Αδεια στον Φρέντι Μπελέρη για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

22 Δεκεμβρίου 2022, Αλβανία: Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ελληνική μειονότητα της Χειμάρρας.

Αδεια από τις φυλακές στον κρατούμενο Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να ορκισθεί ευρωβουλευτής, χορηγήθηκε μετά από πιέσεις και παλινωδίες από την πλευρά των αλβανικών αρχών.

Οι αλβανικές αρχές έδωσαν πενθήμερη άδεια στον φυλακισμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ώστε να μεταβεί στο Στρασβούργο και να συμμετάσχει στην πανηγυρική εναρκτήρια σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Μπελέρης είχε υποβάλει σχετική αίτημα και η άδειά του αρχίζει απο την

Δευτέρα και με το πέρας της θα πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή για να έκτιση το υπόλοιπο της ποινής του που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουλίου ο Φρέντι Μπελέρης καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση τόσο του ίδιου όσο και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΕΡΤ)

Related...Καιρός: Eκτακτο δελτίο για επερχόμενο κύμα καύσωνα - 42αρια τουλάχιστον μέχρι 19 ΙουλίουTo preview της UEFA για τον τελικό του Euro 2024: Η ισπανική ρέντα και το «βουντού» Σάουθγκειτ«Φρένο» στα M2 Bradley: «Στον αέρα» η απόκτηση τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης για τον ΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα