O Μπόρις Τζόνσον νίκησε σε διαγωνισμό εξύβρισης του Ερντογάν

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρωτοστάτης του κινήματος υπέρ του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, βγήκε νικητής σε διαγωνισμό υβριστικού ποιήματος εναντίον του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο νικητής θα λάβει βραβείο 1.000 λιρών.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η βρετανική ιστοσελίδα Spectator με αφορμή τη σύλληψη του Γερμανού κωμικού Jan Böhmermann επειδή διάβασε στη γερμανική τηλεόραση ποίημα στο οποίο εξύβριζε τον Τούρκο πρόεδρο.

Εκμεταλλευόμενος
τον νόμο «lèse-majesté» που προβλέπει την τιμωρία όσων αποδειχτεί ότι εξύβρισαν ξένους ηγέτες -νόμο που έχουν εκμεταλλευτεί στο παρελθόν ο Χιλιανός δικτάτορας Αουγούστο Πινοσέτ- ο Ερντογάν είχε υποβάλει επίσημο αίτημα προκειμένου να ασκήσει δίωξη στον κωμικό Jan Böhmermann για ένα «υβριστικό» ποίημα, το οποίο τελικά ενέκρινε η Γερμανία.

«Κανείς δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί με το ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει θεσμοθετήσει νόμους περί βλασφημίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις αρνητικές κριτικές στην Τουρκία. Πολλοί από εμάς όμως είχαν καταλάβει ότι αυτοί οι νόμοι «lèse-majesté» δεν θα εφαρμόζονταν ακόμα στην Ευρώπη», ανέφερε η ιστοσελίδα σε ανακοίνωσή της.

Νικητής στον διαγωνισμό αναδείχτηκε τελικά ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ο οποίος στο ποίημα του έκανε λόγο για έναν βοσκό που ήρθε σε σεξουαλική επαφή με μια κατσίκα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα