Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων δεν πρέπει να σταματήσουν να καινοτομούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

17:21 12/7/2020 - Πηγή: Fortune

της Lucinda Shen

Τα κρεοπωλεία προφανώς και δεν είναι ένα μέρος όπου περιμένεις να αγοράσεις λαχανικά.

Όμως, καθώς η πανδημία άρχισε να επεκτείνεται στις ΗΠΑ, το κρεοπωλείο όπου πήγαινε η Meredith Schmidt άρχισε να στοκάρει και να πουλάει λαχανικά και φρούτα. Για τη Schmidt, η οποία είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος μικρών εταιρειών στη Salesforce, αυτό ήταν ένα παράδειγμα μιας μικρής

επιχείρησης που καινοτομεί για να καλύψει μια ραγδαία μεταβαλλόμενη ζήτηση ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Και αυτή η καινοτομία της έδωσε τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς του κλάδου της.

«Δεν χρειάζεται να πάω πουθενά εκτός από ένα κατάστημα, και σ’ αυτό το μικρό κατάστημα δεν χρειάζεται να περιμένω στις τεράστιες ουρές που έχει η Whole Foods» είπε η Schmidt σε συζήτησή της με συντάκτες του Fortune. Και ο κρεοπώλης «θα το κρατήσει αυτό. Δεν θα το αλλάξει, καθώς προσέθεσε ένα νέο ρεύμα εσόδων στο κατάστημά του».

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής συζήτησης, η Schmidt και η Alma Derricks, ιδρυτής και εταίρος στην εταιρεία στρατηγικής εμπορικών σημάτων REV, συμφώνησαν ότι τώρα είναι η ώρα για τους εταιρικούς ηγέτες να βεβαιωθούν ότι καινοτομούν. Κάποιες ιδέες θα πιάσουν, άλλες θα αποτύχουν, αλλά το κλειδί είναι να αναλάβεις το ρίσκο, είπε η Derricks.

«Πρόκειται για μια αγορά που κινείται ταχύτερα από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο κύκλος ζωής των εταιρειών είναι πολύ μικρότερος τώρα» επεσήμανε η Derricks. «Για τις εταιρείες κάθε μεγέθους, ο κανόνας πλέον είναι να έχεις ένα τμήμα της επιχειρηματικής σου δραστηριότητας έτοιμο για καινοτομία. Το 80% είναι business as usual αλλά το 20% πρέπει να είναι ανοιχτό στον πειραματισμό, στη δοκιμή νέων αγορών και νέων προϊόντων. Η ανθεκτικότητα προκύπτει από την ευελιξία».

Και βέβαια, η πίεση για πρόσβαση στους πελάτες μέσω ψηφιακών καναλιών είναι ακόμα μεγαλύτερη. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι μικρές επιχειρήσεις στράφηκαν στην τεχνολογία για να σωθούν. Παλαιότερα, οι μικρές επιχειρήσεις ήταν γνωστές για τη δύσκολη σχέση τους με την τεχνολογία. Πλέον, με τους κανόνες της κοινωνικής απόστασης και την παραμονή του κόσμου στο σπίτι, αυτό αναγκαστικά αλλάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα