Ανετοι στη διάγνωση αλλά όχι στην φαρμακευτική αγωγή των ψυχικών ασθενειών

Η Μπίμπι Ρέξα ανακοίνωσε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, η οποία ανήκει στις διαταραχές διάθεσης.

Η τραγουδίστρια μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξη στο περιοδικό Self για τη ζωή με την κατάσταση ψυχικής υγείας, η οποία μπορεί να προκαλέσει περιόδους μανίας, έντονης κατάθλιψης, αλλαγές στον ύπνο και την όρεξη. «Στο τέλος της ημέρας, (συνειδητοποιώ ότι) δεν είναι δουλειά κανενός και δεν θα το επιτρέψω να με χαρακτηρίσει. Είναι κάτι το οποίο περνάω, αλλά όχι εγώ...», δήλωσε η Ρέξα.

Η τραγουδίστρια είπε για τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί και τη ψυχοθεραπεία, γεγονότα που τη βοηθούν

να διαχειριστεί τα συμπτώματά της.

«Δεν απομακρύνει τη θλίψη ή το άγχος τελείως, όμως αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Με έχει βοηθήσει να ζήσω μια πιο ισορροπημένη ζωή, με λιγότερες ψυχικές διακυμάνσεις. Οταν τα φάρμακα άρχισαν να δρουν, δεν μπορούσα να πιστέψω πώς αισθάνθηκα, πόσο καλά μπορούν να αισθανθούν οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

Τα σχόλια της Ρέξα δεν απομυθοποιούν την διπολική διαταραχή και τονίζουν επίσης το γεγονός ότι μια κατάσταση ψυχικής υγείας δεν καθορίζει τελείως έναν άνθρωπο.

«Για ανθρώπους που πάσχουν από διπολική διαταραχή ή άλλες σοβαρές καταστάσεις ψυχικής υγείας, η ψυχική υγεία δεν θα πρέπει να περιορίζεται», λέει

Η δρ.Τζέσικα Γκολντ, επίκουρη καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Ουάσινγκτον στο Σειντ Λούιαν αφέρει ότι τα σχόλια της Ρέξα για την φαρμακευτική αγωγή συμβάλλουν επίσης στην εξομάλυνση των συνθηκών διαβίωσης με ψυχική διαταραχή. «Ενώ στην κοινωνία μας είμαστε πολύ πιο άνετοι όταν μιλάμε για ψυχική υγεία και διαγνώσεις, το οποίο είναι σπουδαίο, δεν είμαστε τόσο άνετοι όταν μιλάμε για φαρμακευτική αγωγή και θεραπεία», είπε, συμπληρώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι που ίσως επωφεληθούν από τα φάρμακα, συχνά τα αποφεύγουν, λόγω του στίγματος.

«Αυτή δεν είναι η σωστή νοοτροπία, αλλά μια επικίνδυνη», είπε η Γκολντ. «Συνήθως σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να καθυστερήσει τη θεραπεία, μέχρι να είναι τελείως άρρωστος και η θεραπεία μπορεί να κάνει αρκετό καιρό να δράσει. «Η έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη είναι τόσο σημαντική στην ψυχική υγεία, όπως άλλωστε και κάθε άλλη ασθένεια», συμπληρώνει.

Η Ρέξα δίνει έμφαση στο ότι κανείς δεν θα πρέπει να αισθάνεται ενοχλημένος για τη διάγνωσή της ή να τη λυπάται. «Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να αισθάνεστε άσχημα. Είμαι υγιής, δουλεύω τον εαυτό μου, καλυτερεύω ως άνθρωπος».

Πηγή: HuffPost US

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Οι απροσδόκητες λέξεις των νέων που δείχνουν αυτοκτονικές τάσεις Πέντε τρόποι να διαχειριστούμε τον θυμό και να ηρεμήσουμε Τι είναι τα τικ και πώς αντιμετωπίζονται: Η νευρολόγος Μαρία Σταμέλου απαντά
Keywords
Τυχαία Θέματα