Τζόγκινγκ: Ποιο χτένισμα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά – και ποιο είναι το σωστό

Το τρέξιμο είναι καλό: παραμένετε σε φόρμα, βγαίνετε στον καθαρό αέρα και μπορείτε να κάνετε την τέλεια αποσυμπίεση. Ωστόσο, όταν μιλάμε για το σωστό χτένισμα για το τρέξιμο, χρειάζεται προσοχή μιας και η αλογοουρά (που είναι το πιο σύνηθες χτένισμα) μπορεί πραγματικά να βλάψει τα μαλλιά σας! Γιατί; Η απάντηση παρακάτω.

Τζόκινγκ: Το σωστό χτένισμα κάνει τη διαφορά

Και εξηγούμε: Τα μαλλιά σας καταπονούνται αρκετά, ειδικά όταν τρέχετε. Οι άκρες της αλογοουράς, που είναι οι πιο μακριές και κατά συνέπεια πιο ευάλωτες. Έτσι λοιπόν κατά τη διάρκεια του τζόγκινγκ, η αλογοουρά

χτυπάει συνεχώς στην πλάτη ή δημιουργεί τριβή με το μπουφάν (ή το φούτερ). Το αποτέλεσμα; Ψαλίδα και εύθραυστα μαλλιά! Ακόμη και το καλύτερο έλαιο μαλλιών δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα μαλλιά όταν τα αφήνουμε ελεύθερα καθώς τρέχουμε.

View this post on Instagram

A post shared by Larissa (@larissa.dbo)

Αν λοιπόν αγαπάτε τα μαλλιά σας και θέλετε να τα διατηρήσετε υγιή, η αλογοουρά δεν είναι το κατάλληλο χτένισμα για τρέξιμο. Ευτυχώς, υπάρχει μια απλή λύση: ο κότσος! Ένας σωστός κότσος όχι μόνο δείχνει κομψός, αλλά είναι και το ιδανικό χτένισμα για άθληση, αφού κρατά τα μαλλιά σταθερά πίσω και αποτρέπει την τριβή τους με τα ρούχα.

Απλές οδηγίες: Πώς να φτιάξετε έναν κότσο View this post on Instagram

A post shared by Running | Runners | Run (@worlderunners)

Αυτός ο κότσος δεν είναι μόνο πρακτικός, αλλά και πολύ εύκολος να γίνει. Δείτε εδώ βήμα-βήμα πώς να τον φτιάξετε σε λίγα μόνο λεπτά:

Μαζεύετε τα μαλλιά σας. Χτενίζετε καλά τα μαλλιά και τα μαζεύετε σε μια ψηλή ή χαμηλή αλογοουρά, ανάλογα με το πού θέλετε να είναι ο κότσος σας.

Με ένα λαστιχάκι στερεώνετε την αλογοουρά. Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό ώστε ο κότσος να παραμείνει στη θέση του αργότερα.

Στρίβετε την αλογοουρά σε μια σφιχτή τούφα. Όσο πιο σφιχτά τη στρίψετε, τόσο πιο συμπαγής θα είναι ο κότσος.

Δημιουργήστε τον κότσο. Τυλίξτε τη στριμμένη τούφα γύρω από το λαστιχάκι για να σχηματίσετε τον κότσο. Φροντίστε οι άκρες να είναι καλά κρυμμένες.

Στερέωση. Χρησιμοποιήστε ένα ακόμα λαστιχάκι, κατά προτίμηση ένα scrunchie, για να στερεώσετε τον κότσο στη θέση του. Για να διασφαλίσετε ότι όλα θα παραμείνουν σφιχτά και δεν θα χαλαρώσουν κατά το τρέξιμο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά τσιμπιδάκια για επιπλέον σταθερότητα.

Προαιρετικό: Τελικές πινελιές. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λακ για να τιθασεύσετε τις ατίθασες τούφες ή να κάνετε τον κότσο λίγο πιο χαλαρό και ατημέλητο, ανάλογα με το στιλ σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα