Το ανακαινισμένο Πτι Παλαί ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις 10 Οκτωβρίου

08:37 4/9/2024 - Πηγή: InStyle

Νέα ζωή για τον ιστορικό κινηματογράφο στο Παγκράτι, καθώς ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του επίσημα. Η επαναλειτουργία του Πτι Παλαί στις αρχές του καλοκαιριού, ενθουσίασε τόσο τον καλλιτεχνικό κόσμο οσο και τους απλούς θεατές και τους κατοίκους της περιοχής του Παγκρατίου.

Σημείο-σταθμός για το κέντρο της Αθήνας, το Πτι Παλαί λειτούργησε από το 1962 ως κινηματογράφος, ενώ παραμένει κλειστό για αρκετά χρόνια, μέχρι που μια φιλόδοξη και φιλότεχνη ομάδα ανθρώπων ανέλαβε

να του δώσει νέα ζωή. Από τον Οκτώβριο του 2024, το Πτι Παλαί θα λειτουργήσει ξανά ως θέατρο, φιλοξενώντας ξεχωριστές παραστάσεις και καλλιτέχνες.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μελέτη για την ανακαίνιση του θεάτρου σεβάστηκε απόλυτα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου και τα ιδιαίτερα διακοσμητικά μέρη του, επαναφέροντας πολλά από αυτά στην αρχική τους μορφή, όπως είχαν τοποθετηθεί στον χώρο τη δεκαετία του 1960.

Με σεβασμό στην ιστορία του χώρου, διατηρήθηκαν αναλλοίωτα και ενσωματώθηκαν στην εικαστική ταυτότητα του νέου θεάτρου, τα γραφιστικά στοιχεία του παλιού κινηματογράφου: η εξωτερική επιγραφή του χώρου, που συντηρήθηκε και επανατοποθετήθηκε πάνω από την είσοδο, επί της οδού Ριζάρη 24, όπως και η ελληνική γραφή «Πτι Παλαί», όπως ακριβώς τυπωνόταν στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, το νέο θέατρο θα αποτελέσει ένα από τα αρτιότερα εξοπλισμένα θέατρα στην Ευρώπη, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για τους φωτισμούς και τον ήχο.

Η θεατρική σεζόν στο Πτι Παλαί ξεκινά στις 10 Οκτωβρίου, με την παράσταση «Τριαντάφυλλο στο στήθος», του Τένεσι Ουίλιαμς, σε απόδοση Γιωργή Τσουρή. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Σεραφίνας, ο Μάκης Παπαδημητρίου στον ρόλο του Αλβάρο και ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών.

Σε λίγες ημέρες, αφού μπουν και οι τελικές πινελιές στον χώρο, το θεατρόφιλο κοινό θα μπορέσει να επισκεφτεί το Πτι Παλαί και πριν απολαύσει την παράσταση να περιηγηθεί στο νέο αυτό θέατρο, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη θεατρική Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα