Απειλές από μεγαλοκακοποιούς είχε δεχθεί ο αρχιφύλακας των Φυλακών Δομοκού που δολοφονήθηκε

Τις πειθαρχικές ποινές που είχε επιβάλλει σε κρατουμένους ο 47χρονος αρχιφύλακας Σεραφείμ Γκαλιμάνης ερευνούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους εκτελεστές του σωφρονιστικού υπαλλήλου, πατέρα δύο παιδιών.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι κατά τη διάρκεια της δουλειάς του το θύμα είχε δεχθεί ευθείες απειλές από βαρυποινίτες. Τον Οκτώβριο του 2014 μετά από πειθαρχική ποινή σε αλλοδαπό κρατούμενο που μαχαίρωσε συγκρατούμενό του, ο 47χρονος είχε δεχθεί απειλές από μεγαλοκακοποιό.

Και αυτό γιατί ο δράστης που τιμωρήθηκε
από τον αρχιφύλακα ήταν «προστατευόμενος» του βαρυποινίτη. Η Αστυνομία ερευνά και άλλα περιστατικά που προσδιορίζονται χρονικά την περίοδο που ο Σεραφείμ Γκαλιμάνης υπηρετούσε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου φέρεται να είχε δεχθεί απειλές από βαρυποινίτη, ο οποίος είχε σχέσεις με πρωταγωνιστές του αντάρτικου πόλης.

Στο μεταξύ, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι τα όπλα που «γάζωσαν» τον σωφρονιστικό υπάλληλο –ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι- δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια. Το καλάσνικοφ, ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί από ληστές-διαρρήκτες το 2012 στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Όπως έδειξαν οι έρευνες, το πολεμικό όπλο είχε χρησιμοποιηθεί από σπείρα που εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο απόπειρες δυναμικής εισβολής σε υποκαταστήματα τραπεζών. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το περιστατικό, στο οποίο ταυτοποιείται η χρησιμοποίηση του πολεμικού καλάσνικοφ που σκότωσε τον άτυχο αρχιφύλακα, τοποθετείται χρονικά, στις 05:00 τα ξημερώματα της 4ης Σεπτεμβρίου 2012.

Άγνωστοι οπλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν με κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου τζιπ, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή της Λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Μάρκου Μπότσαρη, στον Ασπρόπυργο, ενδεχομένως για να διαρρήξουν τα ΑΤΜ της τράπεζας. Η γυάλινη πρόσοψη του υποκαταστήματος ήταν θωρακισμένη και δεν υποχώρηση από την σφοδρότητα της σύγκρουσης του οχήματος πάνω σε αυτή.

Στη συνέχεια, οι δράστες πυροβόλησαν με το καλάσνικοφ τη γυάλινη πρόσοψη χωρίς και πάλι να καταφέρουν να τη σπάσουν. Έχοντας αποτύχει να εισβάλλουν στο κατάστημα και υπό τον ήχο του συναγερμού εγκατέλειψαν τον τζιπ και έφυγαν με άλλο όχημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα