Pfizer: Αισιόδοξα αποτελέσματα στις πρώτες μελέτες για υποψήφια θεραπεία του κορονοϊού

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε την Πέμπτη πως τα πρώτα δεδομένα μίας έρευνάς της έχουν επιτρέψει να διαπιστωθεί πως ένα υποψήφιο σκεύασμα έχει δυνατότητες να βοηθήσει στη θεραπεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Η ίδια τόνισε πως σχεδιάζει να στηρίξει τις έρευνες για να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα υπάρχοντα σκευάσματα τηςPfizer , όπως το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz, μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά για όσους νοσηλεύονται με ασθένειες του αναπνευστικού

που προκαλεί ο κορονοϊός. Το σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων JAK αναστολέων και χρησιμεύει επίσης και στη θεραπεία της αυτοάνοσου ελκώδους κολίτιδας, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από πνευμονία που προκαλεί ο ιός αυτός, τονίζει η εταιρεία, προσθέτοντας πως δοκιμάζονται ως πιθανές θεραπείες κι άλλα σκευάσματα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα άλλων φαρμακοβιομηχανιών.

Τα στοιχεία από τις προκλινικές έρευνες έχουν δείξει πως ένα σύμπλεγμα φαρμακευτικών ουσιών, που η εταιρεία αρχικά είχε αναπτύξει για την θεραπεία του SARS - ενός διαφορετικού τύπου κορονοϊού που είχε προκαλέσει την μεγάλη επιδημία του 2003 - έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει ασθενείς πάσχοντες από τον νέο κοροονοϊό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Pfizer Μίκαελ Ντόλστεν.

Η Pfizer ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει επιπλέον προκλινικές έρευνες και θα αρχίσει να δοκιμάζει το φάρμακο σε ανθρώπους το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Η Pfizer ενημέρωσε για το εκ πέντε σημείων σχέδιό της για τις έρευνες, που περιλαμβάνει και συνεργασίες με άλλες εταιρείες και ιδρύματα για την έρευνα, την ανάπτυξη και την παρασκευή θεραπειών. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργασθεί με τη Σχολή Τροπικών Ασθενειών του Λίβερπουλ, για να γίνει κατανοητή η σχέση μεταξύ του κορονοϊού και της πνευμονίας, που αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου ασθενών με τον ιό, ο οποίος προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες.

Επίσης, η Pfizer θα δημοσιεύσει μία συνοψη των ερευνών για το εάν το αντιβιοτικό αζιθριμυκίνη, που στο εμπόριο κυκλοφορεί υπό την ονομάσία Zithromax και χρησιμοποιείται μαζί με την ουσία υδροξυχλωροκίνη, μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στη θεραπεία της ασθένειας, έπειτα από δημοσίευση γαλλικής μελέτης που συμπέραινε πως ο συνδυασμός τους μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με κορονοϊό.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων - Οι αιματολογικές επιπλοκές της λοίμωξης COVID-19 Έκανε 4 ώρες βόλτα με το λεωφορείο γιατί βαριόταν σπίτι - Πρόστιμο 400 ευρώ Ερικ Γουάν: O δημιουργός του Zoom που κέρδισε 4 δισεκατομμύρια σε τρεις μήνες εν μέσω πανδημίας
Keywords
Τυχαία Θέματα