Καμία παράδοση στη Μαριούπολη, οι πρόσφυγες ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια

Ουκρανός στρατιώτης παρακολουθεί την περιοχή με τα κιάλια του στην πρώτη γραμμή μάχης στο Μικλοάιβ.

Μερικοί άμαχοι, παγιδευμένοι στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη κατάφεραν να φύγουν, αλλά οι αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν πολύ λιγότεροι από ό,τι αναμενόταν. Οι αρχές της πόλης της Μαριούπολης είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι ήλπιζαν να απομακρύνουν περίπου 6.000 ανθρώπους στο πλαίσιο μιας προκαταρκτικής συμφωνίας με τη Ρωσία -η πρώτη εδώ και εβδομάδες- για τη δημιουργία ενός ασφαλούς διαδρόμου. Τοπικά μέσα

ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα σημεία συνάντησης χτυπήθηκαν από πυροβολικό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Zελένσκι, δήλωσε ότι παραμένει έτοιμος να απελευθερώσει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου με αντάλλαγμα την ασφαλή διέλευση αμάχων και ουκρανικών στρατιωτών από τη Μαριούπολη. Μιλώντας μετά από επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Ζελένσκι είπε ότι υπολογίζεται ότι υπήρχαν περίπου 1.000 άμαχοι καταφύγιοι στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης.

Ένα τελεσίγραφο της Ρωσίας προς τους Ουκρανούς μαχητές που αντιστέκονται στη Μαριούπολη να παραδοθούν έληξε. Σε δήλωση που εκδόθηκε νωρίς σήμερα το πρωί, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι θα προσφέρει «για άλλη μια φορά» στην Ουκρανία την επιλογή «να σταματήσει τις μάχες και να καταθέσει τα όπλα» από τις 14:00 ώρα Μόσχας ,την Τετάρτη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δοκιμαστικά τον νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Sarmat, αναφέρει το Reuters. «Τροφή για σκέψη σε όσους απειλούν τη Ρωσία», τόνισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν μετά την εκτόξευση. 

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος, κάλεσε τους πιστούς να μην προσέλθουν στις αναστάσιμες λειτουργίες στις περιοχές που πλήττονται από βομβαρδισμούς 

Περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη χώρα στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR). Οι γυναίκες και τα παιδιά αποτελούν το 90% αυτών που έχουν διαφύγει. Άλλα 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίζονται εντός της Ουκρανίας.

Όλες οι εξελίξεις

23.25 Επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ: Το 80% της επικράτειας του Λουχάνσκ βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο

Ο Σέρχι Χαϊντάι, επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ, δήλωσε ότι το 80% της επικράτειας της περιοχής του βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Εάν η Ουκρανία δεν αντισταθεί, ο αξιωματούχος πρόσθεσε, «η Ρωσία σίγουρα δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και θα πιέσει περαιτέρω». Μιλώντας στο CNN από μια άγνωστη τοποθεσία, ο Χαϊντάι συμφώνησε με τον ρωσικό χαρακτηρισμό ότι η δεύτερη φάση του πολέμου έχει ξεκινήσει, αλλά προειδοποίησε ότι δεν είναι ακόμη «πλήρης και ολοκληρωτική εισβολή».

22.55 Τουρκία: Ο Τσαβούσογλου κατηγορεί χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Τετάρτη χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα.

«Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία», πρόσθεσε.

Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

23.03 Η Ρωσία πρόσθεσε 17 ομάδες ταγμάτων στην Ουκρανία την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ

Οι ρωσικές δυνάμεις πρόσθεσαν 17 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, με τέσσερις ακόμη BTG μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Συνολικά, οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι υπάρχουν τώρα 82 BTG εντός της Ουκρανίας.

Από τα τέσσερα BTG που προστέθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, τρία από αυτά «πήγαν στα ανατολικά» στην περιοχή του Ντονμπάς, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αυτά τα BTG δεν αποτελούνται απαραίτητα μόνο από στρατιώτες πεζικού. Είναι «λειτουργικά διατεταγμένα», είπε ο αξιωματούχος.

«Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι μερικές από αυτές τις τακτικές ομάδες τάγματος, τείνουμε να τις σκεφτόμαστε και- νομίζω ότι όλοι συνηθίζουμε να μιλάμε για αυτές- σαν να είναι όλοι πεζικάριοι ή κάτι τέτοιο.Μερικές είναι πεζικού, άλλες πυροβολικού, άλλες είναι τεθωρακισμένοι, μηχανοποιημένοι, κτλπ», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

22.58 Αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας: Ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν λειτούργησε όπως είχε προγραμματιστεί

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Iρίνα Βέρεστσουκ δήλωσε στο Telegram ότι «ο ανθρωπιστικός διάδρομος από τη Μαριούπολη δεν λειτούργησε όπως είχε προγραμματιστεί σήμερα».

Αν και δεκάδες άνθρωποι κατάφεραν να εγκαταλείψουν την πόλη για τη Ζαπορίζια, ο δήμαρχος της Μαριούπολης ήλπιζε ότι 6.000 άτομα θα απομακρύνονταν σήμερα.

Η Βερεστσούκ είπε ότι αυτή η αποτυχία οφείλεται στην «έλλειψη ελέγχου της Ρωσίας επί του δικού της στρατού».

Πρόσθεσε ότι «οι κατακτητές δεν μπόρεσαν να παράσχουν έγκαιρη μεταφορά ανθρώπων στο σημείο που περίμεναν δεκάδες λεωφορεία και ασθενοφόρα μας».

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης κατηγόρησε την «εγγενή αποδιοργάνωση και αμέλεια» της Ρωσίας.

Οι προσπάθειες εκκένωσης θα συνεχιστούν την Πέμπτη, είπε η Βερεστσούκ, προσθέτοντας «θα παλέψουμε για τον καθένα από εσάς».

22.51: Αντιδρά η ΑΤΡ στην απόφαση του Γουίμπλεντον να μην αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι

22.29 Νέες κυρώσεις σε βάρος προσώπων και οντοτήτων στη Ρωσία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ

22.14 Κορυφαίοι οικονομικοί αξιωματούχοι από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά αποχώρησαν από την συνάντηση της G-20, όταν πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Ρωσίας

21.21 Εκκληση του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στους πιστούς να μην προσέλθουν στις αναστάσιμες λειτουργίες στις περιοχές που πλήττονται από βομβαρδισμούς 

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, ζήτησε από τον κόσμο να μην προσέλθουν στις νυχτερινές πασχαλινές λειτουργίες σε περιοχές της χώρας που πλήττονται από τις συγκρούσεις, εν μέσω φόβου ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν κατά την περίοδο του Ορθόδοξου Πάσχα, αναφέρει το Reuters.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Μητροπολίτης Κιέβου, Επιφάνιος είπε ότι πιστεύει πως θα κρατήσει ελάχιστα μια παύση των βομβαρδισμών από τα ρωσικά στρατεύματα, που πρότεινε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ορθόδοξων εορτασμών του Πάσχα.

″Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό θα συμβεί πραγματικά, γιατί ο εχθρός προσπαθεί να μας καταστρέψει εντελώς”

Ο Επιφάνιος είπε ότι η αναστάσιμη λειτουργία θα μπορούσε να γίνει το πρωί ή το απόγευμα και ότι οι ιερείς θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα πλήθη στις εκκλησίες.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μεταδόσεις των πασχαλινών λειτουργιών στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο, είπε.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε επίσης μια τετραήμερη ανθρωπιστική παύση του Ορθόδοξου Πάσχα στις μάχες στην Ουκρανία για να επιτραπεί η ασφαλής διέλευση αμάχων να εγκαταλείψουν τις περιοχές συγκρούσεων και την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά.

20.30 ΗΠΑ: Η Ρωσία είχε ενημερώσει την Ουάσινγκτον για τη δοκιμή του νέου διηπειρωτικού πυραύλου Sarmat

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί μια δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή Αρχάγγελσκ, μέσω σύνδεσης βίντεο στη Μόσχα, Ρωσία, 20 Απριλίου 2022. 

Η Ρωσία είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια «δοκιμή ρουτίνας» που δεν συνιστά «απειλή» για την Ουάσινγκτον ή τους συμμάχους της.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πραγματοποίησε την πρώτη, επιτυχημένη, δοκιμή του πυραύλου αυτού, που θα προστεθεί στο πυρηνικό οπλοστάσιό της.

Η Ρωσία «ενημέρωσε καταλλήλως» την Ουάσινγκτον για τη δοκιμή, όπως ορίζουν οι υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συνθήκες για τα πυρηνικά και επομένως δεν ήταν «έκπληξη» για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα υποστήριξε ότι καμία άλλη χώρα δεν διαθέτει «κάτι ανάλογο» του πυραύλου αυτού, ενός όπλου νέας γενιάς, πολύ μεγάλου βεληνεκούς. «Είναι πραγματικά ένα μοναδικό όπλο που θα ενισχύσει το στρατιωτικό δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών μας, που θα εγγυηθεί την ασφάλεια της Ρωσίας απέναντι στις εξωτερικές απειλές και θα αναγκάσει εκείνους που προσπαθούν να απειλήσουν τη χώρα μας με επιθετική ρητορική να το σκεφτούν δύο φορές», είπε.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος πέμπτης γενιάς Sarmat είναι ικανός να ξεφύγει «από όλα τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα».

Σε ένα βίντεο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε ότι η εκτόξευση έγινε στις 15.12 (ώρα Μόσχας) από το πεδίο δοκιμών του Πλεσέτσκ, στην περιφέρεια του Αρχαγκέλσκ. Ο πύραυλος πέτυχε έναν στόχο σε ένα άλλο πεδίο, αυτό της Κούρα, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, που απέχει 5.000 χιλιόμετρα.

«Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος των δοκιμών, ο Sarmat θα ενταχθεί στις στρατηγικές ρωσικές δυνάμεις», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Ο Sarmat πήρε το όνομά του από έναν νομαδικό λαό, τους Σαρμάτες, που κατά την αρχαιότητα κατοικούσε στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ανάμεσα στη σημερινή Ρωσία και την Ουκρανία. Ο πύραυλος έχει βάρος πάνω από 200 τόνους και θεωρείται ισχυρότερος από τον προκάτοχό του, τον Voievoda, που έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων. Το 2019 ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο Sarmat «πρακτικά δεν έχει όρια όσον αφορά το βεληνεκές» και ότι «είναι ικανός να πλήξει στόχους διασχίζοντας τον βόρειο και τον νότιο Πόλο».

20.05 Λιγότερος αριθμός ανθρώπων από το προγραμματισμένο κατόρθωσαν να φύγουν σήμερα από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη 

Λιγότερα λεωφορεία από όσο ήταν προγραμματισμένο μπόρεσαν να φτάσουν σήμερα σε αμάχους στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη και δεν απομακρύνθηκαν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Ο Πάβλο Κιριλένκο έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι ελπίζει ότι 90 λεωφορεία θα μπορούσαν να εισέλθουν στην πόλη και να απομακρύνουν περίπου 6.000 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκούμενη πόλη- κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

«Κόσμος μαζεύτηκε στα συμφωνημένα σημεία συνάντησης, αλλά λίγοι από αυτούς μπήκαν στα λεωφορεία», είπε, χωρίς να δώσει στοιχεία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα σημεία συνάντησης χτυπήθηκαν από πυροβολικό, σύμφωνα με το NBC News.

On Mariupol humanitarian corridor, @ErinNBCNews: “There had been an agreement…to evacuate 6,000 women, children & elderly…There are some local media reports, however, that the meeting points…had been hit by artillery...effectively collapsing the corridor” #AMRstaff

— Andrea Mitchell (@mitchellreports) April 20, 2022

Λίγο νωρίτερα, δύο αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι δεκάδες άμαχοι επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό κομβόι λεωφορείων, στη Μαριούπολη, και στη συνέχεια αναχώρησαν από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκένωσης με προορισμό εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία.

20.04 Ο γ.γ. του ΟΗΕ ζητά να συναντηθεί με τους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με επιστολές που έστειλε την Τρίτη στους προέδρους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε να γίνει δεκτός στη Μόσχα και το Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, ο ΟΗΕ έχει περιθωριοποιηθεί, μεταξύ άλλων και εξαιτίας της ρήξης που προκλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μόνιμα μέλη του οποίου είναι η Ρωσία, η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Κίνα.

19.59 Δυσαρέσκεια σε ΗΠΑ και ΕΚΤ για τη συμμετοχή ενός Ρώσου αξιωματούχου στη σύνοδο της G20 - Αποχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πριν μιλήσει ο Ρώσος αντιπρόσωπος

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την αυτοπρόσωπη παρουσία ενός κορυφαίου Ρώσου αξιωματούχου στη σημερινή σύνοδο της G20.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, η Γέλεν είπε ότι αποδοκιμάζει την παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο ενώ η Λαγκάρντ προέτρεψε τον Ρώσο αξιωματούχο, τον υφυπουργό Οικονομικών Τιμούρ Μαξίμοφ, να μεταφέρει στη ρωσική ηγεσία ένα σαφές μήνυμα: να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μια δεύτερη πηγή επιβεβαίωσε ότι ο Μαξίμοφ είναι παρών στη σύνοδο.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του να μην συμμετάσχει στη σύνοδο της «Ομάδας των 20» πιο ανεπτυγμένων οικονομικά χωρών.

«Ζητάμε να σταματήσει αμέσως η Ρωσία τη στρατιωτική δράση της και να μην συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της G20. Ο πόλεμος δεν είναι συμβατός με τη διεθνή συνεργασία», είπε ο Λεμέρ μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης.

Σύμφωνα με μια πηγή του γαλλικού υπουργείου, ο Λεμέρ αποχώρησε πριν πάρει τον λόγο ο Ρώσος αντιπρόσωπος.

19.44 Λαβρόφ: Οι συνομιλίες με το Κίεβο εξαρτώνται από την ετοιμότητά του να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Μόσχας, δηλώνει ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο αξιωματούχοι, ότι η έκβαση των συνομιλιών με την Ουκρανία εξαρτάται πλήρως από την ετοιμότητα του Κιέβου να λάβει υπόψη τις απαιτήσεις της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι Λαβρόφ και Τσαβούσογλου συζήτησαν την κατάσταση στην Μαριούπολη και πιθανά μέτρα που έχουν στόχο την παροχή ασφάλειας σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένων πολιτών ξένων χωρών.

19.12 Ο πρόεδρος Ζελένσκι ”δεν έχει δει” το προσχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που λέει ότι του έστειλε το Κρεμλίνο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει δει, ούτε έχει ακούσει κάτι σχετικά με το προσχέδιο με τους όρους για τον τερματισμό του πολέμου που το Κρεμλίνο λέει ότι έστειλε στο Κίεβο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η Μόσχα αναμένει «μια απάντηση» αφού παρέδωσε το έγγραφο αυτό στην ουκρανική πλευρά.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε εξάλλου ότι παραμένει έτοιμος να απελευθερώσει Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου με αντάλλαγμα την ασφαλή διέλευση αμάχων και ουκρανικών στρατευμάτων από τη Μαριούπολη.

Μιλώντας μετά από επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Zελένσκι είπε ότι υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.000 άμαχοι καταφύγιοι στο εργοστάσιο χάλυβα της Μαριούπολης Azovstal.

Η κατάσταση στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη επιδεινώνεται, είπε, με εκατοντάδες τραυματίες χωρίς πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη.

Великий друг

Keywords
nbc news, ρωσία, reuters, οηε, unhcr, cnn, νατο, ηπα, οφείλεται, λεωφορεια, πασχα, nbc, news, women, media, hit, γαλλια, ΕΚΤ, συμμετοχή, τραπεζες, δραση, κινηση στους δρομους, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, τραπεζα της ανατολης, πασχα 2012, λιστα λαγκαρντ, εκλογες ηπα, nbc news, βιντεο, χωρες, ρωσία, ηγεσια, ηπα, ιατρικη, κινα, κωνσταντινουπολη, οηε, ουκρανια, πλαισιο, ρωσικα, σημερινη, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, ωρα, cnn, nbc, news, reuters, ασθενοφορα, εβδομαδες, βρισκεται, γινει, δηλωση, δηλωσεις, δωσει, διαδικτυο, δυναμικο, εγινε, εγγραφο, ειπαν, ειπε, εκβαση, εβδομαδα, επικοινωνια, εχθρος, ζητα, ηνωμενες πολιτειες, υπηρχαν, ιγκορ, κιαλια, κιεβο, λειτουργια, λογο, μικρο, μοσχα, μπρουνο, νατο, ονομα, ορια, οφείλεται, παιδια, πεδιο, πεμπτη, περιφερειακο, πηγη, πουτιν, πρωι, ρητορικη, σιγουρα, συνεχεια, συμμετοχή, τουρκια, τρια, τριτη, υπουργειο εξωτερικων, ωρες, ασφαλεια, εκκλησιες, hit, χωρα, υπουργειο, εισβολη, media, ομαδες, ρωσοι, ουασινγκτον, women
Τυχαία Θέματα