Η Marta Ortega -κόρη του ιδρυτή της αυτοκρατορίας των Zara- γίνεται η νέα πρόεδρος του ομίλου

10:02 2/12/2021 - Πηγή: InStyle

Η αυτοκρατορία των Zara, συγκεκριμένα ο κολοσσός της εταιρίας Inditex, έχει νέα πρόεδρο και δεν είναι άλλη από την Marta Ortega. Η 37χρονη χρυσή κληρονόμος αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου από τον ιδρυτή και πατέρα της Amancio Ortega, ο οποίος και ανήκει στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου (συγκεκριμένα ο δεύτερος για το 2016).

@wsj.com

Από το

Zorba στο Zara… Αυτό ήταν και το αρχικό όνομα της αλυσίδας όταν πρωτοάνοιξε στην πόλη La Coruna της Ισπανίας, σαν ένα μικρό κατάστημα ένδυσης με ένα budget των 30 ευρώ, από τον Amancio Ortega και την γυναίκα του Rosalia Mera. Έκτοτε όλοι γνωρίζετε το success story της εταιρίας. Με καταστήματα σε όλα τα σημεία του κόσμου, είναι αδιαμφησβήτητα ο βασιλιάς της «γρήγορης μόδας».

@theguardian

Τώρα είναι η σειρά της Marta. Και όχι, όπως οι περισσότεροι θα σκεφτήκατε, δεν μπαίνει σήμερα στην εταιρία, αναλαμβάνοντας κάτι έτοιμο. Στην πραγματικότητα, η κόρη του Amancio Ortega ξεκίνησε ως πωλήτρια σε ένα από τα καταστήματα του ομίλου, στην Bershka. Δουλεύει στην εταιρία εδώ και 15 χρόνια και όπως η ίδια έχει πει:

«Πάντα έλεγα ότι θα αφιερώσω τη ζωή μου στο να χτίσω πάνω στην κληρονομιά των γονιών μου. Ζω και αναπνέω για αυτήν την εταιρία από την παιδική μου ηλικία και έχω μάθει από τους καλύτερους επαγγελματίες με τους οποίους δούλεψα 15 χρόνια».

@lifo

Ο Pablo Isla, τον οποίο και θα υποδεχτεί η Marta, διοικεί την εταιρία εδώ και 17 χρόνια, σε μια συγκινητική δήλωση έγραψε: «Το 2005 όταν μπήκα στην εταιρία, αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η ποιότητα και η αφοσίωση όλων των ανθρώπων που ήταν μέλη της Inditex. Ο θαυμασμός μου έχει μόνο μεγαλώσει μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Θεωρώ τον εαυτό μου τον τυχερότερο άνθρωπο στον κόσμο που διοίκησα αυτήν την εταιρία για τα τελευταία 17 χρόνια. Το να κάνω αυτή τη μετάβαση πραγματικότητα θα είναι το αποκορύφωμα της αφοσίωσης μου στην Inditex και τον Amancio Ortega».

Τώρα μένει μόνο να δούμε αν η Marta έχει το ταλέντο του πατέρα της στις επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι έρχονται αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα