Euro: Δίκαιη «μοιρασιά» για Κροατία και Αλβανία στο βαλκανικό ντέρμπι (βίντεο)

Ο μέσος της Αλβανίας Klaus Gjasula πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του αφού πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης 2:2 κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου UEFA Euro 2024 Group B μεταξύ της Κροατίας και της Αλβανίας στο Volksparkstadion στο Αμβούργο στις 19 Ιουνίου 2024.

Η Αλβανία

πήρε την ισοπαλία με 2-2 από την Κροατία με γκολ στο 90+5’ σε ένα από τα ομορφότερα ματς του Euro ως τώρα. Το ισόπαλο αποτέλεσμα στο βαλκανικό ντέρμπι του Β′ ομίλου διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες των δύο ομάδων για την πρόκριση στα νοκ-άουτ αφού αμφότερες πήραν το πρώτο τους βαθμό στο τουρνουά αναμένοντας την έκβαση του αγώνα Ισπανία-Ιταλία την Παρασκευή. 

Ο αγώνας

Στο 11ο λεπτό ο Χισάι σέντραρε από δεξιά, ο Λάτσι σηκώθηκε ολομόναχος την περιοχή της Κροατίας και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, με τον Λιβάκοβιτς να φέρει κι εκείνος τεράστια ευθύνη. Στο 15’ ο Μπαϊράμι συνέκλινε από αριστερά κι έκανε το σουτ με το δεξί αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε έξω και στο 20’ ο Μπρόζοβιτς έκανε το διαγώνιο σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα έφυγε μερικά μέτρα έξω.

Στο 26ο λεπτό ο Μάιερ σέντραρε από δεξιά και ο Πέτκοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για λίγο και στο 29’ ο Χισάι έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 31’ μετά από λάθος του Μόντριτς η Αλβανία βγήκε στην κόντρα, ο Ασάνι άνοιξε αριστερά στον Ασλάνι που πλάσαρε από κοντά αλλά είδε τον Λιβάκοβιτς να του λέει όχι ενώ στο 45+1’μετά από νέο γέμισμα από δεξιά, ο Μάναϊ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Λιβάκοβιτς μπλόκαρε.

Ο Ντάλιτς έριξε στο ματς στην επανάληψη τους Σούτσιτς και Μάριο Πάσαλιτς και ο πρώτος δημιούργησε και την πρώτη μεγάλη φάση της Κροατίας στο 50. Συγκεκριμένα έπιασε το πλασέ από δεξιά και ανάγκασε τον Στρακόσια σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 58’ ο Μόντριτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σούταλο πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε και στο 67’ ο Μπαϊράμι πάτησε περιοχή από δεξιά κι έκανε το σουτ αλλά αστόχησε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πέρισιτς σέντραρε από αριστερά και ο Πάσαλιτς πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά δεν βρήκε τέρμα και στο 74’ ήρθε η ισοφάριση για την Κροατία. Ο Μπούντιμιρ άνοιξε αριστερά στον Κράμαριτς, εκείνος την έφερε στο δεξί και με σουτ από το πέναλτι έγραψε το 1-1.

Σχεδόν με τη σέντρα οι Πάσαλιτς και Μπούντιμιρ μπερδεύτηκαν όντας μόνοι μπροστά στον Στρακόσια και ο Αλβανός γκολκίπερ μπλόκαρε και στο 76’ ο Μετά από γύρισμα από αριστερά ο Σούτσιτς πλάσαρε απ′ το πέναλτι η μπάλα κόντραρε σε σώματα και η μπάλα τελικά κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του Γκιάσουλα για το 2-1.

Στο 88ο λεπτό το σουτ του Μόντριτς πέρασε μόλις έξω και στο 90’ ο Λιβάκοβιτς έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Χότζα κι όμως στο 90+5’ μετά από γύρισμα από αριστερά ο Γκιάσουλα με σουτ από το πέναλτι έγραψε το 2-2.

Στο 90+9’ ο Στρακόσια έσωσε μετά από σουτ του Κόβατσιτς.

Συνθήματα κατά της Σερβίας στο Κροατία-Αλβανία

‼️

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euro, Δίκαιη, Κροατία, Αλβανία,Euro, dikaii, kroatia, alvania