Michael Mosley: Αγνοείται ο τηλεοπτικός γιατρός ενώ κάνει διακοπές στη Σύμη

17:34 6/6/2024 - Πηγή: InStyle

Ανησυχία επικρατεί για τον τηλεοπτικό γιατρό Michael Mosley ο οποίος αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ έκανε πεζοπορία κατά μήκος της ακρογιαλιάς στη Σύμη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον τηλεοπτικό γιατρό και αρθρογράφο της εφημερίδας The Guardian, Michael Mosley. Ο 67χρονος, γνωστός για τις εμφανίσεις του στο The One Show και το This Morning, εθεάθη για τελευταία φορά όταν ξεκίνησε πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικολάου

στις 13.30 την Τετάρτη. Η σύζυγός του, δρ. Clare Bailey, ειδοποίησε τις Αρχές όταν δεν επέστρεψε έως τις 7.30 μ.μ., αλλά δεν μπόρεσαν να τον εντοπίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC Radio 4 (@bbcradio4)

Μια ανάρτηση κοινοποιήθηκε σε μια τοπική ομάδα στο Facebook με έκκληση προς οποιονδήποτε στο νησί των περίπου 2.500 κατοίκων που μπορεί να έχει δει τον Mosley.

Σε αυτήν αναφερόταν: “Μια ομάδα έρευνας και διάσωσης έρχεται από την Αθήνα με drones και άλλο πιο εξελιγμένο εξοπλισμό για να επεκτείνει την έρευνα. Έχετε δει αυτόν τον άνθρωπο; Ξεκίνησε να επιστρέψει με τα πόδια από τον Άγιο Νικόλαο περίπου στις 13.30 και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι φίλοι του ανησυχούν καθώς έχουν περάσει 6 ώρες από την τελευταία φορά που τον είδαν. Το όνομά του είναι δρ. Mike Mosley και είναι γνωστό πρόσωπο για πολλούς Βρετανούς”.

Η ελληνική Αστυνομία δήλωσε στον Guardian ότι ένα ελικόπτερο και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι επρόκειτο να συμμετάσχουν σε μια μαζική έρευνα για τον Mosley στο νησί του Αιγαίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr Michael Mosley (@michaelmosley_official)

“Έχουμε όλες τις δυνατές υπηρεσίες εκεί έξω που τον ψάχνουν”, δήλωσε ένας επικεφαλής της αστυνομίας που επιβλέπει την επιχείρηση και μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας. “Αναγγέλθηκε επίσημα η εξαφάνισή του σήμερα το πρωί και τώρα συμμετέχουν στην έρευνα αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές”.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα drone και δόθηκε εντολή στην Ελληνική Ακτοφυλακή να περιπολεί στις δύσβατες ακτές του νησιού. “Εργαζόμαστε με την υπόθεση ότι μπορεί να επηρεάστηκε από τη ζέστη, ότι μπορεί να γλίστρησε και να έπεσε ίσως από κάποιο ύψος. Αυτήν τη στιγμή τίποτα δεν αποκλείεται”.

Τα σκυλιά, που έχουν εκπαιδευτεί να βρίσκουν πτώματα από την πυροσβεστική, αναμενόταν να φτάσουν στο νησί μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο Mosley είναι αρθρογράφος της Daily Mail και έχει γυρίσει πολλά ντοκιμαντέρ για τη διατροφή και την άσκηση, μεταξύ των οποίων η εκπομπή του Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat? Συμμετείχε επίσης στη σειρά του BBC Trust Me, I’m A Doctor. Έζησε με ταινία στα έντερά του για έξι εβδομάδες για το ντοκιμαντέρ Infested! Ζώντας με παράσιτα στο BBC Four.

Στον Mosley αποδίδεται επίσης η αυξανόμενη δημοτικότητα της δίαιτας 5:2, η οποία περιλαμβάνει νηστεία για δύο ημέρες την εβδομάδα για την απώλεια βάρους. Στο παρελθόν έχει ανακηρυχθεί «ιατρικός δημοσιογράφος της χρονιάς» από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα