι εγώ, έως ότου

υπάρξει νέος αρχηγός».

«Ο λόγος που πάλεψα τόσο σκληρά τις τελευταίες ημέρες για να συνεχίσω δεν ήταν απλώς επειδή ήθελα να το κάνω, αλλά επειδή ένιωθα ότι ήταν η δουλειά μου, το καθήκον μου, η υποχρέωσή μου απέναντί σας», εξήγησε ο Τζόνσον.

Τη χαριστική βολή στην απόφασή του φαίνεται ότι έδωσε η επιστολή του νεοδιορισθέντος υπουργού Οικονομικών Ζαχάουι, με την οποία τον καλούσε να παραιτηθεί. Ανοδικά κινείται η στερλίνα, μετά τη δημοσίευση της είδησης για παραίτηση Τζόνσον.



Στελέχη πρώτης γραμμής έθεταν θέμα αξιοπρέπειας πια, μετά και την αποχώρηση 59 μελών της ευρύτερης κυβέρνησης με αφορμή την τοποθέτηση ενός στελέχους με ανοικτές δικαστικές υποθέσεις εν γνώσει του κ. Τζόνσον. Η ροή των παραιτήσεων σταμάτησε μόνο όταν διέρρευσε ότι ο πρωθυπουργός τελικά παραιτείται.

«Είναι καλό νέο ότι ο κ. Τζόνσον παραιτήθηκε», σχολίασε ο ηγέτης των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, πριν καν κάνει τις δηλώσεις του ο κ. Τζόνσον.

The Conservatives have overseen 12 years of economic stagnation, declining public services and empty promises.

We don’t need to change the Tory at the top – we need a proper change of government.

We need a fresh start for Britain. pic.twitter.com/uMxRTomXX9

— Keir Starmer (@Keir_Starmer) July 7, 2022

«Το χάος των τελευταίων ημερών, ή καλύτερα μηνών, έφτασε στο τέλος του», σχολίασε η Νίκολα Στάρτζον, επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας.

To άρθρο Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Βρετανίας: Λυπάμαι που εγκαταλείπω την καλύτερη δουλειά του κόσμου δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα