7 διάσημοι που μετέτρεψαν μία προσωπική τους τραγωδία σε επιτυχία

Τι είναι αυτό που βοηθά μερικούς ανθρώπους να ξεπεράσουν μία τραγωδία και τι τους κρατάει πίσω; Σύμφωνα με το Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολόγων, ανεκτικότητα είναι η δυνατότητα του ατόμου να προσαρμόζεται στις αλλαγές, τα άσχημα γεγονότα και τα τραύματα.

Όσοι αναγνωρίζουν ότι κάθε δυσκολία αποτελεί απλά ένα σκαλοπάτι και έχουν τον έλεγχο μπορούν να επανέλθουν πιο γρήγορα έπειτα από μία δύσκολη στιγμή. Και μη νομίζετε ότι οι τραγωδίες και οι δυσκολίες είναι «προνόμιο» μόνο λίγων, αφού δεν είναι λίγοι και οι διάσημοι που έχουν ζήσει πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά το κυριότερο είναι ότι κατάφεραν
να επιβιώσουν και να βγουν πιο δυνατοί.
Ποιοι είναι αυτοί;

Τζένιφερ Χάντσον

Πριν από περίπου 6 χρόνια, η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια, έχασε τη μητέρα της, τον αδερφό της και τον ανιψιό της, μέσα σε διάστημα τριών ημερών, όταν ο πρώην άντρας της μεγαλύτερης αδερφής της τους σκότωσε. Παρά τον αδιανόητο πόνο που βίωσε η Χάντσον, κατάφερε να συγχωρέσει τον δράστη αλλά και να δημιουργήσει το ίδρυμα «Julian D. King Gift Foundation», για να τιμήσει τον ανιψιό της. Το ίδρυμα αυτό στοχεύει να προσφέρει σταθερότητα, υποστήριξη και θετικές εμπειρίες σε παιδιά που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα ώστε να τα βοηθήσει να γίνουν παραγωγικοί, χαρούμενοι και γεμάτοι αυτοπεποίηθηση ενήλικες. Τον Ιούλιο του 2013, η Χάντσον τιμήθηκε για το έργο της.

Λίαμ Νίσον

Ένα σημαντικό βήμα όταν χάνουμε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο είναι να αφήνουμε τον εαυτό μας να είναι ευάλωτος και να βιώσει τον πόνο. Σε συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός ηθοποιός συζήτησε τον θάνατο της γυναίκας του, που προκλήθηκε από ατύχημα στο σκι το 2009 στο Μόντρεαλ. Παρότι έχει περάσει καιρός, ο ίδιος συνεχίζει να περνάει δύσκολα κάθε μέρα αλλά τουλάχιστον αντιμετωπίζει με ειλικρίνεια τα συναισθήματά του και συνεχίζει να ψάχνει τρόπο να το αποδεχτεί. Αφού, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι η γυναίκα του είναι κλινικά νεκρή, ο Νίσον κράτησε τη σύζυγό του σε μηχανική υποστήριξη ώστε να μπορέσουν να την αποχαιρετίσουν οι φίλοι και οι συγγενείς και στη συνέχεια δώρισε τα όργανά της, ώστε να δώσει σε άλλους μία ευκαιρία στη ζωή.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Μπορεί να είναι μία από τις πιο πετυχημένες γυναίκες στον κόσμο, αλλά η Όπρα δεν είχε καθόλου εύκολα παιδικά χρόνια. Σε πολύ μικρή ηλικία υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της οικογένειάς της και στα 14 της χρόνια έμεινε έγκυος αλλά «έχασε« το μωρό λίγο μετά την γέννα. Η ίδια κρατούσε μέσα της αυτό το μυστικό για πολλά χρόνια, μέχρι που ένας από τους συγγενείς της το αποκάλυψε το 1990. «Όταν αποκαλύφτηκε το μυστικό ένιωσα να απελευθερώνομαι», έγραψε η ίδια. «Αυτό που έμαθα είναι ότι το να ζει κανείς με ντροπή είναι το χειρότερο βάρος από όλα».
Παρά τα τραυματικά γεγονότα που έζησε, η Όπρα ήταν άριστη μαθήτρια, κέρδισε υποτροφία για το πανεπιστήμιο και αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι την θαυμάζουν.

Χοακίν Φίνιξ

Ο διάσημος ηθοποιός έχασε τον αδερφό του Ρίβερ από υπερβολική δόση, όταν ήταν μόλις 19 ετών. Ο Φίνιξ ήταν αυτός που είχε κάνει το τηλεφώνημα στο 166, σε μία προσπάθεια να σώσει τον αδερφό του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ακολούθησαν αρνητικά σχόλια από τον τύπο σχετικά με το γεγονός και ο ίδιος αποφάσισε να απομακρυνθεί λίγο από την ηθοποιία. Ο Φίνιξ αντιμετώπισε και ο ίδιος πρόβλημα κατάχρησης ναρκωτικών, αλλά 20 χρόνια μετά τον θάνατο του αδερφού του κατάφερε να έχει μία επιτυχημένη καριέρα αλλά και να είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων στηρίζοντας την οργάνωση PETA, τη Διεθνή Αμνηστία και άλλες οργανώσεις.

Σαρλίζ Θερόν

Όταν η ηθοποιός από τη Νότιο Αφρική ήταν μόλις 15 ετών, έγινε μάρτυρας της δολοφονίας του πατέρα της, από την ίδια της τη μητέρα. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και κακοποιούσε τη μητέρα της, η οποία βρισκόταν σε αυτοάμυνα όταν τον πυροβόλησε. Η Σαρλίζ αντί να αφήσει αυτό το περιστατικό να την στιγματίσει, είχε ως πρότυπο την προστατευτική της μητέρα και απέκτησε αυτοπεποίθηση και δύναμη. Κυνήγησε μία καριέρα ως ηθοποιός και τελικά κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα από τη Νότιο Αφρική που κέρδισε Όσκαρ.

Νικόλ Κίντμαν

Κάθε γυναίκα που ονειρεύεται αν γίνει μητέρα και δυσκολεύεται, γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο είναι να συζητήσει ανοιχτά γι' αυτό, πόσο μάλλον δημόσια. Παρ' ολ' αυτά η Νικόλ Κίντμαν, μίλησε ανοιχτά για τον πόνο που της προκάλεσε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Αν και κάποια στιγμή αποφάσισε να σταματήσει να προσπαθεί και υιοθέτησε δύο παιδιά, κατάφερε τελικά να φέρει στη ζωή την κόρη της και να κάνει ένα ακόμα παιδί, στη συνέχεια, με παρένθετη μητέρα.

Λάρι Μπερντ

Ο πρώην παίκτης μπάσκετ και προπονητής θεωρείται για πολλούς θρύλος του αθλήματος. Για εκείνον, όμως, το μπάσκετ ήταν μία διέξοδος από τα σκοτεινά γεγονότα που βίωσε σε μικρή ηλικία. Όταν ήταν 18 ετών, ο πατέρας του αυτοκτόνησε, ένα χρόνο αφού είχε πάρει διαζύγιο από τη μητέρα του, οπότε ο Μπερντ χρησιμοποίησε το μπάσκετ ως ένα μέσω για να απαλύνει τον πόνο του. Το γεγονός αυτό, τον κινητοποίησε να πάει στο πανεπιστήμιο και να επικεντρωθεί τόσο στη μόρφωσή του, όσο και στο αγαπημένο του άθλημα. Για την ακρίβεια, προτίμησε να τελειώσει πρώτα το πτυχίο του και μετά να αποδεχτεί την προσφορά που του είχαν κάνει οι Σέλτικς.

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο 8 Celebrities Who Transformed Tragedy Into Something Positive που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα