Τελικά από τι αποτελείται ένα lip gloss; Οι ειδικοί απαντούν

Το lip gloss έχει επιστρέψει για τα καλά! Ανάμεσα στη νοσταλγία των ’90s και τη λατρεία για το φυσικό μακιγιάζ, η λάμψη στα χείλη έχει κάνει δυναμικό comeback και δεν δείχνει να υποχωρεί σύντομα. Εξάλλου, ποιος δεν θέλει αυτό το glossy, υγρό look; Όλες το έχουμε στην τσάντα μας για να το ανανεώνουμε ανελλιπώς. Αλλά από τι είναι φτιαγμένο άραγε;

Τα Βασικά Συστατικά του Lip GlossΜαλακτικά (aka έλαια που μας δίνουν τη γυαλάδα)

Το κύριο συστατικό που κάνει το lip gloss τόσο λαμπερό και γλιστερό είναι τα μαλακτικά. Είναι στην ουσία έλαια που χαρίζουν αυτή την υγρή υφή που όλες αγαπάμε. Είτε

μιλάμε για συνθετικά έλαια είτε για πιο φυσικά όπως λάδι καρύδας, λάδι jojoba ή βιταμίνη Ε, αυτά είναι που κάνουν τα χείλη μας να δείχνουν τόσο «ζουμερά». Και για να πούμε την αλήθεια, λίγη επιπλέον ενυδάτωση δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Πηκτικά – Τα συστατικά που κρατούν το gloss στη θέση του

Ξέρετε γιατί το lip gloss δεν ‘τρέχει’; Χάρη στα πηκτικά του. Εδώ έχουμε κερί, άργιλο και διάφορους άλλους παράγοντες που κάνουν το gloss να μένει σταθερό στα χείλη μας, χωρίς να ‘λιώνει’. Μάλιστα το κερί είναι το πιο σύνηθες στοιχείο της σύνθεσής του για να μην καταλήγει το gloss… στο πηγούνι μας ύστερα από λίγες ώρες!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SKKN BY KIM (@skkn)

Χρωστικές και Λάμψη – Το Κερασάκι στην Τούρτα

Μην ξεχνάμε τις χρωστικές! Αν και πολλά lip gloss είναι διάφανα, υπάρχουν και αυτά που έχουν χρώμα, χάρη στις παραδοσιακές βαφές ή τα φυσικά εκχυλίσματα. Εάν αναζητάμε λίγη λάμψη (και ποιος δεν θέλει;), τα glitter glosses δίνουν αυτό το κάτι παραπάνω. Μας χαρίζουν αυτή την αξεπέραστη λάμψη που εντυπωσιάζει και σαγηνεύει.

Πρόσθετα που Αξίζει να Γνωρίζουμε

Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και το lip gloss έχει πολλές εκδοχές. Κάποια έχουν αντηλιακή προστασία για να προστατεύουν τα χείλη μας από τον ήλιο, ενώ άλλα έχουν γεύσεις και γλυκαντικά για μια μικρή επιπλέον απόλαυση. Αν ψάχνουμε συγκεκριμένα συστατικά (ή θέλουμε να αποφύγουμε τα τοξικά), η βάση δεδομένων Skin Deep Cosmetics είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μας βοηθά να βρούμε τι υπάρχει σε κάθε προϊόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Peripera Official USA (@periperaofficialusa)

Γιατί Όλες Αγαπάμε το Lip Gloss;

Είναι αυτή η λάμψη! Σε αντίθεση με το κραγιόν, που είναι πιο «συμπαγές» και έχει περισσότερο κερί, το lip gloss βάζει τη λάμψη πάνω από το χρώμα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Το lip gloss έχει τη δύναμη όχι μόνο να μας δίνει αυτό το πιο χαλαρό, ανεπιτήδευτο look αλλά και sexiness!

Keywords
Τυχαία Θέματα