Ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων: Πού βρισκόμαστε και πού πάμε;
Στις αρχές Μαρτίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε το πολυαναμενόμενο εκτελεστικό διάταγμα για τη διασφάλιση της υπεύθυνης ανάπτυξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, μια αναγνώριση υψηλού προφίλ των δυνατοτήτων του κλάδου των κρυπτονομισμάτων.
Αυτό το εκτελεστικό διάταγμα υποχρεώνει τον Λευκό Οίκο να συμμετάσχει στην έρευνα για τα κρυπτονομίσματα και να δεσμεύσει τμήματα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό για να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Περιγράφει επίσης
Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινοπραξίας Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Jeremy Alliare, «το εκτελεστικό διάταγμα ορίζει πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση και τη συμμετοχή στην εποικοδομητική επίλυση προβλημάτων γύρω από γνωστούς κινδύνους που υπάρχουν με το παλαιού τύπου χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον νέο κόσμο του Web 3».
Αυτή η διερεύνηση, πρόσθεσε ο Allaire, θα καλύπτει τους τομείς για το «απόρρητο, την ασφάλεια, την χρηματοοικονομική ένταξη, την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα για το δολάριο των ΗΠΑ» και πολλά άλλα.
Ο Λευκός Οίκος πρόκειται να κάνει μια συντονισμένη προσπάθεια για τη ρύθμιση του κλάδου των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όμως δεδομένου του μεγέθους και της ανάπτυξης του κλάδου, αυτή η ώθηση δεν αναμένεται να έρθει αρκετά σύντομα.
Σήμερα, υπάρχουν 18.142 κρυπτονομίσματα, 460 ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Κάθε 24 ώρες, πωλούνται κρυπτονομίσματα αξίας 91 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα περισσότερα από αυτά Bitcoin ή Ethereum.
Καθώς το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα συνδέεται με το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, η αυξανόμενη διασυνδεσιμότητα εγείρει ανησυχίες για δευτερογενείς επιπτώσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συστημική σταθερότητα. Νωρίτερα φέτος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε στοιχεία που υποδεικνύουν μια συσχέτιση μεταξύ του Bitcoin και του S&P 500. Αυτό εγείρει φόβους για αλληλεπίδραση του επενδυτικού κλίματος μεταξύ του χρηματιστηρίου και των κρυπτονομισμάτων.
Σύμφωνα με το Συμβούλιο για το Παγκόσμιο Μέλλον για τα Κρυπτονομίσματα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, δεν υπάρχει διεθνώς συντονισμένο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα – αν και οι διεθνείς φορείς εργάζονται για την αξιολόγηση των κινδύνων και τις κατάλληλες πολιτικές απαντήσεις στην ανερχόμενη χρήση των κρυπτονομισμάτων.
Ενώ ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους, άλλες, όπως το Λιχτενστάιν, έχουν προτείνει μοντέλα «κατά περίπτωση». Μια άλλη προσέγγιση, που φαίνεται να υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προτείνει τη σύσταση εντελώς νέων ρυθμιστικών αρχών για την αντιμετώπιση του κλάδου με ολοκληρωμένο τρόπο.
Για μια πραγματικά παγκόσμια συντονισμένη προσέγγιση, οι χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να συνεργαστούν, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές και διδάγματα ο ένας από τον άλλο. Εκτός από τις αξιολογήσεις κινδύνου και τη θέσπιση κοινών προτύπων, υπάρχει επίσης επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθεί η ίδια η τεχνολογία για την ανάπτυξη κατάλληλων για τον σκοπό και ολοκληρωμένων λύσεων, μέσω της συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
Το εκτελεστικό διάταγμα του Λευκού Οίκου είναι ένα αξιοσημείωτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη διευκόλυνση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών. Μια παγκόσμια συντονισμένη προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει διεθνή συνεργασία γύρω από το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα, θα είναι οικονομικά βέλτιστη, θα προστατεύει τους καταναλωτές και θα αποτρέπει την κατάχρηση των κρυπτονομισμάτων για παράνομες δραστηριότητες.
To άρθρο Ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων: Πού βρισκόμαστε και πού πάμε; δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Στην ΙΟΝ με ποσοστό 45% μπήκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
- Ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων: Πού βρισκόμαστε και πού πάμε;
- Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΠ
- Κίεβο: Αποσύρουν δυνάμεις οι Ρώσοι - Τι πιστεύουν Αμερικανοί αξιωματούχοι
- Μπαίνει στην ΙΟΝ με 45% ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος – Συμφωνία για στρατηγική συνεργασία
- Σάμος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στους Βουρλιώτες - Ελεύθερος ο συλληφθείς
- Χάρκερ (Philadelphia Fed): Οι αυξήσεις επιτοκίων είναι "σκόπιμες, μεθοδικές"
- Διασπορά κρουσμάτων: «Βράζει» η Αττική- Πάνω από 11.000-2.827 στη Θεσσαλονίκη
- Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική τουριστική αγορά από Jet2.com και Jet2holidays
- Βρετανία: Θα κρίνουμε τον Πούτιν από τις πράξεις του και όχι τα λόγια του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fortune
- Τελευταία Νέα Fortune
- Ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων: Πού βρισκόμαστε και πού πάμε;
- Υψηλά κέρδη για το Χρηματιστήριο στον απόηχο του θετικού κλίματος από τις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
- Στην ΙΟΝ με ποσοστό 45% μπήκε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
- Ελπίδα για την ειρήνη στην Ουκρανία μετά τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης
- Κορωνοϊός: 28.933 νέα κρούσματα, 49 θάνατοι, 351 διασωληνωμένοι
- Βουτιά των τιμών του πετρελαίου, κλείσιμο εργοστασίων και εφιάλτης logistics: Οι παγκόσμιες επιπτώσεις του lockdown της Σαγκάης
- Υπουργείο Υγείας: Ελεύθερη η πρόσβαση στο ΕΣΥ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες
- François Delahaye: Η πανδημία και η ανθρώπινη πλευρά της luxury φιλοξενίας
- Ουκρανία – Ρωσία: Πότε θα ξέρουμε αν οι σημερινές διαπραγματεύσεις απέδωσαν καρπούς
- Το σχέδιο της Μόσχας σε περίπτωση που η Ευρώπη σταματήσει να αγοράζει ρωσική ενέργεια
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΕΕ: Μέτρα για τη στήριξη της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών
- Μπήτρος: Μεταβολές στα μεγέθη ατομικών οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2020
- F1: Πάει για τίτλο η Ferrari;
- Κυρ.Μητσοτάκης: Αύξηση κατώτατου μισθού από την 1η Μαϊου - Στη φαρέτρα μας η μείωση του ΦΠΑ
- Κ. Μητσοτάκης: Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα παραμένει στη φαρέτρα μας
- Παπουτσάνης: Στις 19 Απριλίου η ΓΣ - Αναμένεται να εγκρίνει διανομής μερίσματος
- Μπλίνκεν: Εξακολουθούμε να αμφιβάλλουμε ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει σοβαρά τις διαπραγματεύσεις
- Κλείνει τα μάτια η ΡΑΕ στο καρτέλ του ρεύματος
- Πραγματικότητα τα 6θέσια και 9θέσια ταξί. Η αρχή έγινε στο Νότιο Αιγαίο