H Γαλλία θα απαγορεύσει την αιμομιξία για πρώτη φορά από το 1791

Η κυβέρνηση της Γαλλίας προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στην απαγόρευση της αιμομιξίας για πρώτη φορά από το 1791, ευθυγραμμίζοντάς την νομοθεσία της με τα περισσότερα ευρωπαϊκά έθνη, που απαγορεύουν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ συγγενών εξ αίματος.

Σε μια συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή την εβδομάδα, ο Αντριέν Τακέ, υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την προστασία των παιδιών, είπε ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει την αιμομιξία για πρώτη φορά μετά από περισσότερα 200 και πλέον χρόνια. Οι σεξουαλικές

σχέσεις με συγγενείς είναι επί του παρόντος νόμιμες στη Γαλλία, εκτός εάν εμπλέκονται παιδιά.

Ο νέος νόμος θα ποινικοποιήσει την αιμομιξία ακόμη και αν και τα εμπλεκόμενα άτομα είναι άνω των 18 ετών. Ο υπουργός δεν επιβεβαίωσε εάν θα συμπεριληφθούν οι θετές οικογένειες.

«Οποια και αν είναι η ηλικία, δεν θα έχετε σεξουαλικές σχέσεις με τον πατέρα σας, τον γιο σας ή την κόρη σας», επέμεινε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ηλικίας, δεν είναι θέμα συναίνεσης των ενηλίκων. Πολεμούμε κατά της αιμομιξίας. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα».

Ο υπουργός είπε ότι τάσσεται υπέρ μιας «σαφούς απαγόρευσης» που θα ευθυγραμμίσει τη Γαλλία με τα περισσότερα άλλα ευρωπαϊκά έθνη.

Η αιμομιξία, η βλασφημία και ο σοδομισμός αποποινικοποιήθηκαν το 1791, καθώς οι γαλλικές επαναστατικές δυνάμεις προσπάθησαν να αφαιρέσουν την «χριστιανική ηθική» που είχε εδραιωθεί από τη μοναρχία.

Το θέμα ήταν σε μεγάλο βαθμό ταμπού για πολλές δεκαετίες μέχρι το 2021, όταν ο Ολιβιέ Ντουχαμέλ, ένας εξέχων πολιτικός σχολιαστής, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση του έφηβου θετού γιού του στη δεκαετία του 1980.

Ο Ντουχαμέλ παραδέχτηκε ότι οι κατηγορίες ήταν αληθινές, αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη, καθώς η αιμομιξία με έναν νεαρό δεν ήταν τότε έγκλημα. Η κυβέρνηση απάντησε πέρυσι εισάγοντας νομοθεσία που θεωρεί έγκλημα τη σεξουαλική σχέση με στενό συγγενή κάτω των 18 ετών.

(με πληροφορίες από RT)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝορβηγία: Ο στρατός ζητά από τους φαντάρους να επιστρέψουν τα εσώρουχα μετά τη θητείαΗ ασυνήθιστη αποστολή του Π.Ν. της Νέας Ζηλανδίας για τη διάσωση ζευγαριού στην ΣιγκαπούρηΚυπριακό: Η σιωπή που αποδεχθήκαμε
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, 1791,gallia, 1791