Τέλος χρόνου για τις 120 δόσεις- Έρχεται νέα πάγια ρύθμιση

10:21 7/10/2019 - Πηγή: Fortune

Λήγει σήμερα η παράταση της προθεσμίας, για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, με τους αρμόδιους υπουργούς να ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

«Σκοπός αυτής της -μίας και μοναδικής- παράτασης είναι να διευκολυνθούν οι οφειλέτες στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή στην ρύθμιση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία

στοιχεία το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί αιτήσεις υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,2 δισ. ευρώ προσαυξήσεις).

Από αυτά τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους οφειλέτες. Την τελευταία εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πήρε «φωτιά» ενώ συνολικά πάνω από 310.000 ΑΦΜ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις αναμένεται να κλείσει σήμερα τα μεσάνυχτα και όσοι αποφάσισαν να μην ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Έρχεται η νέα πάγια ρύθμιση

Μετά τη λήξη της προθεσμίας η κυβέρνηση θα προωθήσει μια νέα πάγια ρύθμιση, ανάλογη εκείνης των 12 δόσεων.

Με το νέο μέτρο θα παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών σε διπλάσιες δόσεις από την σημερινή πάγια ρύθμιση αλλά θα έχει εισοδηματικά κριτήρια.

Ειδικότερα αντί για 12 δόσεις στις πάγιες υποχρεώσεις και 24 δόσεις στις έκτακτες να εξοφλήσεις κάποιος  θα μπορεί να τακτοποιήσει τις οφειλές του από 24 έως και 48 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 15 ευρώ.

Ωστόσο ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται και από το ετήσιο εισόδημα. Το όριο θα είναι τα 10.000 ετήσιου εισοδήματος κάτω από τα οποία ο φορολογούμενος θα έχει τα ο δικαίωμα για το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων. Για μεγαλύτερα εισοδήματα οι δόσεις θα είναι αναλογικά λιγότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα