Αμερικανικές συστάσεις στον Βαρουφάκη: Δεσμευθείτε πλήρως στις τεχνικές διαπραγματεύσεις

Σε συστάσεις για πλήρη δέσμευση στις τεχνικές διαπραγματεύσεις ώστε να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση, προέβη ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Στις στη συνάντηση που είχε στην αμερικανική πρωτεύουσα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, κάλεσε την κυβέρνηση να «δεσμευθεί πλήρως» στις τεχνικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για την εκταμίευση περαιτέρω δόσεων από το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Η ανακοίνωση
του υπουργείου Οικονομικών εκδόθηκε μετά τη συνάντηση του Αμερικανού αξιωματούχου με τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε επίσης με τη σύμβουλο σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Ομπάμα, Καρολάιν Άτκινσον.

Από την πλευρά της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών έγινε επισκόπηση των διαπραγματεύσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών. Ο κ. Βαρουφάκης ανέπτυξε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι υπάρχει κοινός τόπος για ζητήματα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που έχουν σχέση με τη δομή της Ευρωζώνης, με τον υπουργό Οικονομικών να αναπτύσσει στους συνομιλητές του τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής της.

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ: Δεν μας ζήτησε το ΔΝΤ περικοπές σε συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα