Marilyn Monroe: Ο Bobby Kennedy ήταν μαζί της το βράδυ που πέθανε – Ο εμπρηστικός τους διάλογος

00:20 16/9/2024 - Πηγή: InStyle

Όλο και πιο έντονα είναι τα ερωτήματα σχετικά με την εμπλοκή του John F Kennedy και του αδελφού του Robert στον τραγικό χαμό της Marilyn Monroe.

Σημαντικός ήταν ο ρόλος τους, σύμφωνα με τον δεύτερο σύζυγο της Marilyn, τον θρύλο των New York Yankee, Joe DiMaggio, ο οποίος απαγόρευσε στα αδέλφια να παραστούν στην κηδεία της.

«Όλοι οι Kennedy ήταν γυναικοκτόνοι και πάντα

τη γλύτωναν», φέρεται να είπε χρόνια αργότερα.

Εκρηκτικό νέο βιβλίο υποστηρίζει ότι προσφέρει αποδείξεις πως η Monroe διαπληκτίστηκε βίαια με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Robert F Kennedy τις ώρες που προηγήθηκαν του θανάτου της, και υποδηλώνει ότι μπορεί ακόμη και να νάρκωσε την ηθοποιό για να της κλείσει το στόμα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Βασισμένο σε ανέκδοτες σημειώσεις και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των τελευταίων – υποτιθέμενων υποκλοπών – συνομιλιών της, το “The Fixer” προσφέρει μια σκοτεινή εικόνα του ιδιωτικού κόσμου και των διεφθαρμένων ηθών των αδελφών Kennedy και του άθλιου κύκλου διασημοτήτων που τους περιέβαλλε, ο οποίος περιλάμβανε τον Frank Sinatra και τον φίλο της Peter Lawford.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η Marilyn, σε ηλικία 36 ετών, είχε εκτοξεύσει απειλές προς τον Robert F Kennedy – τον εραστή της – την ημέρα που πέθανε και τον κατηγόρησε με πικρία ότι την εγκατέλειψε ενώ εκείνη υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αποβάλει το παιδί τους.

Για να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση, επικαλέστηκαν τους φακέλους ερευνών ενός αστυνομικού που έγινε ιδιωτικός ντετέκτιβ και ονομάζεται Fred Otash. Γνωστός ως “ο απόλυτος διορθωτής της Dreamland”, (πρόσωπο που παρεμβαίνει για να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να παρακάμψει το νόμο ή να αποκτήσει μια πολιτική εύνοια), ο Otash λέγεται ότι είχε βάλει κοριούς στο σπίτι της Marilyn τις εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Wow….As Lawford and RFK tried to calm her, Marilyn shouted: ‘Where were you when I had to get an abortion of your kid, you no-good bastard.’

What Marilyn told Bobby Kennedy the night she died https://t.co/GDfZ0NgSVs via @MailOnline

— Dan Masters (@DMas60860897) September 15, 2024

Ο λόγος για την παρακολούθηση; Το βιβλίο δεν το ξεκαθαρίζει. Αλλά οι αρχικές κασέτες – αν υπήρχαν – λέγεται ότι χάθηκαν λίγο μετά αφού η Marilyn βρέθηκε νεκρής στις 5 Αυγούστου 1962, από θανατηφόρα υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

Οι συγγραφείς Josh Young και Manfred Westphal ισχυρίζονται ότι βρήκαν το επόμενο καλύτερο πράγμα: τις προσωπικές σημειώσεις και ηχογραφήσεις του Otash στις οποίες εκθέτει τι είχε βρει στις μυστικές κασέτες του.

Η αφήγηση ξεκινά αργά στις 4 Αυγούστου, όταν ένας μεθυσμένος Peter Lawford χτύπησε την πόρτα του Otash και ανακοίνωσε: “Νομίζω ότι η Marilyn είναι νεκρή”.

Ο ντετέκτιβ ξεκίνησε αμέσως να “προσθέσει τα κομμάτια”, στέλνοντας έναν συνεργάτη του ονόματι Reed Wilson να συλλέξει στοιχεία από το σπίτι της Marilyn. Στη συνέχεια, άκουσε τις μυστικές κασέτες.

Marilyn Monroe stands between Robert Kennedy (left) and John F. Kennedy in the only known picture featuring all three, May 19, 1962.
Photo Cecil Stoughton pic.twitter.com/89tSuNYA4H

— Ivana (@IArtioli) June 1, 2024

Οι σημειώσεις του Otash υποδηλώνουν ότι ο RFK είχε πετάξει στο Λος Άντζελες από το Σαν Φρανσίσκο νωρίτερα την ίδια μέρα με την προτροπή του Lawford, ο οποίος ήταν επίσης κουνιάδος των Kennedy και είχε τηλεφωνήσει στον Robert για να του πει ότι ανησυχούσε για την ψυχική κατάσταση της Marilyn.

Όταν ο Kennedy έφτασε για πρώτη φορά στο σπίτι της στο Brentwood, η Marilyn ήταν αναστατωμένη, καταγράφει ο Otash. Όπως φέρεται να σημειώνει με βάναυσα ευθεία γλώσσα: “Τη γ@#$σε γύρω στις 11 το πρωί και μετά έφυγε”.

Ο RFK επέστρεψε αργότερα την ίδια μέρα, αυτή τη φορά με τον Lawford. Αλλά η Marilyn ήταν αναστατωμένη, του φώναζε, “σαν να μην υπήρχε αύριο”, όπως αναμεταδίδει η Daily Mail.

“Στην ηχογράφηση που ο Reed Wilson και εγώ ακούσαμε ήταν εεε… ένα σοβαρό πρόβλημα”, λέει ο Otash.

“Είχε κάνει κάποιες απειλητικές δηλώσεις στον [RFK] ότι είχε αναλάβει πολλές δεσμεύσεις και υποσχέσεις απέναντί της”. Καθώς ο Lawford και ο RFK προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν, η Marilyn φώναξε: “Πού ήσουν όταν έπρεπε να κάνω έκτρωση στο παιδί σου, άχρηστε μπάσταρδε”.

Οι φωνές δυνάμωναν, ώσπου είτε ο RFK είτε ο Peter “άρπαξαν ένα μαξιλάρι” και το χρησιμοποίησαν για να “την ηρεμήσουν στο κρεβάτι” μέχρι που “δεν υπήρχαν άλλες φωνές”.

“Ίσως της έδωσε κάτι“, φέρεται να σημειώνει ο ντετέκτιβ. “Ή ο Peter της έδωσε κάτι”.

Στη συνέχεια, ο Robert Kennedy φέρεται να έφυγε από το σπίτι της Marilyn γύρω στις 5.30 μ.μ., λέγοντας στον Lawford: “Φεύγω από εδώ”.

Ο Lawford ρώτησε τη Marilyn αν ήθελε να βγει για δείπνο μαζί του, στην οποία εκείνη απάντησε: “Δεν αισθάνομαι καλά. Δεν είμαι σε θέση να το κάνω. Θέλω να κοιμηθώ. Ήταν δύο άσχημες μέρες για μένα”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Τηλεφώνησε δύο φορές στον Lawford αργότερα εκείνο το βράδυ και προσπάθησε επανειλημμένα να εντοπίσει τον JFK, πριν καλέσει τον Lawford για άλλη μια φορά λέγοντας: “Πες αντίο στον Pat. Πες αντίο στον πρόεδρο και πες αντίο στον εαυτό σου γιατί είσαι καλό παιδί”.

Στη συνέχεια, η Marilyn πέταξε το (παγιδευμένο) τηλέφωνο, σύμφωνα με τις σημειώσεις του Otash. Ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα