«Αναβολή» για το Νοέμβριο πήραν τα δύσκολα των εργασιακών

Ανοιχτά έως τον επόμενο γύρο επαφών στην Αθήνα με τους δανειστές, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Νοεμβρίου, έμειναν όλα τα δύσκολα θέματα των εργασιακών.

Στην τελευταία συνάντηση σήμερα Πέμπτη με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών (ο κ. Κατρούγκαλος δεν θα παραβρίσκεται στην απογευματινή συνάντηση που θα γίνει σύνοψη των διαπραγματεύσεων) η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιδίωξε να βάλει στο τραπέζι θέματα στα οποία θεωρεί ότι μπορούν να υπάρξει σύγκλιση απόψεων με τους δανειστές.

Αναφορικά
με το θέμα της νομιμότητας των απαιτήσεων των δανειστών ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένουν τις οριστικές τοποθετήσεις από τα νομικά τους επιτελεία.

Όπως είπε ο υπουργός η σημερινή συζήτηση επικεντρώθηκε στο σχεδιασμό ενός κοινωνικού πλάνου στις επιχειρήσεις, με στόχο να αποφευχθούν οι ομαδικές απολύσεις καθώς και ο εκσυγχρονισμός του συνδικαλιστικού νόμου «για την καλύτερη λειτουργία των συνδικάτων με λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερη αποτελεσματικότητα». Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, τέθηκε το θέμα της δημιουργίας επιχειρησιακών σωματείων ακόμη και σε επιχειρήσεις με λιγότερα από 20 άτομα.

Επίσης συζητήθηκε η πρόοδος που έχει γίνει σχετικά με τη δημιουργία ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από την 1η Ιανουαρίου του 2017, με τον κ. Κατρούγκαλο να ξεκαθαρίζει ότι στο τραπέζι δεν ετέθησαν άλλα ασφαλιστικά θέματα , δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει αναλάβει την πλήρη πατρότητα του πρόσφατου ασφαλιστικού νόμου και κατά συνέπεια, θεωρεί προσωπικό του στοίχημα τη λειτουργία του ΕΦΚΑ από την αρχή του επόμενου χρόνου όπως ο νόμος ορίζει, προσθέτοντας ωστόσο ότι «κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Η δουλειά πλέον θα συνεχιστεί με ανταλλαγή στοιχείων, αλλά και ένα κείμενο αρχών μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των θεσμών, ενώ θα υπάρξουν και τηλεδιασκέψεις εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα