Eau de toilette ή Eau de parfum; Τελικά ποιο άρωμα διαρκεί περισσότερο;

20:22 6/10/2024 - Πηγή: InStyle

Η διαφορά μεταξύ των συνθέσεων Eau de Parfum και Eau de Toilette είναι σαφής και απλή. Όλα ταξινομούνται με βάση τη συγκέντρωση των αρωματικών ελαίων και την έντασή τους. Γενικά, η συγκέντρωση που έχει ένα Eau de Toilette ποικίλλει μεταξύ 8% και 12%. Από την άλλη, του Eau de Parfum είναι μεταξύ 12% και 18%. Άρα εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι το Eau de Parfum είναι πάντα πιο συμπυκνωμένο από το Eau de Toilette.

View this post on Instagram

A post shared by Sopiko Gegetchkori (@scent.real)

Το Eau de Parfum διαρκεί περισσότερο από το Eau de Toilette;

Έχει ενδιαφέρον το πώς αλλάζει ο χαρακτήρας του αρώματος ανάμεσα σε ένα Eau de Parfum και ένα Eau de Toilette. Η συγκέντρωση των αρωματικών ελαίων στο Eau de Parfum είναι υψηλότερη, άρα η διάρκεια του είναι μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει ότι εξελίσσεται διαφορετικά το άρωμα στο δέρμα με την πάροδο της ώρας, έχοντας μεγαλύτερη διάρκεια και πιο έντονο αποτέλεσμα.

Eau de Toilettes ή Eau de Parfums: Πότε λήγουν;

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προϊόντα, έτσι και το άρωμα έχει ημερομηνία λήξης. Ωστόσο δεν υπάρχει ένας αυστηρός κανόνας για το πόσο διαρκεί ένα άρωμα, γιατί παίζει ρόλο τόσο η μάρκα όσο και η σωστή αποθήκευσή του.

View this post on Instagram

A post shared by Sherenise (@sherenise)

Σε περίπτωση που αμφιβάλλετε, ελέγξτε το. Αν το άρωμα έχει οξειδωθεί λόγω χημικής σύνθεσης, έχει αλλάξει χρώμα ή μυρωδιά (μπορεί να είναι ξινή, όξινη ή μεταλλική), ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Γενικός κανόνας: Αποθηκεύετε τα αρώματά σας σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. Αν και είναι λογικό να τα κρατάτε στο μπάνιο σας για άμεση χρήση, η υγρασία από το ντους μπορεί να τα αλλοιώσει πιο γρήγορα. Επίσης, αποφύγετε την έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως, καθώς και αυτό επιταχύνει τη φθορά τους.

Τι να διαλέξετε: Eau de Toilette ή Eau de Parfum;

Σε γενικές γραμμές λοιπόν το Eau de Toilette είναι πιο κατάλληλο για την ημέρα και το γραφείο, ενώ το Eau de Parfum είναι πιο πιθανό να διαρκέσει όλη τη νύχτα. Eπίσης λάβετε υπόψη τη θερμοκρασία και την εποχή του χρόνου πριν επιλέξετε το ένα ή το άλλο. Σε υγρά και ζεστά κλίματα, ένα φρέσκο Eau de toilette μπορεί να είναι προτιμότερο, ενώ σε πιο δροσερό καιρό, ένα Eau de parfum μπορεί να προσφέρει περισσότερη ζεστασιά και βάθος.

Keywords
Τυχαία Θέματα