Απόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί από την εκδήλωση της Κωνσταντοπούλου

Απόντες ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που διοργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

«41 χρόνια μετά την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η χώρα και ο λαός μας βιώνουν
με δραματικό και τραυματικό τρόπο την αμφισβήτηση των δημοκρατικών αρχών και ιδιαίτερα της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας από χρηματοοικονομικά συμφέροντα, εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων και όργανα διεθνών οργανισμών, που παρεμβαίνουν ωμά στις εσωτερικές διαδικασίες (όπως έγινε στο πρώτο δημοψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση) στη διαδικασία της νομοθέτησης, παρεμβαίνουν ακόμη και στην απονομή της Δικαιοσύνης την οποία επιδιώκουν να εξανδραποδίσουν και δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις της», δήλωσε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι πρέπει "όλοι να αναλογιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία ως υπέρτατη αξία και ανεκτίμητο αγαθό που κατακτήθηκε μέσα από αγώνες και θυσίες δεν είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, ότι πρέπει να κατακτιέται μέσα από την καθημερινή μας πράξη και αντίσταση, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις του καθενός και της καθεμιάς από τους πολίτες, μέσα από τις πράξεις και τις αντιστάσεις εκείνων που ενσαρκώνουν τους θεσμούς».

Ομιλητές ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Μανταίος, η Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρος Χαλβατζής.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα