Το φαινόμενο Cameo και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας πίσω από αυτό

12:45 11/8/2021 - Πηγή: Fortune

Έχει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο γενέθλια και θέλεις να του κάνεις ένα πρωτότυπο δώρο που θα το θυμάται για όλη του τη ζωή. Σκέψου την αντίδρασή του, αν τις δικές σου ευχές τις μετέφερε ένας σταρ του Χόλυγουντ, ένας διεθνούς φήμης τραγουδιστής ή ακόμη και ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής. Εύλογα θα σκεφτείς: «Μα καλά πώς θα γίνει αυτό; Είναι ποτέ δυνατό ο Τόμ Χανκς ή η Σακίρα να ευχηθούν χρόνια πολλά στην αδερφή μου ή σε έναν φίλο μου;». Χάρη στο Cameo μπορεί.

Πρόκειται για μια εφαρμογή πίσω από την οποία κρύβεται

ο 34χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Steven Galanis, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργεί προσωποποιημένο περιεχόμενο για τους χρήστες το οποίο θα παράγουν διάφοροι celebrities, φυσικά με το … αζημίωτο.

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τη διασημότητα που θέλει να του ευχηθεί αλλά και να μιλήσει με βίντεο κλήση με ένα απλό κλικ. Για παράδειγμα, για 400 ευρώ, ο David Hasselhoff μπορεί να γυρίσει ένα βίντεο όπου θα εύχεται χρόνια πολλά σε εκείνο τον φίλο σας που ήταν φανατικός του Baywatch. Και για 410 ευρώ, η Gloria Gaynor μπορεί να τραγουδήσει το  «I will survive» για μία φίλη σας που μόλις χώρισε.

Στην αγορά κάνουν λόγο για ένα νέο «unicorn» δεδομένου ότι η αξία της πλατφόρμας ξεπέρασε σε σύντομο χρονικό διάστημα το 1 δισ. δολάρια, με την πανδημία να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξή της,  αφού λειτούργησε ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των σταρ και των θαυμαστών τους σε μια περίοδο που οι δουλειές είχαν «παγώσει».

Από την  παραγωγή κάθε βίντεο το 25% του ποσού πηγαίνει στο Cameo, ενώ ο δημιουργός του βίντεο λαμβάνει το υπόλοιπο 75%. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2016 από τους Steven Galanis, Martin Blencowe, και Devon Spinnler Townsend. Σύμφωνα με τον Steven Galanis, μέσω του Cameo έχουν γυριστεί μέχρι στιγμής πάνω από 2,5 εκατ. βίντεο, με τον τζίρο της εταιρείας να φτάνει πέρυσι τα 100 εκατ. δολάρια.

Με περισσότερους από 40.000 celebrities στο χαρτοφυλάκιό του (ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές, ακόμα και πολιτικούς), το Cameo άρχισε μέσα στην πανδημία και το lockdown να προσφέρει επιλογές που κόστιζαν μόλις μερικά δολάρια και μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τα 2.500 δολάρια για ένα βίντεο.

Όσο για το πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σύλληψη της ιδέας θα σας ξαφνιάσουν. Όπως έχει αποκαλύψει ο Steven Galanis κατά τη διάρκεια της κηδείας της γιαγιάς του, σκέφτηκε να φέρει λίγο πιο κοντά το Hollywood -και όχι μόνο- στον κόσμο. Ο Martin Blencowe, ατζέντης του NFL και μετέπειτα συνιδρυτής της Cameo, είχε ταξιδέψει αεροπορικώς για να παραστεί στην κηδεία στο Σικάγο. Όταν έδειξε στον Galanis το βίντεο που είχε γυρίσει ένας αθλητής του NFL για να συγχαρεί ένα στέλεχος της Nike που είχε μόλις γίνει πατέρας, εκείνος αμέσως εντόπισε μία επιχειρηματική ευκαιρία. «Ήταν μία μαγική στιγμή, σαν να άναψε μία λάμπα», έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο CNBC.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Steven ξεκίνησε από τον χώρο του trading, ενώ έχει εργαστεί και στο LinkedIn. Γεννημένος στο Σικάγο, από Έλληνες γονείς μετανάστες δεύτερες γενιάς από τη Σπάρτη γαλουχήθηκε με την Ελληνική κουλτούρα. Ο αδελφός της μητέρας του και θείος του είναι ο Τζορτζ Φούρλα παραγωγός του Χόλιγουντ που έχει βάλει την υπογραφή του σε αρκετά blockbusters.

Πλέον στόχος του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία είναι μέσα στους επόμενους 18 έως 36 μήνες, να δει το όνομα της Cameo να φιγουράρει στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

To άρθρο Το φαινόμενο Cameo και ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας πίσω από αυτό δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα