Αντικρουόμενα μηνύματα από την Ε.Ε. σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης

Στην εκτίμηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της αξιολόγησης, προέβη η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του κολεγίου των Ευρωπαίων επιτρόπων.

Όπως τόνισε η ίδια, η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται με πνεύμα συνεργασίας με όλους τους θεσμούς και με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό. Υπενθυμίζοντας τη δήλωση του επιτρόπου οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί την περασμένη
εβδομάδα στο Eurogroup στο Άμστερνταμ, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως η συμφωνία είναι κοντά και μπορεί να κλείσει σύντομα.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι από πλευράς του, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, εκτίμησε, μιλώντας στο Bloomberg, ότι δεν έχει σημειωθεί επαρκής πρόοδος από τις ελληνικές αρχές ώστε να συγκληθεί Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης χρέους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα