SNF Conference: Δωρεάν και ζωντανά διαδικτυακά στις 22 και 23 Ιουνίου

14:06 10/6/2020 - Πηγή: InStyle

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, το SNF Conference έχει συγκεντρώσει ορισμένους από τους σημαντικότερους στοχαστές, ηγέτες, καλλιτέχνες, εικονοκλάστες και οραματιστές από όλον τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσουν θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας και της κοινωνίας.

Αυτή την εποχή της πανδημίας και της ταχείας τεχνολογικής αλλαγής, ένας τέτοιου είδους διάλογος μας βοηθά να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας και τις νέες επιλογές που προκύπτουν μπροστά μας. Έτσι, παρά τις ανατροπές της πανδημίας, στις 22 και στις 23 Ιουνίου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

(ΙΣΝ) παρουσιάζει μία διαδικτυακή έκδοση του «SNF Conference», ανοιχτή για όλους. Σε αυτήν θα συμμετέχουν οι Νικόλας Α. Χρηστάκης (Διευθυντής, Εργαστήριο Ανθρώπινης Φύσης, Πανεπιστήμιο Yale), Tristan Harris (Συνιδρυτής & Πρόεδρος, Center for Humane Technology), Stuart Russell (Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών και Καθηγητής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας), Bill T. Jones (Συνιδρυτής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, New York Live Arts) και πολλοί άλλοι.

Το SNF Conference επιδιώκει να διερευνήσει και να εμβαθύνει τη συλλογική μας κατανόηση, θεμελιωδών θεμάτων και να ανεβάσει το επίπεδο του δημοκρατικού διαλόγου. Το διήμερο συνέδριο θα επιχειρήσει να εξισορροπήσει τις συζητήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προσφέροντας παράλληλα μία πρώτη ματιά στη θεματική του 2021, η οποία θα επικεντρωθεί στο απαιτητικό ζήτημα της Ανθρωπότητας και της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών, οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν ερωτήματα όπως: Τι διδάγματα μπορούμε να αντλήσουμε από τις κρίσεις του παρελθόντος; Πώς κάνουμε το άλμα προς τα μπρος, από την πανδημία σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον, που περιλαμβάνει τους πάντες; Ποιος είναι ο σωστός ρόλος της κοινωφελούς δράσης και των τεχνών μέσα σε αυτή την παγκόσμια συγκυρία; Και πώς διασφαλίζουμε ότι στο μέλλον, η τεχνολογία –και η τεχνητή νοημοσύνη ειδικότερα– θα εξυπηρετεί την ανθρωπότητα και όχι το αντίστροφο;

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου «Summer Nostos Festival RetroFuture», το οποίο θα λάβει χώρα διαδικτυακά, μεταξύ 21 και 28 Ιουνίου, 2020. Το συνέδριο παρουσιάζει και συντονίζει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των «ΔΙΑΛΟΓΩΝ» του ΙΣΝ και δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Για αναλυτικές πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

«Με το βλέμμα στραμμένο στο Παρελθόν και στο Μέλλον» (18:30-19:30)

Το SNF Conference ξεκίνησε το 2012, εν μέσω μίας άλλης μεγάλης ανατροπής –της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Φέτος, προσκαλεί ξανά ορισμένους από τους προηγούμενους ομιλητές, για να διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι ιδέες που μοιράστηκαν σε προηγούμενα συνέδρια σχετικά με κρίσιμα ζητήματα μπορούν να εφαρμοστούν στην παρούσα κατάσταση και στις πιθανές εκδοχές του μέλλοντός μας. Θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο ο δημόσιος χώρος αλλάζει και αμφισβητείται, ο ρόλος της φιλανθρωπίας και των πολιτιστικών ιδρυμάτων στην αντιμετώπιση των κρίσεων και ο ρόλος της ηθικής στη διαμόρφωση των δημόσιων επιλογών μας.

Συμμετέχουν: Ανδρέας Δρακόπουλος – Πρόεδρος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ruth Faden – Ιδρύτρια, Ινστιτούτο Βιοηθικής Berman, Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Bill T. Jones – Συνιδρυτής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής, New York Live Arts, Eric Klinenberg – Διευθυντής, Institute for Public Knowledge, NYU, Alan Stoga – Πρόεδρος, Tällberg Foundation.

«Αναγέννηση, Επαναδημιουργία, και Επιστροφή: Διατύπωση Ερωτήσεων για την μετά-COVID Εποχή» (19:30-20:30)

Πώς μπορεί να μοιάζει ο κόσμος μας και ποιες επιλογές μπορεί να αντιμετωπίσουμε στη μετά-COVID εποχή; Πώς μπορεί να αλλάξει η πρακτική της δημόσιας υγείας; Πώς μπορεί να αλλάξουν και να εξελιχθούν –θετικά ή αρνητικά– τα θεσμικά όργανα της κοινωνίας μας; Πώς μπορεί να αλλάξει ο χώρος της εργασίας; Πώς μπορεί να αλλάξει το παγκόσμιο κοινωνικό συμβόλαιο; Και πώς μπορούμε να κάνουμε το άλμα προς τα μπρος, προς ένα νέο και πιο βιώσιμο μέλλον;

Συμμετέχουν: Νικόλας Α. Χρηστάκης – Διευθυντής, Εργαστήριο Ανθρώπινης Φύσης, Πανεπιστήμιο Yale, Hilary Cottam – Κοινωνική Επιχειρηματίας και Συγγραφέας, OBE, Aarathi Krishnan – Σύμβουλος για το Μέλλον της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Στρατηγικού Σχεδιασμού, Andrew Zolli – Αντιπρόεδρος, Planet Inc. και Συγγραφέας.

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

«Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνεργασία, Σύγκρουση ή Συν-εξέλιξη;» (18:30-19:30)

Ελάχιστα είναι τα εργαλεία που υπόσχονται να διαμορφώσουν την ανθρωπότητα τόσο βαθιά και τόσο ευρέως όσο η τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτή την πρώτη ματιά στο SNF Conference του 2021, θα συζητηθεί η υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνης και οι πολλοί τρόποι με τους οποίους διαμορφώνει το μέλλον της κοινωνίας, τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και επικοινωνούμε και την ίδια την ιδέα του ποιοι είμαστε.

Συμμετέχουν: Blaise Aguera y Arcas – Αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Google, Azeem Azhar – Ιδρυτής, Exponential View, Madeleine Clare Elish – Υπεύθυνη Προγράμματος, AI on the Ground Data & Society, Andrew Zolli – Αντιπρόεδρος, Planet Inc., και Συγγραφέας.

«Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπορούμε να Διατηρήσουμε την Ανθρωπότητα στο Επίκεντρο;» (19:30 – 20:30)

Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη εργάζεται για την ανθρωπότητα και όχι εναντίον της; Θα διερευνηθεί το πώς οι αξίες μας μπορούν και οφείλουν να διαμορφώσουν τα εργαλεία που φτιάχνουμε, πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα σωστά είδη ελέγχου και πώς εξελίσσεται η συνομιλία ανάμεσα στην τεχνολογία και στην κοινωνία.

Συμμετέχουν: Stuart Russell – Καθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών και Καθηγητής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Tristan Harris – Συνιδρυτής & Πρόεδρος, Center for Humane Technology,Tenzin Priyadarshi – Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values, ΜΙΤ, Sabelo Mhlambi – Ιδρυτής, Bantucracy, Aarathi Krishnan – Σύμβουλος για το Mέλλον της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Στρατηγικού Σχεδιασμού.

«Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη: Πώς Αντιλαμβάνονται οι Νέοι τη Δεοντολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης;» (20:30 – 21:00)

Η επόμενη γενιά θα κληρονομήσει έναν κόσμο μεταμορφωμένο από την τεχνητή νοημοσύνη. Σε αυτή την ειδική συζήτηση, θα ακούσουμε τις απόψεις δύο νέων ανθρώπων, διερευνώντας το μέλλον που θα διαμορφώσουν και θα ζήσουν και θα συνομιλήσουμε σχετικά με τις συνέπειες των τρεχουσών επιλογών και αποφάσεών τους στις μελλοντικές γενιές.

Συμμετέχουν: Ανδρέας Δρακόπουλος – Πρόεδρος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελίζα Δρακοπούλου – Μαθήτρια, Ypatia Fafalios – Μαθήτρια, Francesca Rossi – AI Ethics Global Leader, IBM.

Διαβάστε περισσότερα θέματα στο Fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα