5 λόγοι για να δείτε (ξανά) τη «Θεωρία των Πάντων»

Ένας άνθρωπος που έχει επηρεάσει την επιστημονική κοινότητα αλλά και τον κόσμο στον οποίο ζούμε όσο λίγοι, μια ταινία που συγκίνησε το κοινό παγκοσμίως, δεκάδες βραβεία (ανάμεσα στα οποία το Oscar Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Redmayne, δύο Χρυσές Σφαίρες για Καλύτερη Μουσική και Α' Ανδρικό και τρία BAFTA για Α' Ανδρικό, Διασκευασμένο Σενάριο και Καλύτερη Βρετανική Ταινία) και μια ιστορία που αξίζει να ακολουθήσεις για να δεις με τα ίδια σου τα μάτια τη δύναμη, το ψυχικό σθένος και το μεγαλείο που μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος.

Η
«Θεωρία των Πάντων», η βρετανική δραματική ταινία που αφηγείται τη ζωή του διάσημου θεωρητικού φυσικού Stephen Hawking, βασισμένη στην αυτοβιογραφία «Travelling to Infinity: My Life with Stephen» της πρώην συζύγου του, Jane Wilde Hawking, κυκλοφόρησε το 2014 στις κινηματογραφικές αίθουσες παγκοσμίως και κατέκτησε τις καρδιές κοινού και κριτικών. Σε λίγες μέρες, στις 28 Φεβρουαρίου για την ακρίβεια, η υπέροχη αυτή ταινία κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση μέσα από την υπηρεσία OTE TV και το OTE CINEMA 1HD και παρακάτω σας δίνουμε συνοπτικά τους πέντε κυριότερους λόγους για τους οποίους πρέπει να τη δείτε -ή και να τη ξαναδείτε.

1. Η ερμηνεία του Eddie Redmayne είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό έχετε δει τα τελευταία χρόνια

Το Α' Ανδρικό στον Redmayne ήταν από τα πιο δίκαια Oscar στην ιστορία του θεσμού, καθώς ο νεαρός ηθοποιός πήρε έναν άκρως απαιτητικό ρόλο που «φοβόντουσαν» και οι πιο έμπειροι του χώρου και όχι μόνο τον έκανε δικό του αλλά ούτε στιγμή δεν έμοιαζε με καρικατούρα του Hawking -κάτι αρκετά δύσκολο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν θα καταφέρετε να πάρετε τα μάτια σας από πάνω του.

2. Η υπέροχη Felicity Jones

Αν ωστόσο τα καταφέρετε, θα είναι επειδή θα σας τραβήξει την προσοχή τη συμπρωταγωνίστριά του, Felicity Jones, που υποδύεται την Jane. H βρετανίδα ηθοποιός οφείλεται κατά το ήμισυ για την επιτυχία της ταινίας, καθώς απεικονίζει με δύναμη, συναισθηματισμό και άκρατη τρυφερότητα τον αγώνα της συζύγου του Hawking. Δεν είναι τυχαίο πως μετά από αυτόν τον ρόλο το όνομα της Jones άρχισε να συζητιέται σε όλο το Hollywood.

3. Η ιστορία επικεντρώνεται στη σχέση του ζευγαριού και όχι στα επιτεύγματα του Hawking

Μην περιμένετε να δείτε πολύπλοκες εξισώσεις, μαθηματικούς και φυσικούς όρους και δεκάδες αίθουσες πανεπιστημίων. Υπάρχει μαι υποψία από όλα αυτά, ναι, το σενάριο όμως βάζει τη σχέση του Stephen και της Jane σε πρώτο πλάνο, δίνοντας βάρος στη γνωριμία τους, το γάμο τους, τα στάδια της ασθένειας του Hawking και το πώς αυτά επηρέασαν το ζευγάρι και, εν τέλει, την αγάπη δυο ανθρώπων που τα έβαλε με την ίδια τη ζωή και κατάφερε να νικήσει.

4. Δεν πρόκειται για μια αγιογραφία του Hawking

Συνήθως οι βιογραφικές ταινίες παρουσιάζουν τις καλύτερες πλευρές του πρωταγωνιστή, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν ήταν πάντα και τόσο «καλός» ως άνθρωπος. Η «Θεωρία των Πάντων» όμως δειχνει ανοιχτά πως ο Hawking βοήθησε αρκετά με τη συμπεριφορά του στη διάλυση του γάμου του με τη Jane και αποκαλύπτει στοιχεία από το λιγότερο αρεστό πρόσωπο του φυσικού.

5. Η αισθητική

Οι ερμηνείες είναι εκπληκτικές, η χημεία των δύο ηθοποιών σε μαγνητίζει, η ιστορία σε καθηλώνει, χωρίς όμως την υπέροχη φωτογραφία, τα κοστούμια, τα χρώματα και το φωτισμό, θα μιλούσαμε για μια «μισή» ταινία. Μόλις τελειώσει το πιο πιθανό θα είναι να θέλετε να ταξιδέψετε στην Αγγλία, ακόμα κι αν έχουμε περάσει προ πολλού από τη δεκαετία του '60 -όπου και διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας.

*Η «Θεωρία των Πάντων» θα κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση από την υπηρεσία OTE TV και το κανάλι OTE CINEMA 1HD στις 28 Φεβρουαρίου, στις 21.00.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα