Twitter: Ρεκόρ κυβερνητικών απαιτήσεων για κατάργηση περιεχομένου

Σύμφωνα με το Twitter οι κυβερνήσεις κρατών σε όλο τον κόσμο υπέβαλαν αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου από έναν αριθμό-ρεκόρ λογαριασμών χρηστών μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουνίου του περασμένου έτους, όπως αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις υπέβαλαν 43.387 νομικά αιτήματα για την κατάργηση περιεχομένου από 196.878 λογαριασμούς κατά την παραπάνω εξάμηνη περίοδο, σύμφωνα

με στοιχεία στην τελευταία της έκθεση διαφάνειας που είδε το Reuters.

Το Twitter είπε ότι αυτός ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός λογαριασμών που στόχευσαν ποτέ κρατικά αιτήματα κατάργησης σε μια περίοδο αναφοράς από τότε που η εταιρεία άρχισε να δημοσιεύει αναφορές διαφάνειας το 2012. Ήταν επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός κρατικών αιτημάτων κατάργησης σε μια περίοδο αναφοράς.

Το 95% αυτών των νομικών αιτημάτων προέρχονταν από πέντε χώρες, με τα περισσότερα να προέρχονται από την Ιαπωνία, ακολουθούμενη από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ινδία και τη Νότια Κορέα. Nα σημειωθεί πως ο ιστότοπος είναι αποκλεισμένος σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

Το Twitter είπε ότι είτε «απέκρυψε» την πρόσβαση σε περιεχόμενο σε ορισμένες χώρες ή ζήτησε από τους κατόχους λογαριασμών να αφαιρέσουν μέρος ή όλο το αναφερόμενο περιεχόμενο ως απάντηση στο 54% των παγκόσμιων νομικών απαιτήσεων αυτήν την περίοδο.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες προκλήσεις καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να παρέμβουν και να αφαιρέσουν περιεχόμενο», δήλωσε η αντιπρόεδρος παγκόσμιας δημόσιας πολιτικής και φιλανθρωπίας του Twitter, Σινέντ ΜακΣουίνεϊ.

«Αυτή η απειλή για την ιδιωτική ζωή και την ελευθερία της έκφρασης είναι μια βαθιά ανησυχητική τάση που απαιτεί την πλήρη προσοχή μας».

Οι μεγάλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν συνεχή έλεγχο από παγκόσμιες κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές σχετικά με το υλικό που επιτρέπουν στις πλατφόρμες τους. Τον περασμένο χρόνο, το Twitter αντιμετώπισε διαμάχες υψηλού προφίλ από κυβερνήσεις από την Ινδία έως τη Νιγηρία, σχετικά με τον έλεγχο περιεχομένου.

Το Twitter έχει επίσης, μαζί με εταιρείες όπως το Facebook και η Google, βρεθεί αντιμέτωπο με κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες για τον τρόπο με τον οποίο καταπολεμά ζητήματα όπως η παραπληροφόρηση και η βίαιη ρητορική στην πλατφόρμα του.

Ο αριθμός των λογαριασμών που προσδιορίστηκαν στα νομικά αιτήματα αυξήθηκε σχεδόν κατά 50% από 131.933 λογαριασμούς το προηγούμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Ο αριθμός των κρατικών αιτημάτων αφαίρεσης αυξήθηκε κατά 14% από 38.524 την τελευταία περίοδο αναφοράς και αυξήθηκε κατά περίπου 2,8% σε ετήσια βάση, ανέφερε το Twitter.

Eξάλλου, η εταιρεία είχε αναφέρει πως αυτό το καλοκαίρι ότι είχε δει μια αύξηση στις κυβερνητικές απαιτήσεις παγκοσμίως το 2020 για την κατάργηση περιεχομένου που δημοσιεύτηκε από δημοσιογράφους και ειδησεογραφικά μέσα, αλλά ο ο αριθμός τέτοιων λογαριασμών που υπόκεινται σε αυτά τα αιτήματα μειώθηκε κατά 14% την τελευταία περίοδο αναφοράς.

Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι τα αιτήματα από τις κυβερνήσεις για τη διατήρηση των πληροφοριών λογαριασμού στο Twitter μειώθηκαν κατά περίπου 4% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν περίπου το 57% αυτών των αιτημάτων και οι Η.Π.Α. ήταν επίσης η μεγαλύτερη πηγή αιτημάτων κυβερνητικών πληροφοριών.

 Πηγή: Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΈρευνα Kaspersky: 83% των Ελλήνων θα ήθελαν να διαγράψουν κάποια ανάρτησή τους στα social media για πάνταΗ JPMorgan αποκτά το 49% της ελληνικής Viva WalletΗ Microsoft εξαγοράζει την Activision Blizzard αντί 68,7 δισ. δολαρίων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Twitter, Ρεκόρ,Twitter, rekor