Στη Φινλανδία οι φυλακισμένοι προσφέρουν την εργασία τους σε μία startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του ΑΙ

18:22 30/3/2019 - Πηγή: Fortune

της Alyssa Newcomb

Ιδού μια δουλειά για φυλακισμένους που δεν είναι σαν τις άλλες.

Οι κρατούμενοι στη Φινλανδία εργάζονται για να εκπαιδεύουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης στο πλαίσιο της εργασίας τους στη φυλακή. Υπάρχουν 10 χώροι εργασίας μεταξύ των φυλακών του Ελσίνκι και του Τούρκου, μιας πόλης που βρίσκεται δυο ώρες βορειοδυτικά της φινλανδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου από την Υπηρεσία Ποινικών Κυρώσεων της Φινλανδίας.

«Η Υπηρεσία Ποινικών Κυρώσεων αναπτύσσει διαρκώς τις εργασίες των φυλακών, εστιάζοντας στην πτυχή της επανένταξης

και στην εκπαίδευση των κρατουμένων στις δεξιότητες που απαιτούνται στη μελλοντική επαγγελματική ζωή», ανέφερε η υπηρεσία στην ανάρτηση ιστολογίου της.

Τα δεδομένα, στην ταξινόμηση των οποίων συμβάλλουν οι κρατούμενοι, είναι για μια εταιρεία που ονομάζεται Vainu, η οποία δημιουργεί μια παγκόσμια βάση δεδομένων που θα βοηθά τις εταιρείες να βρίσκουν εργολάβους, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge. Μια συνηθισμένη ημέρα εργασίας περιλαμβάνει την ανασκόπηση του περιεχομένου που συλλέγεται από τα κοινωνικά μέσα και το διαδίκτυο γενικότερα.

«Οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στις εργασιακές δραστηριότητες απαντούν σε απλές ερωτήσεις όπως: «Μήπως αυτό το άρθρο μιλά για μια εξαγορά εταιρείας;» Το ίδιο ερώτημα επαναλαμβάνεται αρκετές φορές σε διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι παράγουν υλικό υψηλής ποιότητας για την κατάρτιση της τεχνητής νοημοσύνης της Vainu» αναφέρει ο ιστότοπος της Υπηρεσίας Ποινικών Κυρώσεων.

Το έργο ωφελεί τη Vainu, ενώ παράλληλα παρέχει στους φυλακισμένους νέες εργασιακές δεξιότητες που μπορεί να τους βοηθήσουν να επανενταχθούν με επιτυχία στην κοινωνία μετά την εκτέλεση των ποινών τους.

Η Φινλανδία έχει υιοθετήσει μια προοδευτική προσέγγιση όσον αφορά τον πειραματισμό με νέες ιδέες για τη βελτίωση της κοινωνίας.

Η χώρα δοκίμασε την καταβολή ενός βασικού εισοδήματος σε μια ομάδα τυχαία επιλεγμένων, άνεργων πολιτών. Οι παραλήπτες, οι οποίοι ήταν ηλικίας 25-58 ετών, έλαβαν περίπου 690 δολάρια το μήνα για να βοηθηθούν με την εύρεση εργασίας. Το τέλος του πειράματος ανακοινώθηκε πέρυσι, ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει να τσεκάρει τους αποδέκτες σε δέκα χρόνια από τώρα για να δει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα