Πόση ζημιά έκανε το blackout του Facebook σε χώρες που βασίζονται όσο κανείς στην ψηφιακή οικονομία

του Grady McGregor

O Satphathy είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Best Power Equipments India, μιας εταιρείας που παρέχει εφεδρική ενέργεια σε νοσοκομεία, γραφεία, εστιατόρια και εργοστάσια. Εξαρτάται από την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp που ανήκει στο Facebook, για να επικοινωνεί με τους υπαλλήλους του και να διασφαλίζει

ότι ο ηλεκτρικός εξοπλισμός του συνεχίζει να λειτουργεί.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε τοποθεσία, πρέπει να σπεύσουμε εκεί αμέσως», λέει ο Satpathy. Ο ίδιος λαμβάνει ενημερώσεις για την κατάσταση από διαχειριστές στα κέντρα ισχύος του κάθε μισή ώρα μέσω WhatsApp. Ο Satpathy είπε ότι δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει στο σκοτάδι και μετέφερε όλες τις επικοινωνίες μεταξύ των στελεχών της Best Power στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram

Όπως επισημαίνει, στάθηκε τυχερός. Η εταιρεία του δεν αντιμετώπισε προβλήματα με τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας κατά τη διάρκεια του μπλακ άουτ, αλλά η εμπειρία αποκάλυψε πόσο εξαρτάται η εταιρεία του από τον αμερικανικό κολοσσό των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στις ΗΠΑ, το μπλακ άουτ στο Facebook μετατράπηκε γρήγορα σε ανέκδοτο, με τους διαδικτυακούς σχολιαστές να αστειεύονται για τις ασήμαντες εργασίες που δεν θα μπορούσαν πλέον να εκτελέσουν χωρίς πρόσβαση στο Facebook και το Instagram.

Αλλά σε μέρη της Ασίας, το μπλακ άουτ είχε διαφορετικό κόστος. Σε χώρες όπως η Ινδία, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp κυριαρχούν στην ψηφιακή ζωή και οι δυνατότητές τους είναι μερικές φορές τα μόνα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις για να επικοινωνήσουν.

Μόνο η Ινδία έχει περίπου 340 εκατομμύρια χρήστες Facebook και άλλα 500 εκατομμύρια χρήστες WhatsApp. Συνολικά, το Facebook έχει σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, αποτελώντας το 40% της συνολικής βάσης χρηστών της εταιρείας και όντας υπερδιπλάσιο από τον αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μαζί. Στη Νοτιοανατολική Ασία, εκτιμάται ότι 346 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα Facebook κάθε μέρα.

Σε πολλά μέρη, το οικοσύστημα του Facebook έχει γίνει συνώνυμο με το ίδιο το Διαδίκτυο.

Το Facebook εκτινάχθηκε σε δημοτικότητα στη Νοτιοανατολική Ασία στα μέσα της δεκαετίας του 2010, όταν τα δεδομένα και η υποδομή του Διαδικτύου ήταν λιγότερο ανεπτυγμένα, λέει ο Jack Linchuan Qiu, καθηγητής επικοινωνίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Το WhatsApp δημιουργήθηκε για να λειτουργεί σε περιβάλλοντα με χαμηλή δυνατότητα διαμεταγωγής δεδομένων και το Facebook προσέφερε μια υπηρεσία δωρεάν βασικών διαδικτυακών υπηρεσιών σε χρήστες σε αγορές όπως οι Φιλιππίνες, η Ινδονησία και η Μιανμάρ.

Το Facebook έχει επίσης συνεργαστεί με ασιατικές τηλεφωνικές εταιρείες, όπως η KaiOS και άλλους κατασκευαστές τηλεφώνων Android στην Ινδία, για την σπροεγκατάσταση των εφαρμογών του στις νέες συσκευές.

To άρθρο Πόση ζημιά έκανε το blackout του Facebook σε χώρες που βασίζονται όσο κανείς στην ψηφιακή οικονομία δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα