H καμπάνια που δίχασε τη Γερμανία - Ηλικιωμένη σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στους αρνητές της μάσκας

Έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο τρόπο επέλεξε η τουριστική Αρχή του Βερολίνου να προειδοποιήσει τους πολίτες να φορούν μάσκες ώστε να συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Για την ακρίβεια, λάνσαρε μια διαφημιστική καμπάνια κατά την οποία μια ηλικιωμένη κυρία δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα προστατευτικά μέσα.

«Το ανυψωμένο δάχτυλο είναι για όλους εκείνους που δεν ακολουθούν τους κανόνες και δεν φορούν μάσκα», γράφει η σχετική επιγραφή.

Η Visit Berlin δήλωσε ότι η εκστρατεία επέλεξε την

συγκεκριμένη γυναίκα προκειμένου να αναδείξει τη σημασία για την προστασία των ηλικιωμένων.

Ωστόσο η καμπάνια έχει προκαλέσει και αρνητικά σχόλια, με ορισμένους στη Γερμανία να τη χαρακτηρίζουν προσβλητική.

Η διαφήμιση «Ακούμε τους κανόνες για τον κορονοϊό», που κυκλοφόρησε από τη Γερουσία του Βερολίνου, αρχικά εμφανίστηκε την Τρίτη σε μια τοπική εφημερίδα, αλλά γρήγορα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κριστιάν Τάνζλερ, εκπρόσωπος της Visit Berlin, είπε πως το μήνυμα εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης καμπάνιας που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει.

«Οι περισσότεροι πολίτες αλλά και τουρίστες ακολουθούν τους κανόνες που ορίζει η Πολιτεία, άλλοι όμως όχι. Οι άνθρωποι αυτοί ρισκάρουν τις ζωές των μεγαλύτερων ηλικιακά αλλά και αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», σημείωσε στο BBC.

Φυσικά, η ιδέα έχει και επικριτές. Ο Λόρενζ Μαρόλντ, διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα, Der Tagesspiegel, έσπευσε να τονίσει: «Νομίζω ότι η καμπάνια θα έχει τα αντίστροφα αποτελέσματα και πως δεν θα κάνει καλό στη φήμη του Βερολίνου».

Μερικοί έχουν επίσης μπερδευτεί καθώς το κείμενο λέει «δείκτης» ενώ η γυναίκα σηκώνει το μεσαίο δάχτυλό της. Το Visit Berlin, από την πλευρά του λέει ότι η αντίφαση είναι σκόπιμη.

Άλλοι επεσήμαναν πως ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να φορούν μάσκες για λόγους υγείας. «Η ομάδα – στόχος μας ήταν οι άνθρωποι που δεν σέβονται την ζωή των άλλων» αναφέρει επί τούτου ο Τάνζλερ. «Εάν ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται πως δέχονται προσωπική επίθεση επειδή δεν είναι σε θέση να φορέσουν μάσκα, δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Ζητώ συγνώμη γι’ αυτό» είπε.

(Με πληροφορίες από BBC)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Πρώτη περίπτωση ασθενούς που κολλάει για δεύτερη φορά κορονοϊο και πεθαίνει Ξαφνική και μόνιμη απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός Σταματά η κλινική δοκιμή θεραπείας για τον κορονοϊό από την Eli Lilly & Co
Keywords
Τυχαία Θέματα