Wunderland Kalkar: Η απίστευτη μεταμόρφωση ενός πυρηνικού εργοστασίου σε λούνα παρκ

Μέχρι το 2011, το ένα τέταρτο της ηλεκτρικής ενέργειας της Γερμανίας προερχόταν από την πυρηνική ενέργεια.

Η πυρηνική βιομηχανία με τη σειρά της, που προμήθευε το ένα τέταρτο της γερμανικής ενέργειας πριν από την καταστροφή του 2011, στη Φουκουσίμα χαρακτηρίζει τρελή τη γερμανική κυβέρνηση, επειδή κλείνει πυρηνικά εργοστάσια που κόστισαν δισ. ευρώ και είχαν ακόμη πολλά χρόνια ζωής.

Το κλείσιμο των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας είχε προταθεί από το 2000 και επρόκειτο να χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια, αλλά οι πολιτικοί δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα.
Όλα αυτά όμως άλλαξαν μετά το δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Η Wunderland Kalkar χτίστηκε το 1991 από τον Ολλανδό Hennie van der Most στο εγκαταλελειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο Schneller Bruter που βρίσκεται στα σύνορα Βελγίου, Γερμανίας και Ολλανδίας.

Ο Most έδωσε τρία εκατομμύρια ευρώ για τον σταθμό ο οποίος παρ' ότι η κατασκευή του κόστισε 4 δισεκατομμύρια δολάρια ποτέ δε λειτούργησε. Οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να μην χρησιμοποιήσουν το εργοστάσιο που βρίσκεται στα βόρεια του Ντίσελντορφ μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ το 1986.

Ο χώρος έμεινε έτσι καθαρός από ραδιενέργεια και μπορούσε να φιλοξενήσει τα επιχειρηματικά σχέδια του Most

park rozrywki w dawnej elektrowni jądrowej. można. #Niemcy. http://t.co/wbuve6OtGy pic.twitter.com/pntkAIdwhk

— PawelZajac (@PawelZajaac) February 26, 2015

Σήμερα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο επισκέπτες καταφθάνουν στον πρωτότυπο αυτό χώρο, με την ονομασία Wunderland Kalkar, που περιλαμβάνει έξι ξενοδοχεία, ένα συνεδριακό κέντρο, μπαρ και εστιατόρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα