Reuters: Κενά και σοβαρές ελλείψεις στις αλληλεπιδράσεις του ΟΗΕ με ΜΚΟ λόγω μεγάλου οικονομικού σκανδάλου

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διενήργησε εσωτερικό οικονομικό έλεγχο και εντόπισε μεγάλα κενά και αποτυχίες να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις του απέναντι σε άλλους οργανισμούς, λόγω της εμπλοκής του πρώην προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, John Ashe, σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

Την 21σέλιδη έκθεση του εποπτικού γραφείου του ΟΗΕ πήρε στα χέρια του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με αυτή, παρατηρήθηκαν σημαντικές ελλείψεις στον τρόπο με τον οποίο ο Οργανισμός αλληλεπιδρούσε με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ορισμένους υπαλλήλους του.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του ΟΗΕ, μετά το σκάνδαλο με το πρόγραμμα «Oil for Food», το οποίο έδινε την δυνατότητα στο Ιράκ να πωλεί πετρέλαιο με αντάλλαγμα φαγητό, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή, η χώρα δεν μπορούσε να αναπτύξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του. Το Πρόγραμμα, το οποίο τερματίστηκε επίσημα στις 21 Νοεμβρίου του 2003, είχε δεχτεί επικρίσεις, ενώ ο Benon Sevan, επικεφαλής του Προγράμματος, είχε κατηγορηθεί ότι δέχτηκε δωροδοκίες ύψους 150.000 δολαρίων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η έκθεση είχε ως αποτέλεσμα την απαγγελία κατηγοριών σε επτά άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο Ashe. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση, ο τελευταίος έλαβε 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα