Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Δεν είχα κυριολεκτικά τίποτα να φάω»

22:10 23/6/2024 - Πηγή: InStyle

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στις 10», όπου μίλησε αρχικά για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Μπέζο, σε ρόλο σκηνοθέτη, στη θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης». «Είναι υπέροχος σκηνοθέτης, σου λύνει τα χέρια σαν ηθοποιό. Σε αφήνει να δοκιμάσεις πράγματα κι έχει ένα πολύ σωστό μάτι για να κρίνει αν είναι σωστό αυτό που κάνεις ή όχι».

Επίσης ο ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακολούθησε το συγκεκριμένο

επάγγελμα για να «ξορκίσει τους παιδικούς του εφιάλτες». Εξήγησε ότι οι εφιάλτες του ήταν οι οικογενειακές και οι κοινωνικές συνθήκες, αναφέροντας σαν παράδειγμα ότι το σχολείο αποτελούσε έναν γολγοθά για εκείνον. «Εγώ ήμουν πιτσιρίκι στη Χούντα κι είχαμε πολλούς περιορισμούς. Τα σχολεία ήταν ακόμα αρρένων-θηλέων. Για εμένα το σχολείο ήταν Γολγοθάς. Δεν με ενδιέφερε αυτό που συνέβαινε εκεί. Αυτό για μένα ήταν ένας εφιάλτης, μέσα από το θέατρο το ξεπερνάς».

Τέλος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα του βήματα, καθώς δεν πληρωνόταν, με αποτέλεσμα να τρώει κυριολεκτικά ό,τι έβρισκε. «Ήταν πολύ δύσκολα τα πρώτα χρόνια στην Αθήνα. Δεν πληρωνόμασταν. Ζούσαμε με ό,τι βρίσκαμε. Δούλευε η μητέρα μου, λίγο εγώ. Μέσα στην πρόβα φέρναμε ένα ψωμοτύρι. Σε μια περιοδεία, “σφάξαμε” ένα καρπούζι κι έτρωγε όλος ο θίασος. Δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, γιατί είχαμε το θέατρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα