CNN: Κατέρρευσε η προβλήτα των ΗΠΑ που κατασκευάστηκε στα ανοικτά της Γάζας (βίντεο)

ΑΡΧΕΙΟ - Η εικόνα που παρέχεται από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, δείχνει στρατιώτες του αμερικανικού στρατού που ανήκουν στην 7η Ταξιαρχία Μεταφορών (Εκστρατευτική), ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που ανήκουν στο Αμφίβιο Τάγμα Κατασκευών 1, και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις να τοποθετούν την Προβλήτα Trident στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας στις 16 Μαΐου
2024.

Η προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασε ο αμερικανικός στρατός για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα διαλύθηκε σε  φουρτουνιασμένη θάλασσα την Κυριακή, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους.  

Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα στην υπό αμερικανική ηγεσία προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας θαλάσσιος διάδρομος για τις ανθρωπιστικές προμήθειες στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο θύλακα.

Μέρος της προβλήτας, η οποία αποτελείται από μια στενή γέφυρα για να μεταφέρεται η βοήθεια στη Γάζα και έναν ευρύτερο χώρο στάθμευσης για να αποβιβάζονται οι προμήθειες που μεταφέρονται με πλοία, αποσυνδέθηκε την Κυριακή, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Ο χώρος στάθμευσης θα πρέπει να επανασυνδεθεί με τη γέφυρα ώστε η προβλήτα να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
CNN, Κατέρρευσε, ΗΠΑ, Γάζας,CNN, katerrefse, ipa, gazas