Αν αισθανόμαστε άγχος και φόβο για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν είμαστε μόνοι

Εάν ξυπνήσαμε με την είδηση ​​ότι η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία – και νιώσαμε το στομάχι μας να «βυθίζεται» – είμαστε μαζί μας.

Πολλοί από εμάς ελπίζαμε ότι η σύγκρουση πλήρους κλίμακας θα αποφευχθεί και, όπως είναι κατανοητό, η αβεβαιότητα σχετικά με το τι μπορεί ή δεν μπορεί να συμβεί στη συνέχεια είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η ψυχοθεραπεύτρια Λούσι Μπέρεσφορντ λέει ότι αν νιώθουμε συγκλονισμένοι αυτή τη στιγμή, αυτή είναι μια απολύτως αναμενόμενη αντίδραση.

«Οι άνθρωποι τείνουν

να αισθάνονται πολύ καλύτερα όταν έχουν τον έλεγχο της ζωής. Καταστάσεις, όπως η πανδημία, και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία, μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα άγχους, φόβου και υπερέντασης», λέει στην HuffPost UK.

«Οι άνθρωποι με δεσμούς με την Ουκρανία μπορεί να αισθάνονται αβοήθητοι. Και όποιος ακούει τις ειδήσεις και αισθάνεται την έντονη επικοινωνία και από τις δύο πλευρές, μπορεί να αισθανθεί ανησυχία ή πανικό. Και επειδή το άγχος μπορεί να μας επηρεάσει σωματικά, αφήνοντάς μας να νιώθουμε εξαντλημένοι και με κακή διάθεση, οποιοδήποτε άγχος εξακολουθεί να ελλοχεύει ως αποτέλεσμα της πανδημίας μπορεί τώρα να ενισχυθεί από αυτή τη νέα αίσθηση απειλής».

Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αντιληφθούμε  ότι σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι που βιώνουμε αυτά τα συναισθήματα.

not to get political but i’m feeling really anxious about russia just declaring war on ukraine

Keywords
Τυχαία Θέματα