«Venom: Η τελευταία πράξη» με τον Tom Hardy

Στην ταινία «Venom: Η τελευταία πράξη», ο Tom Hardy επιστρέφει στον ρόλο του Venom, ενός από τους πιο διάσημους και περίπλοκους χαρακτήρες της Marvel, για την τελευταία ταινία της τριλογίας.

Δίπλα στον Tom Hardy πρωταγωνιστούν οι Chiwetel Ejiofor, Juno Temple, Rhys Ifans, Stephen Graham, Peggy Lu και Alanna Ubach.

H Kelly Marcel, που συμμετείχε στο σενάριο

και την παραγωγή των δύο πρώτων ταινιών, πραγματοποιεί το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, σε δικό της σενάριο, βασισμένο σε μια ιστορία που επιμελήθηκε με τον πρωταγωνιστή.

ΣΥΝΟΨΗ

Όλοι καταδιώκουν τον Eddie και τον Venom. Με τον κλοιό να σφίγγει ασφυκτικά, το δίδυμο βρίσκεται ενάντια σε δύο κόσμους ταυτόχρονα και αναγκάζεται να πάρει τη μοιραία απόφαση που θα κατεβάσει την αυλαία με την τελευταία πράξη στην ιστορία των Venom και Eddie.

Από 24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Για τη σκηνοθέτιδα Kelly Marcel, η ταινία «Venom: Η τελευταία πράξη» σημαίνει πολλά. Είναι η κορύφωση μιας συναρπαστικής τριλογίας, μια υψηλού ρίσκου σύγκρουση με μια ακάθεκτη εξωγήινη απειλή και η πιο θανατηφόρα αντρική φιλία στον γαλαξία.

«Στην πραγματικότητα, η τριλογία του Venom είναι μια κλασική ρομαντική κωμωδία» λέει γελώντας η Marcel. «Ο Eddie Brock και ο Venom γνωρίζονται στην πρώτη ταινία. Στην ταινία «Venom 2», τους πιάνει η επτά χρόνια φαγούρα και χωρίζουν. Τώρα, καθώς ολοκληρώνουμε την ιστορία τους, έχουν μάθει επιτέλους να συμβιώνουν. Θα μπορέσουν όμως να παραμείνουν μαζί;».

Το τρίτο κεφάλαιο ξεκινά από το σημείο που τελείωσε η προηγούμενη ταινία, με τον Eddie και τον Venom να είναι υπό διωγμό αφού κατατρόπωσαν τον Cletus Kasady και τον συμβιωτή του, Carnage. Αυτή η αναμέτρηση αποκάλυψε την ύπαρξη του Venom – όχι μόνο στις γήινες αρχές, αλλά και σε έναν αδυσώπητο αντίπαλο από τα βάθη του διαστήματος.

«Ο Eddie και ο Venom έχουν εκτεθεί στον έξω κόσμο εξαιτίας της τεράστιας μάχης στον Καθεδρικό Ναό», λέει η Marcel. «Η απόδρασή τους σημαίνει ότι η ταινία «Venom: Η τελευταία πράξη» είναι μια ταινία δρόμου. Τους καταδιώκουν όχι μόνο άνθρωποι από τον δικό μας κόσμο, αλλά και ισχυρές δυνάμεις από τον κόσμο του Venom, τον πλανήτη Klyntar. Όσο περισσότερο παραμένουν μαζί, τόσο μεγαλύτερη απειλή αποτελούν για ολόκληρο τον πλανήτη».

Η Marcel, η οποία συνυπέγραψε το σενάριο για τις δύο τελευταίες ταινίες, κάνει εδώ το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και δηλώνει ενθουσιασμένη που συνέχισε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Tom Hardy, που υποδύεται τόσο τον Eddie όσο και τον Venom. Η Marcel και ο Hardy ανέπτυξαν μαζί την ιστορία για το τρίτο κεφάλαιο, την οποία η Marcel χρησιμοποίησε ως βάση για το σενάριο.

«Ο Tom κι εγώ έχουμε πολύ καλή χημεία», λέει η Marcel. «Εκείνος καταλαβαίνει τη γραφή μου κι εγώ ξέρω πώς να του χτίζω απολαυστικούς χαρακτήρες. Γι’ αυτή την ταινία, περάσαμε μια εβδομάδα σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο, δουλεύοντας πάνω στην ιστορία ολημερίς και ολονυχτίς. Ο Tom κι εγώ συμφωνήσαμε ότι αυτή η ταινία πρέπει να είναι η πιο δυναμική από όλες τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Venom».

«Η συνεργασία με τον Tom είναι πολύ διασκεδαστική», συνεχίζει η Marcel. «Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Είναι απίστευτα έξυπνος, κατανοεί αυτούς τους χαρακτήρες σε βάθος και είναι μια αστείρευτη πηγή ιδεών».

Οfficial Poster Credit: Feelgood

Η Marcel και ο Hardy φρόντισαν η αφήγησή τους να παραμείνει εστιασμένη σε αυτά που αγαπούν οι θαυμαστές του Venom. «Εμπνευστήκαμε από τα κόμικς και θέλαμε να αφουγκραστούμε τους θαυμαστές, να δούμε πού θέλουν να πάει η ιστορία», λέει η Marcel. «Ολοκληρώσαμε αυτή την τριλογία και επιδιώξαμε να της δώσουμε μια συναισθηματική διάσταση. Θέλαμε να οδηγήσουμε τη σχέση του Venom και του Eddie στο επόμενο στάδιο».

Στο επίκεντρο αυτής της σχέσης βρίσκεται ο ίδιος ο Eddie. «Ο Eddie Brock είναι πολύ εγωιστής όταν τον συναντάμε για πρώτη φορά στην πρώτη ταινία», λέει η Marcel. «Διαλύει τη σχέση του με τα ψέματα που λέει στην αρραβωνιαστικιά του. Καταστρέφει την καριέρα της. Είναι ένας δημοσιογράφος που απολαμβάνει τη φήμη του, και ο Venom τα ισοπεδώνει όλα, τον ξεγυμνώνει και τον φέρνει αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό. Στην τρίτη ταινία, ο Eddie είναι πιο ώριμος και πιο σοφός, έχει μάθει να είναι πιο υπομονετικός και ανεκτικός. Έχει μάθει πώς να αγαπάει πραγματικά».

Αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ο Venom δεν έχει χάσει την αγνή, αχαλίνωτη ενέργεια που τον έκανε τόσο διασκεδαστικό στις δύο πρώτες ταινίες — αν και έχει εξελιχθεί. «Ο Venom δεν έχει φίλτρο», λέει η Marcel. «Κάνει ό,τι του κατέβει. Ο Eddie είναι αυτός που προσπαθεί συνεχώς να τιθασεύσει αυτό το τρελό πλάσμα που δεν υποτάσσεται στους κανόνες. Αλλά το ενδιαφέρον σε αυτή την ταινία είναι ότι ο Venom αναγκάζεται να ωριμάσει λίγο. Έχει μάθει τι είναι ο φόβος και νιώθει ανησυχία. Στο τέλος, πρέπει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση».

Ο χαρακτήρας του Venom δεν προέκυψε μόνο από το σενάριο ή τα κόμικς. Κατά την παραγωγή της πρώτης ταινίας, ο Hardy έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενσάρκωση του εξωγήινου συμβιωτή– και αυτό συνεχίστηκε σε όλη
τη σειρά. «Ο Tom πειραματίστηκε με πολλές διαφορετικές φωνές. Έτσι ξεκίνησε ο Venom», λέει η Marcel. «Πέτυχε τη σωστή φωνή, και μόλις την ακούσαμε, ταίριαξε τέλεια με τις πομπώδεις ατάκες του Venom».

Ο Hardy εξέλιξε τον χαρακτήρα του Venom τόσο στο σενάριο όσο και στο πλατό. «Ο Tom κι εγώ αυτοσχεδιάζουμε πολύ», λέει η Marcel. «Ο Tom ηχογραφεί τις ατάκες του Venom και στο σετ φοράει ένα ακουστικό που δεν φαίνεται. Ακούει τη φωνή του Venom στο αυτί του και παίζει αντίστοιχα. Επίσης, μπορώ να του μιλήσω μέσω του ακουστικού, οπότε αν σκεφτώ μια καλή ατάκα εκείνη τη στιγμή, μπορώ να του τη μεταφέρω και εκείνος θα την πει, συνεχίζοντας τον διάλογο».

Σε πολλές ταινίες με χαρακτήρες CGI, η ομάδα των οπτικών εφέ τοποθετεί σημάδια στο σετ, ώστε ο ηθοποιός να γνωρίζει πού πρέπει να εστιάσει το βλέμμα του. Ωστόσο, οι δημιουργοί του Venom άφησαν αυτή την απόφαση στα χέρια του Hardy. «Δεν βάζουμε σημάδι πού είναι το κεφάλι του Venom, όταν βρίσκεται έξω από το σώμα του Eddie», συνεχίζει η Marcel. «Αφήνουμε τον Tom να αποφασίσει ελεύθερα πού θα τοποθετήσει τον Venom κατά την αλληλεπίδρασή τους, και είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε ώστε να κρατήσουμε τον Venom μέσα στο κάδρο».

Μαζί, ο Eddie και ο Venom δίνουν στον Hardy την ευκαιρία να υποδυθεί μια σχέση που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική, εξωφρενική και πραγματικά συγκινητική. «Ο Eddie και ο Venom αγαπούν ο ένας τον άλλον», λέει η Marcel. «Είναι οι καλύτεροι φίλοι. Πρέπει να θυσιάσεις πολλά όταν παραδίδεις το σώμα σου σε έναν εξωγήινο, όταν μοιράζεσαι το μέσα και το έξω σου με ένα μεγαλόσωμο νήπιο — ειδικά ένα τόσο επικίνδυνο ον».

Στο πλευρό του Venom και του Eddie στέκεται ένα λαμπερό καστ χαρακτήρων, γήινων και εξωγήινων. Ο Chiwetel Ejiofor υποδύεται τον στρατηγό Strickland που αναζητά το δίδυμο. «Ο στρατηγός Strickland είναι πολύ αυστηρός, πολύ οργανωμένος και υπηρετεί τους κανόνες. Δεν ανέχεται τις αποκλίσεις και τα ρίσκα. Μέσα από αυτόν αρχίζουμε να κατανοούμε τις υπόγειες συνωμοσίες του στρατού» λέει ο Ejiofor.

Στην αποστολή του να αιχμαλωτίσει τους συμβιωτές, ο στρατηγός Strickland έρχεται σε σύγκρουση με το επιστημονικό τμήμα, όπου εργάζεται η ιδεαλίστρια δρ. Teddy Paine. «Ο χαρακτήρας μου έχει ένα τραυματικό παρελθόν», λέει η Juno Temple (Ted Lasso), που υποδύεται την Teddy. «Είχε έναν δίδυμο αδελφό που ασχολούνταν με το υπερπέραν και τους εξωγήινους. Από τη στιγμή που τον έχασε, ορκίστηκε ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της προσπαθώντας να βρει απαντήσεις, και έτσι κατέληξε να δουλεύει σε αυτή την άκρως απόρρητη αποστολή».

«Ο στρατηγός Strickland γοητεύεται από την Teddy» λέει ο Ejiofor. «Αλλά τη βρίσκει πολύ χαλαρή. Αυτή και οι άλλοι επιστήμονες λειτουργούν με το συναίσθημα, ενώ εκείνος θέλει όλα να γίνονται με άκρα αποτελεσματικότητα».

«Ο Strickland κατέχει μεγαλύτερη εξουσία από την Paine», λέει η Temple. «Έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει όλο το έργο της και το εργαστήριό της. Αποτελεί μια απειλή που πρέπει συνεχώς να διαχειρίζεται».

Καθώς ο Strickland καταδιώκει τους συμβιωτές, ο Eddie και ο Venom ταξιδεύουν στη χώρα. Στον διάβα τους, συναντούν τον Martin, έναν πατέρα που τους βοηθάει, τον οποίο υποδύεται ο Rhys Ifans. «Ο Martin ξετρελαίνεται με τα UFO και τους εξωγήινους», λέει ο Ifans. «Έτσι, αποφασίζει να εγκαταλείψει τη βαρετή δουλειά του στην πληροφορική και να βγει με την οικογένειά του στον δρόμο προς την Περιοχή 51 για να εντοπίσουν κάποιον εξωγήινο. Αλλά δεν τους σέρνει μέχρι εκεί καθαρά από εγωιστικούς λόγους. Τον ενδιαφέρει πραγματικά να βιώσουν όλοι μαζί μια αντισυμβατική, ελεύθερη και συναρπαστική ζωή».

Η Peggy Lu επιστρέφει στον ρόλο της ως κυρία Chen, η αγαπημένη ιδιοκτήτρια του ψιλικατζίδικου. Στην ταινία «Venom 2», η κυρία Chen γίνεται ξενιστής του Venom, και στην τρίτη ταινία εξελίσσεται ακόμα περισσότερο. «Η κυρία Chen δεν δουλεύει πια στο ψιλικατζίδικό της», λέει η Lu. «Είναι πλέον μια μεγάλη τζογαδόρισσα, που διασκεδάζει στο Λας Βέγκας. Στη συνέχεια, συναντά τον Venom και τον Eddie και από εκεί ξεκινά η ιστορία».

«Η ανταπόκριση των θαυμαστών στην κυρία Chen των δύο πρώτων ταινιών ήταν τρελή», λέει η Marcel.

«Ο κόσμος την αγαπά. Η Peggy έχει σπαρταριστή προσωπικότητα και μάλιστα μπορεί να χορέψει. Είναι πιθανώς η πιο τρελή σκηνή της ταινίας, όταν μαζί με τον Venom κάνουν ένα μικρό χορευτικό». Και ποιο είναι το καλύτερο σε αυτή τη χορευτική σκηνή; «Μπορώ και πετάω», λέει η Lu.

Η Alanna Ubach υποδύεται τη σύζυγο του Martin. «Η αίσθηση του χιούμορ της Alanna είναι άψογη», λέει η Marcel. «Με τον Martin έχουν δύο παιδιά και έναν σκύλο, που έχει βαφτιστεί προς τιμήν του σκύλου του Tom Hardy. Αυτή η οικογένεια είναι η καρδιά της ταινίας, μαζί με τον Eddie και τον Venom».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Venom,Tom Hardy